Şimdi Ara

Ekran Kartı Tamiri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ekran kartımı ve işlemcimi temizledim ardından taktığımda bir görüntü alamadım sebebini anlıyamadım ramleri değiştirdim vesaire sonuçta bir bilgisiyarcıya götürüp baktırdım ve bana ekran kartınız bozuk dediler ekran kartımın fanları dönüyor ayrıca monitöre sinyal gidiyor ancak görüntü gelmiyor ekran kartının gpusu mu,görüntü işlemcisi mi neresi bozuk anlayamadım ayrıca ekran kartının güç kaynağı "yeşil ışık" yanıyor.
    GPU bozuk ise sanırım bir fırınlama tekniği yapıyorlarmış kartı max ısıya ulaştırıyorlarmış çalışma şansı oluyormuş tekrar ancak bana bilgisayarcı bu tekniğin sorunlu olduğu bu uygulamadan sonra ekran kartı çalışma esnasında ısındığında kapanıp açılmalar yaptığını söyledi sen en iyisi yeni bir kart al dedi.
    Toparlıyacak olursak.
    1-Sizce ekran kartımın ne sorunu var?
    2-Gpudan ise bu tamiri yaptırmalımıyım.(tamiri tercih ediyorum şuanda yeni bir ekran kartı alacak durumum yok)
    3-Tamir gerekiyorsa bildiğiniz istanbul içinden iyi bir tamirci var mı?

şimdiden yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim.

• Öyle bir sormuşsun ki maşşallah sanki uzay mekiği beyni tamir ettiricen

Herhangi bir servise götür yada elektronikçiye tamirini yaparlar. Benim masaüzerinde de var atinin 1 gb ekran kartı üzerine leğimli silindirik parçlar varya onlar mısır gibi patlayıp duruyor 2 kez toplamda 4 parça değişti geçen gene ekran çizgi çizgi oldu bi baktım gene patlamış . gene yaptırıcam . bazı seriler sorunlu olabiliyor.

artı sen servise yada bilgisayarcıya göstermişsin ve teşhisi koymuşlar onlara inanmayıp burda yazılan yazılara mı inanıyorsun ? yoksa götürdüğün yere güvenmeyip sana yeni bir kart satmak istediklerini mi düşünüyorsun ?

Geçmiş olsun

• umutcanuygun U kullanıcısına yanıt
    ekran kartı fırınlama soğuk lehim tarzı sorunda çözüm olur eğer gpu yanmışsa fırınlama çalışmasını sağlamaz tek çare gpu değişimi onuda servisler yapabilir her serviste gpu değişimi yapamaz
  • Yorumlar için teşekkürler pazartesi günü Çizgi Elektronik'e vermeyi düşünüyorum Asus 560Ti ekran kartım var 2011de almıştım garantisi bitti yine aynı garantiye verdiğim servise vericem firma ile ilgili baya iyi yorumlar var umarım uygun bir fiyata durumu düzeltirler
  • sorun sadece gpu dan olmaz ramlerde de sorun olabilir ram çıkıkken ekran gelmez taksan bile ramlerin ucu oksit tarzı tabaka ile kaplanmış olabilir normal yumuşak tarzda bir silgi al ve ramlerin ucunu sil renkleri zaten açılacaktır sonra tak yerine sorun büyük ihtimal çözülür bu durumda ekran kartının bozulması muhtemel değil bu sorun bende çok olur ramlerim eski olduğu için bir dene şimdi sorun buysa yeni ekran kartı alacaksın ve o da çalışmayacak bu sefer suçu anakarta atacaksın ayrıca her bilgisayarcıya güvenme tanıdık birileri varsa onlara danış eğer konuda bilgin olmadığını anlayan bazı uyanıklar kendi çıkarı için
    sana masraf çıkarır
  • yigitba kullanıcısına yanıt
    Bende ilk önce ramden zannetmiştim malesef ramlerden değil.
  • hmm neyse temizlerken olması garip geldi bir de gpu nun uclarını silip dene
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    Ekran kartı, anakart sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ekran kartının gpu su gelen komutlara yanıt vermiyor sorunun tam olarak bu .Ekran kartı gpu tamiri fırınlama ile yaparsan %30 ihtimalle falan olur ancak bu olurken de ekran kartını o seviyeye çekicem dye öteki parçlara zarar verirsin gpuda sıkıntı varsa direk tamirciye yolla ama şöyle adam adam 80*100 tl çıkcaksın artık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.