Şimdi Ara

Ekran Kartı Sorunu ! Acil Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar ATİ Readon HD 3850 Ekran kartına sahibim. Ana kartım ise asrock n68c-gs fx. Ana kart 2 günlük Bilgisayarcıda takıldı ve eve getirildi.
    İlk gün sorunsuz diyebileceğim bir şekilde çalıştı. Bugün ise elektrikler gitti ve tekrar açtığımda. Monitör git gel yapa yapa çalışıyor ve sonra kapanıyordu. Sonra kendiliğinden açılıyordu. Bu şekilde ortalama 4-5 saat kadar kullandım. Ara ara gitgel oldu. Ama şuan hiç görüntü alamıyorum ekran kartından. Onboard üzerinden çalışıyor fakat ekran kartını takınca görüntü gelmiyor. Ekran kartına bağlayınca monitörü açma kapama ışığı tepki veriyor ve sonra tekrar sarı oluyor. Oradan çıkarıp onboarda taktığımda ekran geliyor. Fanlarda sorun yok çalışıyor.

Şu var birde Güçkaynağım 230W'lık. Bunu yükseltmemi söylediler çalışır ama 1-2 ay içerisinde sıkıntı yaratır dediler. Ama geldiğinde bilgisayar eve çalışıyor ve açılıyordu. Sorun sizce ne olabilir.

Yardımlarınız İçin şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Turkogluuu

Öncelikle Selamlar.

Arkadaşlar ATİ Readon HD 3850 Ekran kartına sahibim. Ana kartım ise asrock n68c-gs fx. Ana kart 2 günlük Bilgisayarcıda takıldı ve eve getirildi.
    İlk gün sorunsuz diyebileceğim bir şekilde çalıştı. Bugün ise elektrikler gitti ve tekrar açtığımda. Monitör git gel yapa yapa çalışıyor ve sonra kapanıyordu. Sonra kendiliğinden açılıyordu. Bu şekilde ortalama 4-5 saat kadar kullandım. Ara ara gitgel oldu. Ama şuan hiç görüntü alamıyorum ekran kartından. Onboard üzerinden çalışıyor fakat ekran kartını takınca görüntü gelmiyor. Ekran kartına bağlayınca monitörü açma kapama ışığı tepki veriyor ve sonra tekrar sarı oluyor. Oradan çıkarıp onboarda taktığımda ekran geliyor. Fanlarda sorun yok çalışıyor.

Şu var birde Güçkaynağım 230W'lık. Bunu yükseltmemi söylediler çalışır ama 1-2 ay içerisinde sıkıntı yaratır dediler. Ama geldiğinde bilgisayar eve çalışıyor ve açılıyordu. Sorun sizce ne olabilir.

Yardımlarınız İçin şimdiden teşekkürler.

Aktif PFC
    olmayan power suplaylar tum donanımlara elektrık keıntısı voltaj dusuklugu voltaj fazlalığında, DONANIMLARA HASAR VERIR.

• ayrıca elkrıeık sebekesı dalgalı bır hanede oturuypoor ısenız.
    ev ıcı ve apartman elektrık tesısatını kontrol ettırınız. sıgartaları gerekırse yenılerı yeterlı amper degerlerı ıle degıstırınız.
    olmadı apartman ve ev kablolajını degıstırınız.
    oda olmada UPS satın alınız sıstemınız-monitörünüz için.

7/24 salvatore yardımı gene burda.
  • Yedek güç kaynağı ve sağlam bir power işe yarayacaktır, her nekadar pahalı olsa da sistemi yakmaktan iyidir diye düşünüyorum.

Bu donanım hastalığı sende de var benim gibi galiba.. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun ne şimdi ben onu anlamadım. Güç kaynağının yetersizliği mi ? Eğer yetersizde neden 1 gün çalıştırdı. Ben bunu merak ediyorum. Başka birşey mi var diye. Çok teşekkürler yorumlarınız için.
  • Dün gece çalışmıyordu. Bu sabah taktım ekran kartını tekrar görüntü aldım. Benim tahminim bilgisayar dinlendi ve ekran kartını çalıştırıyor. Güç kaynağı ile alakalı diye tahmin ediyorum. Sizde öyle mi olmuştur. Yani güç kaynağı ekran kartına yetmez ise ekrana gelen görüntü sağlıksız olur mu git gel yapar mı veya hiç açmaz mı ?
  • 230watt lik guc kaynagini 3850 takilmaz sanirim guc kaynagi sistemin guc gereksinimini zor sagliyordu birde elektrikle gidince karta hasar verdi. o guc kaynagi ile 3850 yi calistirmayin kaliteli bir guc kaynagi ile degistirin almisken 500-550watt lik birsey alin.

https://www.vatanbilgisayar.com/xilence-sps-xp550.(12)r3-xilence-xp550-550w-120mm-fan-psu-standart-redwing-serisi-r3/productdetails.aspx?I_ID=44076
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.