Şimdi Ara

Ekran karti takinca görüntü gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayarciya ekran karti almak için gittim. Buna 2. el ekran karti takalim dedi, 2. el bir tane kart cikardi takti ama kasayi çaliştirinca görüntü gelmedi ekrana,bir sürü kart denedi ama hic biri görüntü vermedi, anakartimin ramimin işlemcinin yetmediğini söyledi, alaksi var mi bunlarla? anakart PCIe 2.0, taktiği kart HD serisindendi, sorun dedigi gibi mi sizce?

• yok mu cidden koskoca forumda cevap verecek?
  • Bilgisayarcıdan ekran kartı alınmaz. Tanımıyorsanız %90 düdükler sizi. Hatta tanıyorsanız bile düdükler.

İşlemci ve ram yetmediği için görüntü gelmiyor demesi zaten onun bilgisayarcı olmadığı anlamına gelir.

Pc bileşenleriniz nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deathness666 kullanıcısına yanıt
    Gittiğim bilgisayarci tanidik ve güvenilir biri,her seyi indirimle veren biri PC:
    Intel Core i3
    4GB ddr3 RAM
    P8H61-M PLUS2 Ankakart
    2 gb ekran kartlarini çaliştirmayacağini söyledi, taktiği kartlar kullanilmis diye mi bilmem ama PSU da 300 Watt, taktiği kartin gereksinimini karşiliyor dedi, ekrana görüntü gelmedi ama.
    PC tam olarka şu:
    www.hepsiburada.com
    Exper Diamond DRD1A Core i3 2100 3.10GHz 4GB 500GB Windows 7 Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/exper-diamond-drd1a-core-i3-2100-3-10ghz-4gb-500gb-windows-7-masaustu-bilgisayar-pm-bd56790

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deno333 -- 31 Temmuz 2017; 18:2:37 >

• deno333 D kullanıcısına yanıt
    Güç kaynağını bağlamayı unutmuş bile olabilir, o kadar cahilce konuşmuş. 4gb daha ddr3 ram ve gt 1030/1050 öneririm. Vatandan alırsanız onlar takar.
  • kingocd kullanıcısına yanıt
    karta bağlamasi gerekiyor muydu güç kaynağini? çok güç isteyen kartlarda olmuyor mu o bağlama işi? denediği kartlar hd serisinin düşük modelleriydi sanirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deno333 -- 31 Temmuz 2017; 17:32:48 >
  • Bu sistemi de oradan mı aldınız? İşlemci nedir? Entegre grafik birimini kullanınca ekrana görüntü geliyor mu? Ayrıca ekran kartı için bütçeniz ne kadar?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monitore görüntü gelmiyor
    9 yıl önce açıldı
    Ekran karti ve psu
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Sistemi bir kaç yil önce başka yerden aldim hatirlamiyorum ama vatan bilgisayar olmali, işlemci i3-2100 yukarida belirttiğim gibi, entegre grafik birimi derken? kart takili değilken diyorsaniz sorunsuz çalişiyor, bütçem 400-450 tl, yazin yanmişti ekran kartim o da hd4600 olmaliydi sorunsuz çalişirdi ama yandi.
    Ayrica yine söylüyorum karta sadece ekranin kablosunu bağladi, güç kaynağindan bağlamamişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deno333 -- 31 Temmuz 2017; 17:49:5 >
    Güç kaynağı ve monitörün marka-modeli nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 31 Temmuz 2017; 17:55:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    monitör exper'in 1600x900, yukarida link verdim pcnin her şeyi yaziyor orada ama PSU'nun markasi B ile başliyordu ama hatirlamiyorum.
    Buldum PSU markasini, 300 Watt Belson, ve kasaninicinde renkli kablolar var, 3 tane de beyaz şey var onlar olabilir mi ek güç kablolari ? biri diğerinden daha geniş fotoğraf atabilirsem atarim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deno333 -- 31 Temmuz 2017; 18:16:35 >
    gtx 750ti bulabilirseniz 300 civarına alın takın, istediğinizi oynarsınız. Ya da gt 1030 ve 4gb ddr3 ram ve aktif dönüştürücü alabilirsiniz.
    2. el almaya niyetim yok, gt1030 alabilirim, ama benim asil sorunum ekrana görüntü gelmemesi, karti alip taksam görüntü gelmezse kalir elimde, üstte dediğim gibi, hd serisinden kartlarin ek güç ihtiyaci var mi? eğer yoksa sorun benim pcde demektir ama adam 30 yildir ayni sektörde çalişiyor, gerek mi yok onlari takmaya yoksa adam mi bilmiyor?
    en düşük seviye kartlarda olmuyor sadece güç girişi. Vatan'a götür takın çalıştırın de, çalışmazsa iadesini iste.
    en düşük seviye kartlara örnek verebilir misiniz? denediklerimiz de hd4650 gibi kartlardi
  • Ekran karti slotunda sorun olmuş olabilir. Birkac kartın hepside sorunlu olacak değil ya.4650 gibi bir ekran kartı her türlü çalışır 300 watt powerde.artı güç girisi olmaz çoğunda. O yüzden ekran kartı slotu arıza olabilir.

Bu arada bios geliyor da sisteme geçince mi görüntü gidiyor yoksa bios ekrani da mı gelmiyor?

• Anakartin bios ayarlarina girip grafikkarti seceneginde( Auto, igfx,pci, pcie) gibi secenekler mevcuttur.

Cpu integre garfik birimi olan anakartta Harici ekran karti nasil takilir.

1. Anakartta bagli olan monitör kablosunu sökmeyiniz.

2. Pcie yoluna ekran kartini takin.

3. Bilgisayari calistir ve biosas gir. Grafikkarti secim menüsünden pcie secilir. Kaydet cik.

4. Anakarta bagli olan monitör kablosunu sök. Harici ekran kartina bagla Bilgisayari calistir.

Dip not:
    Bios ayarlari uefi boot olarak ayarlanmissa harici ekran kartinda acilis yapildiginda ekran biosun ilk acilisinda takili kalir. Bilgisayar acilmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 31 Temmuz 2017; 23:11:6 >
  • Insanmodoff kullanıcısına yanıt
    Kasayi çaliştirinca hiç görüntü gelmiyor, sadece mavi sinyal yok yazisi, o da kasa kapaliyken çikiyor, hiç değşme olmuyor yani karti takinca, ekran karti slotu hangisi? boş bir yer zaten neresei arizali olacak, adma sadece karti takti ve ekranin vga kablosuna bağladi o kadar, karti takinca bios'a giremem yani.
    Harici kart değil de monitörü diğer anakart üzerinde ki porta takıp açıarsanız bios tan gerekli düzeltmeyi yapabilirsiniz.
  • Prokizya kullanıcısına yanıt
    peki diyelim ben sipariş ettim karti, yine ekrana görüntü gelmedi iade edebilir miyim?
    Önce çevrenizde birinden bulup denemenizi tavsiye ederim. Satıcı firma olur olmadık sorun çıkarıp canınızı sıkmasın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.