Şimdi Ara

Ekran Kartı Tavsiyesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    uzun zamandır donanım takibi yapmıyorum. şu anda imzamdaki sistem mevcuttur. ve ekran kartımı değiştirmeyi düşünüyorum. En fazla oynadığım oyun PES 2011 ve şu andaki kartım yeterli geliyor ancak ileriki zamanlarda 22" lcd ye geçmeyi düşündüğümden ve yeni çıkan (COD ve NFS Hot Pursit) oyunlarda sıkıntılar yaşamya başladığımdan dolayı bir araştırma yaptım, araştırmama göre;

1-http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=36150 - XFX Radeon HD6850 - 361,66 TL
    2-http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=32011 - PALIT GeForce GTX460, 768 MB - 300,56 TL

bu iki kart arasında kaldım. dediğim gibi öyle çok fazla oyun oynamıyorum ama son oyunlarda da sorun yaşamak istemiyorum. ayrıca crt monitor olduğundan en fazla 1024*768 çözünürlükte oynuyorum. sizce bu kartlardan hangisine yatırım yapmam daha uygun olur. yada benim isteklerime göre daha düşük fiyatlı kartlar benim işimi görür mü? (mesela nvidia 250 ve 450) ayrıca ati 5770 düşünmüyorum onun yerine 192 bitlik nvidia 460 daha iyi gibi? dediğim gibi donanım piyasasından bayağı bir uzak kaldığımdan yardımlarınıza ihtiyacım var?

• Gts 450 200liraya bulursan çok iyidir..

Siz bilirsiniz ama gts 450 5770 gibi kartlar size yetecektir..

6850 350liraya iyidir ama aynı fiyatta gtx460 alınabilir..

6850 yüksek çözünürlüklerde kenar yumuşatma açık daha iyi oluyor..

güç tüketimi vs düşünüldüğünde tercih edilebilir ..

okadar düşünmeye gerek yok 5750 gts 450 gtx460 6850 hangisi alınsa pişman olunmaz..
  • ben özel soğutmalı vtx 6850 öneririm.. xfx e göre daha serin ve sessizdir..
    http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_34921_VTX_Radeon_HD6850__1GB__GDDR5__256_Bit__Ekran_Karti.html
  • evet 6850 iyi bir kart ancak benim düşüncem ihtiyacım olandan fazla para vermek değil yani benim ihtiyacımı görecek bir kart istiyorum yoksa donanım piyasasında sınır yok...
  • bide yapmış olduğum incelemelerde Radeon HD6850 ile GeForce GTX460, 768 MB arasında çok fazla persormans farkı yok gibi geldi. sizin düşünceleriniz nedir? kafama yatan gts 450 ama biraz kendimi zorlayıp gtx460 almak ama beni kararsız bırakan olan 60-tl daha verip hd6850 almanın bir avantajı var mıdır ( özellikle oyunları 1024*768 çözünürlükte crt monitor de oynayacağım göz önüne alınırsa)
  • vardır tabi
  • 6850 bu karttan aşağısını almayın derim
  • peki 6850 vtx mi yoksa xfx mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdaq

peki 6850 vtx mi yoksa xfx mi?

ikiside iyi ucuz olan
  • kullandığın çözünürlük çok düşük olduğundan gtx460 192bit versiyonunu alabilirsin....1024x768 için 6850 için fazladan 60tl vermeni

gerektirecek bi durum yok bence....

buyur burda 1024x768 çözünürlükte birbirlerine oranlarına bakabilirsin....

http://www.techpowerup.com/reviews/HIS/Radeon_HD_6850/28.html

hd6850= %100 gtx460 192bit= %96 gördüğün gibi çözünürlük düştükçe aradaki fark kapanıyor.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BAYOKAN84 -- 27 Aralık 2010; 14:07:21 >

• evet çok haklısınız. sanırsam ilk tercih 450 gts gibi belki bir adım yukarı atıp 460 gtx 768 de alabilirim. sonuçta sistemime bu kartların uyacağı kanaatindeyim. bütçe konusunda sıkıntı yok ancak 6850 ve yukarısı kartlara yatırım yapıp parayı işlemci darboğazına kıstırmak pek mantıklı olmayacak. değerli yorum ve görüşlerinden dolayı tüm arkadaşlara teşekkürler...
  • 22 inç lcd ye geçmeyi düşünüyorum demişsin.bunuda göz önüne al bence.sisteminin 1_2 yıl içinde her halukarda yenilemek durumunda kalacaksın o zamana kadar idare edecek bir kart arıyorum dersen al 200 liralık eski serilerden bir kart 1024x768 de hiç bir sorun yaşamazsın.ama daha ileriye dönük düşünüyosan ki bence mantıklı olanı bu 6850 civarı bir kart bakmanı öneririm.
  • evet öyle ama palit 8600 GT Sonic bir kartla 2,5 yıldır idare eden biri olarak 450 beni yine 1-2 yıl idare eder diye düşünüyorum. ilerisi için evet 22" düşünüyorum ama oyun için değil yani oyunları öyle full seviyede oynamak isteyen biri değilim. ayrıca daha önceden donanım piyasasını deli gibi takip eden biri olarak bu piyasada iyi bir donanımın sınırı yok her zaman bir iyisi vardır ve sürekli yenilenir. mesela şöyle düşün 250-tl ye aldığım 8600 gt yi şimdi satsan satılmaz onun için birine hediye edeceğim. yani 6850 de alsam yine birine hediye gidecek :D ondan benim isteklerimi karşılayacak en düşük fiyatlı kart almak istiyorum. onun için 450 bana yeterli olabilecek bir kart gibi görünüyor. 460 da iyi ama arada 70-tl fark var buna değmez gibi geliyor bana...
  • Şunu da düşünebilirsin; GIGABYTE HD5830 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, fiyatı baya uygun bir ürün.

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6754
  • evet öneriniz için teşekkürler ama 322-tl yi versem direkt olarak düşünmeden 6850 alırım.
  • Düşük çözünürlükte işlemci faktörü bayağı bir ön plana çıkıyor. Bizzat arkadaşımın kullandığı bir kart gts 450 sonic platinium. İşlemcisi e2*** serisi bi işlemci 2 ghz hızında kullanıyor. (psu sorunundan overclock malesef yapılamıyor). Sırf işlemci etkisi yüzünden 8800 gt performansı alıyor karttan. Hatta diğer sistemimde p2 x4 955 + 8800 gt ile yer yer daha fazla kare/sn alıyorum. Tabi bu dediklerim düşük çözünürlükte geçerlidir.

Bu arada sizin işlemciniz e4*** serisi daha iyi bir işlemci belki benzer bir problem çıkarmaz ama aklınızın bir köşesinde bulunsun istedim.
  • o mönitörle yola devam edeceksin bu kartların bi anlamı yok 5750 felan al
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.