Şimdi Ara

Anakart değiştirdim ama ekran kartim calismamaya basladi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

500w psu

Gigabyte b650m dsh3

R5 7500f

16x1 gb kingston ram

Rx 5500xt (fanlari bile dönmüyor)

Bootladigim zaman islemci calisiyor fakat ekran karti fanlari bile calismiyor,bilgisayari acamiyorum bilen varsa lutfen yardim etsin

Anakart değiştirdim ama ekran kartim calismamaya basladi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Extopya -- 14 Eylül 2024; 16:52:35 >

• Anakartın ram slotu bozuk olabilir diğer slotları tek tek deneyin. Belki de sistem ram seçiyordur başka ram varsa onla tek tek deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snakefatih -- 14 Eylül 2024; 15:48:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snakefatih kullanıcısına yanıt

Sorunun anakartta oldugunu garantileyebilirim eski anakartima taktim suan ve sorunsuz calisiyor

• Extopya E kullanıcısına yanıt

Dediğim gibi Anakart ram seçiyor olabilir başka ram (marka)varsa onunla deneyin. Ya da tek tek ram ı slotları değiştirip deneyin arada bozuk olanına takmış olabilirsiniz. 4 tane slot var belki 2-3 tanesi bozuktur

Bozuksa iade ediyim o zaman,zaten iqde etmeyi düşünüyorum

Ryzen sistemlerin ram seçme olayı var intel deki gibi tüm ramler çalışmıyor. Bozuk olmayabilir doğru ram Le çalışıyor kısaca marka seçiyor. Ama ilk önce diğer slotları denemek lazım belki diğer. Slotları deneyince çalışır

Tamamdir yarın deneyecegim suan bilgisayarin oldugu yerde deilim. Bu arada 500watt psu var ondanda olabilirmi guc yetersizligi varmi sizce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Extopya -- 14 Eylül 2024; 16:52:13 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartimin miadi doldu mu?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Her iki anakartta kullandığınız psu aynı değil mi? Diğerinde açıyorsa sisteme yetiyor demektir zaten yüke girince belli eder psu. Daha sistem açılmıyorken psu olacağını hiç sanmam. Yüke girmeden çok fazla güç çekmez sistem.

Evet her 2 sistemde ayni fakat onceki sistem am4 ddr4

Calismayan sistem am5 ddr5 belki farki vardir ekletmek istedim

İki sisteme de yeter psu

• Konu halen güncel sorun devam ediyor

• Yukarda arkadaşın dediği gibi bu gigabyte anakartta rami slotlarda tek tek denedinizmi ? Tek ram genelde ilk slota takılır çift ram olmadığında. Dual ramse 2. ve 4. slota takılır.

Bios güncel mi? yeni alındığına göre elden almadıysanız, sıfır ürünse bios eski kalmış olabilir. arkadaki bios flashback tuşu ile bios u update edin . ( işlemci ram falan takılı olsun gerekmez)

Psu diğer sistemde aynı ekran kartı ile açılıyorsa sorun psu veya ekran kartı deildir. Dediklerimi deneyip hala açılmıyorsa anakartta sorun olabilir. Veya imkan varsa farklı ram veya ram kiti ile deneyin veya birine denetin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 15 Eylül 2024; 12:25:2 >
  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

Ram slotlarini denedim fajat biosu ilk kez duyuyorum update etmeyi düşündüm fakat görüntü yok o yüzden pek imkanli gözükmüyor

Düzenleme: Araştırdım bu kartta gpu olmadan yapilabiliyormus deneyeceğim yarin insallah olur kafamin ağrısında diner

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Extopya -- 17 Eylül 2024; 20:53:50 >
    Evet bnm demek istedim o şekil zaten, sadece 8 pin psu ve 24 pin psu kabloları takılcak görüntüye gerek yok. İşlemci ,ram ,ekran kartı gerekmiyor. Videolardan bakın mutlaka yapılışa.

Bios updatedeki amaç ram uyumsuzluğu falan varsa önüne geçmek. Tabiki anakartın kendinde , slotlarında veya ramde sorun yoksa . Umarım hallolur kolay gelsin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

öncelikle yardımınız için teşekkür ederim fakat ne yazıkki olmadı,ürünü iade ettim bugün.6k ya gelecekte upgrade edilebilecek şekilde yapabilirseniz anakart önerirmisiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Extopya -- 20 Eylül 2024; 16:49:43 >

Rica ederim geçmiş olsun. 6 knın altına asus prime asrock var onu görebildim. 6k yı biraz aşarsanız tuf modeli var veya bir kaç msi modeli var.

Özellikle msi pro ve asusu tuf o fiyatlara fena değil diğer prime ve asrock biraz daha zayıf tabi. Gigabyte sorun yaşadınız diye önermedim zaten aynı anakart var yine o modelde.

Asus prime 5.389

Asrock 5.399

Asus tuf 6.145

https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-asus-tuf-gaming-b650m-e-amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,131989302.html

Msi pro b650m 6.636.

Attığınız msi modelini düşünüyorum gelecekte r7 7800x3d gibi güçlü bir işlemciye upgrade edecek sorun çıkarmış sizce?

birde Asus anakartların birşeyin erimedi ile ilgili birleyen duymuştum sorun olurmu bu modeli?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Extopya -- 20 Eylül 2024; 19:49:55 >

Msi pro modeli soğutucu anlamında başarılıdır. 7800x3d de tdp değeri 120 wattlar olduğundan sorun olmaz her oyunda o kadar çekmez bile watt olarak genelde oyunlarda 60 watt çekiyor. İyi bir işlemci soğutucu ile birlikte sorun olmaz. Anakartı vrmlerini çok ısıtmaz.

500 / 600 tl fazlasına atx yapıda olan msi tomahawkta var hem kasaya sığıyor mu atx sizde hemde bütçeyi aşıyor diye söylemedim. 7.143 tl ye tomahawkta var ama diğeri de yeterli bnce msi pro . Fiyat farkı okeyse tomahawk tercih edilir.

Asus konusunu tam anlayamadım onun birkaç zaman öncesine kadar tr servisinde sorun vardı sadece. Şimdi ne alemde bilmiyorum.

Her markada sorunlu bir seri olabiliyor o ayrı. Netten alınmak istenen modelde kronik sorunlar var mı? diye araştırılmalı zaten öncesinde.

tamamdır anakart tavsiyesive zamanınız için çok teşekkür ederim pro versiyonunu alacağım büyük ihtimal

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.