Şimdi Ara

Ekran kartı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim ekran kartımda bir sorun var. Gerçi bayadır bu sorun vardı ama pek takmıyordum seyrek oluyor diye ama şimdi baya sık oluşmaya başladı. Bilgisayar herhangi bir anda sistemin yükte olup olmamasına bakmaksızın, yani boşta veya oyunda olsam bile önce ekran kararıyor birkaç saniye hoparlorden ses geliyo, monitor kablo takılı değilmiş gibi yanıp sönmeye başlıyor. Aynı anda da ekran kartının fanı en yuksek devirde çalışmaya başlıyor. Bilgisayar öyle donup kalıyor mecburen restart atıyorum. Önce ekran kartının ısınmasından şüphelenmiştim ama ekran kartı 35-40 derecenin üstüne çıkmıyor. Sorunun ekran kartından olduğuna eminim çünkü onboard ekran kartından bilgisayarı çalıştırınca hiçbir sorun olmuyor. Sıcaklıktan kaynaklanan bir sorun olmadığına da eminim ayrıca. Güç kaynağımı yeni değiştim eskisinde de aynı sorunu yaşıyordum. 500w güç kaynağım var yetmemesinden kaynaklandığınıda düşünmüyorum. Bir çözüm yada fikri olan varsa, paylaşırsa sevinirim.

• Aynı soruna sahibim ama bende birkaç günde bir oluyor, iyi bir çözüm varsa banada faydası olur.
  • bence ilk önce kabloları kontrol et pc nin içindeki ve monitöre giden kabloları daha sonra ekran kartını temizlemeyi dene kasanın içini temizlemeyi dene..
    son olarak ekran kartında arıza olabilir
  • baska ekran kartını deneyince aynı sorunla karşılaşıyor musun ?
    on-board olarak calıştırıp denemen lazım
  • garantisi devam ediyorsa teknik servise gotur
  • Onboard ekran kartıyla sorunsuz çalışıyor bilgisayar. Sanırım sorun ekran kartının güç kablosundan kaynaklanıyor. Birde dmi'ı 6pin'li güç girişine çeviren kablolardan alıp öyle deniycem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lethesrdr

Onboard ekran kartıyla sorunsuz çalışıyor bilgisayar. Sanırım sorun ekran kartının güç kablosundan kaynaklanıyor. Birde dmi'ı 6pin'li güç girişine çeviren kablolardan alıp öyle deniycem.

Büyük İhtimal Güç İle ilgili bi sıkıntı Dediğiniz gibi kabloyu değiştirip öyle deneyin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    LAPTOP EKRAN SORUNU
    12 yıl önce açıldı
    Ekran kartı, anakart sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Konunun güç ile alakası olduğunu sanmam, ben imzamdaki sistemi kullanıyorum, o güçle sli yapsamda banamısın demez.
    Yeni ekran kartlarında bir uyumsuzluk var ama çözüm varmı onu bulmak lazım.
  •  Ekran kartı sorunu

Resimdeki kablodan aldım ve taktım dünden beri hiçbir sorun yaşamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lethesrdr -- 8 Mart 2011; 20:26:02 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.