Şimdi Ara

Ekran Kartı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarımda nvıdıa gforce gt 540 ekran kartı var ekran kartını devre dışı bırakınca bi sorun yok ekran kartının driverini kurunca 3 tane nvıdıa kuruo biri 3d ses biri görüntü sağlayıcısı diğerini hatırlamıyorum ekran kartı takılıyken ekrandan bir anda görüntüyü kesiyor dediğim gibi kaldırınca sorun yok müşteri hizmetlerini aradım programlar çakışıo gibisinden birşey dedi ekran kartını kullanmak istiyorum ne yapmam gerekiyor bilen biri yardım edebilir mi?

• Öncelikle böyle yardım talebi olmaz. Bir insan düşünün bakaya giriyor, vezne görevlisine "ben geldim, paramı verin" veya "ben geldim, alın buda paranız" deyip işlem yapıyor. Bu sizede saçma ve aptalca geldimi acaba!!!

İnsan öncelikle bilgisayarının özelliklerini belirtir, bir notebook ise marka ve model numarası yazılır, yaşları sorun ile alaklı ise 4 yıldır, 3 aylık gibi belirtilir, sonrasında işletim sisteminden bahsedilir ismi ve kaç bit olduğu yazılır, sorunun kısa ve öz açıklaması yapılır, varsa eldeki veriler gönderilir, bunlar bir resim veya vide olabileceği gibi mavi ekran hatalarında gördüğümüz dump dosyaları veya gerekli diğer materyaller olabilir.

Ben ve benim gibi insanları buraya para aldıkları için gelmiyorlar. Bir ünvan ve makam sahibide olunulmuyor. Tüm maksat insani bir yardım. Benim vaktim kısıtlı, günde 1- 1,5 saat kadar vakit ancak ayırabiliyorum (çoğu zaman 3 günde bir) maksat olabildiğince sıkıntı çeken insana ulaşıp problemlerini çzöme konusunda yardımcı oalbilmek. Benimkisi Allah rızası için yapılan bir yardım, yaradanın bahşettiği bilgiyi mümkünse ihtiyacı olupta bu konuda eksiği olan bir muhterem ile paylaşabilmek. Ancak, sayfayı açıyorum, özellikle "0" "sıfır" cevaplı olanları açıyorum ki kimsenin elini sürüp yardımcı olmadığı kardeşime ben yardımcı olayım diye. Lakin ne bilgisayar bileşenleri var, ne işletim sistemi ne probleme dair özenli bir açıklama nede durum ait bir veri (resim, video vs). Sarı çizmeli Mehmed Ağa gel beni bul. Bir başkasına yardımcı oalcağım vakti siz ve sizin gibilerin sayfalarını açıp okuyup birde stres ve asabiyet dolarak kapatmak çok can sıkıcı. 2 Gün önce benzer bir durum: Hiç bir bilgi göndermemişsiniz gönderirseniz yardımcı omaya çalışırım. Cevap: 3 ay öncede olmuştu o zaman yine gelip buraya yazmıştım oradan gerekli olanları bulabilirsin.. Benim vaktimi boş yere aldığınız için biraz streslendim, birazda asabileştim ama bir bardak su içtim ve düzeldi. Sizin gibi yardıma ihtiyacı olupta, her şeyini olması gerektiği gibi yazıp gönderip de yardım alamayan kardeşime yardım etmeyip bu saçma sayfanızı açtığım için içimde oluşan öfkemi hiç bir şey dindiremiyor maalesef.

Şimdi, bence yardımı hiç mi hiç haketmiyorsunuz....Yinede bir defa daha bir yardım talebini boş çevirmiyeceğim ki bu yalnızca yardıma ihtiyacınız olduğunu düşünmemden..

NOT: Bu yazıyı yamaktan bıktığım için sabit bir dosyaya kopyaladım, gerektiği her hal için ordan alıp kopyala/yapıştır yapıyorum ki daha çok zaman sarfiyatına mani olsun.

NOT 2 : Yazının tek amacı farkındalık oluşturmaktır, yoksa kimseyi rencide etme amacı ile yazılmamıştır.

Gerekli bilgileri, dökümanları yazınca haberdar et özelliği ile banda haber verirseniz yardımcı olmaya çalışayım.

• dopac34 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız özürü bir borc bilrim . 64 bit işletim sistemi kullanıyorum windows 7 i7 işemcili bir bilgisayar markasi grundig gbn b1 i7 güncelleştirmeleri yükledikten sonra böyle bir sorun karşıma geldi çakışma dediklerinde nvıdıa nın bütün dökümanlarını kaldırdım ondan sonra sadece grafik sürücüsünü yükledim hata vermedi çalıştı biraz fakat sonra sesi fazla açınca cızırdıyo ve ekranı kesiyor sonra kendiliğinden nvıdıa nın bütün driverlarını kendisi yüklüyor çözüm bulamıyorum yardım ederseniz sevinirim.
  • Güncelleştirmelere gerken windows 8.1 güncelleştirmesi mi yüklediiniz yoksa ekran kartınızın güncelleştirmesini mi yüklediniz?

