Ekran kartı nedenli (9700 pro) ekranda dik mor kırmızı çizgiler oluştu (başka ekran kartı, driver, bios yüklemesi ve farklı monitör denendi sorun kesinkez ekran kartında)
kart garanti dışı (yurt dışından gelme) soğuk su içmenin dışında yapılabiliecek bir şey varmı
bu arızanın nedeni ne olabilir ram lermi gpu mu bir yerde okudum bu tür arızaların nedeni ram ler miş değiştirilebilir mi 128 mb 64 mb haline filan gelebilir mi sonuçta kartı kurtarabilirmiyiz
şimdiden teşekkür
Eğer ki kart O/C edilmiş bir 9700Pro ise hızaşırtmadan kaynaklanan bu tarz problemlerle karşılaşılıyor. Şahsen kendi kartım da böyle bir karttı. Benim problemim kartın bırak dik çizgileri birbirine girmiş pixellerle Windows a kadar sorunsuz girmesiydi. Ancak hiçbir şekilde görüntü yok sadece bikaç renkten oluşan birbirine girmiş pixeller görünüyordu. Benim kartımın aynı ürün piyasa da olmadığı için değişim imkanı yoktu. Zaten bana söylenen firmaların da bu tarz problemlerle uğraşmadıkları yöndeydi. Bir ihtimal Ram hızlarını düşürmek faydalı olabilir. Saygılar, kolay gelsin.
Kartı çöpe atmadan önce bana verebilirmisin Aynısından bir tane daha arızalı varsa ramlar takas edilerek kurtarılabir..
Gpu ve ramlerin hızların 30 ar mhz düşür.Ati tool ile yapabilirsin.Bios mod la da olur.Kartın kendibiosunu ati tool ile kaydet "dump" düğmesinden.Sonra radedit programıyla aç.Saat hızlarını 30 ar mhz düşürüp "save as" düğmesiyle farklı birisimde kaydet."new.bin" gibi.Eski biosu da bir yerde sakla. Sonra hızlarını düşürdüğün new.bin dosyasını flashrom kullanarak ms-dos ta flashla. Ayrıntılar aşağıdaki linklerde:
bendede 9700 pro var aynı sorun bendede oldu riva turner ile ram hızını 310 dan 280 e çekiyorum ve çok rahat kullanıyorum sınırım 300 ama garanti olsun diye 280 e çekiyorum
Çok çok teşekkür ederim dediklerinizi tek tek deneyeceğim umarım işe yararlar.