Eğer windows 8.1 güncelleştirmesi yüklemişseniz bunu kaldırın, son windows 8.1 güncelleştirmesi pek çok kişide ve pek çok farklı donanımda hata iletilerinin alınmasına neden oluyor. Bu durum düzelinceye kadar windows güncelleştirmesi yapmayın. Windows 8.1 güncelleştirmesini kaldırmak probleminizin düzelmesini sağlayacaktır.

Nvidia sürücünüz 1 adet high def. ses sürücüsü bir adet görüntü bağd. sürücüsü yükleyecektir, diğer hatırlayamadığınız sürücünün ne olduğunu söylerseniz onun içinde bir şey söyleyebilirim ancak yüklenilenler normaldir, problem onlardan kaynaklanmıyor kanımca. Erkan kartınızın güncelleştirmesini yülüyorsanız bunu sadece notebook üreticinizin kendi resmi sitesinde yayımladığı sürücüler ile gereçkleştirin. Nvidianın kendi sitesinden donanım için mümkün olduğunca sürücü güncelleştirmesi yapmayın. Şayet sürücü güncelleştirmesini nvidianın sitesinde sunduğu sürüc ile yapmış iseniz nvidianın kendi sitesinde sunmuş olduğu unistaller tool ile sürücü kalıntılarını kaldırıp ekran kartınızın sürücüsünü ya gelen cd ile veya notebook üreticisinin resmi sitesinde vermiş olduğu sürücü ile yeniden kurunuz. (ekran kartı sürücüsünü güvenli kipe kaldırmak her zaman daha faydalı sonuçlar veriyor anımsatırım)

Problemin düzelip düzelmediğini iletirseniz gerekli olması halinde yeni bir öneride bulunabilirim. Geçmiş olsun, kolay gelsin.

bilgisayarıma yeniden format attım güncelleştirme yüklemeden tekrr denedim yne ekranı kapatıyor ve bazen bios güncelleştirme hatası veriyor bios dan dolayı olablir mi ?
  • Bios güncelleştirme hatası verebileceğini hiç zannetmiyorum. Daha önce böyle bir hata iletisi hiç duymamıştım, bu konuda bir yanlışınız olmalı. c:\windows\minidump\ klasörü içerisinde hata iletirlerine ait veriler olacak. Bunları gönderin bir değerlendirelim. Birde hata iletilerine dair ekran görüntüsü (resim veya video) çekip gönderirseniz çok daha fazla yardımı olacaktır.
    051114-25350-01 bu kod yazıyor orda resimleri de bunlar ..
     Ekran Kartı Sorunu Ekran Kartı Sorunu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    ANA KART EKRAN KARTI SORUNU
    7 yıl önce açıldı
    Ekran kartı, anakart sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İlk resimdeki dump dosyasını buraya veya dosya paylaşım sitelerinden birine yükleyin lütfen. Onun resmi hiç bir anlam ifade etmiyor maalesef. Dosyayı yükledikten sonra eğer yüklediğiniz yer başka bir adrese ait dosya paylaşım sitesi ise linki eklemeyi unutmayın.

Bilgisayarınızda visual studio mu kurulu acaba, yoksa Sql server mı çalıştırıyorsunuz?

"error HRESULT E_FAIL has been returned from a call to a COm component" Sorunu, Microsoft.SqlServer.MSMQTask.dll' in İşletim Sistemine kayıt olamamasından kaynaklanıyormuş. Özellikle 64Bit Integration Services kurmaya çalışırken, sistem üzerinde 32Bit .Net Framework bileşenleri varsa bu hatayla karşılaşılabiliyor.

ÇÖZÜM:
    Sorunu çözmek için aşağıdaki gibi Microsoft.SqlServer.MSMQTask.dll’i unregister ve reregister yapabilirsiniz.

Unregister etmek için:
    C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727>regsvcs /u "C:\Program Files (x86)\Microsoft SQL Server\90\DTS\Tasks\Microsoft.SqlServer.MSMQTask.dll"

Microsoft (R) .NET Framework Services Installation Utility Version 2.0.50727.42 Copyright (c) Microsoft Corporation. All rights reserved. Uninstallation of assembly 'C:\Program Files (x86)\Microsoft SQL Server\90\DTS\Tasks\Microsoft.SqlServer.MSMQTask.dll' succeeded.

Register etmek için:
    C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework64\v2.0.50727>regsvcs.exe "C:\Program Files\Microsoft SQL Server\90\DTS\Tasks\Microsoft.SqlServer.MSMQTask.dll"

Microsoft (R) .NET Framework Services Installation Utility Version 2.0.50727.42 Copyright (c) Microsoft Corporation. All rights reserved.

veya

Linkten framawork güncelleştirmesini indirip yükleyin

Framework 4.5 Türkçe Yüklemesi

Eğer problem hala devam ediyorsa;

1. Reapair Tool. Bu linkten repair toolu indirip frameworkü onarmayı deneyiniz. Eğer bu işlem başarılı olmaz ise 2. aşamaya geçiniz.

2. Bilgisyarınızda yüklü olan tüm framework sürümlerini kaldırın ve yukarıdaki linkten verdiğim frameworkü tekrar yükleyin. Framework kaldırma aracısı

Bios güncellemesi isteyen hatayı göndermeyi unutmuşsunuz. Onuda gönderirseniz bir değerlendirelim.
    Geçmiş olsun, kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 12 Mayıs 2014; 17:22:58 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.