Şimdi Ara

Ekran kartı tavsiyesi bütçe 100-130 tl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pc de genelde League of Legends adlı oyunu oynuyorum hatta başka oyun oynamiyorum bu aralar yaşadığım bi sorundan dolayı yeni ekran kartı almak istiyorum başlikda da belirttigim gibi bütçem 100-130 tl iyi bir sey onerirseniz sevinirim simdiden tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: karacatunahan

Pc de genelde League of Legends adlı oyunu oynuyorum hatta başka oyun oynamiyorum bu aralar yaşadığım bi sorundan dolayı yeni ekran kartı almak istiyorum başlikda da belirttigim gibi bütçem 100-130 tl iyi bir sey onerirseniz sevinirim simdiden tesekkurler.

Psu'nuz kaç watt ve markası nedir?

İşlemci ve ram özellikleri, anakart modeliniz nedir?

2.el düşünüyor musunuz yoksa sıfır mı alacaksınız?

Bunları bilmeden yorum yapmak imkansız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 2 Haziran 2015; 22:42:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dovahkiin_16

quote:

Orijinalden alıntı: karacatunahan

Pc de genelde League of Legends adlı oyunu oynuyorum hatta başka oyun oynamiyorum bu aralar yaşadığım bi sorundan dolayı yeni ekran kartı almak istiyorum başlikda da belirttigim gibi bütçem 100-130 tl iyi bir sey onerirseniz sevinirim simdiden tesekkurler.

Psu'nuz kaç watt ve markası nedir?

İşlemci ve ram özellikleri, anakart modeliniz nedir?

2.el düşünüyor musunuz yoksa sıfır mı alacaksınız?

Bunları bilmeden yorum yapmak imkansız.

Psu mu tam hatirlamiyorum ama 300 ya da 400 watt olmasi lazim markasini bilmiyorum islemciyide bilmiyorum i5 ya da i7 oda ram 4 gb anakart foxconn bildiklerim bunlar pc 2008 yilinda alindi marka casper neo 2. El dusunmuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karacatunahan -- 2 Haziran 2015; 22:54:36 >

• karacatunahan kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen yanlış hatırlıyorsunuz 2008'de alınan bir pc'de i5 ya da i7 olamaz. O yılların anakartları %99 pci-express desteği ile gelir. Cpu-Z programını kurup bir bakın yine bilgisayarınızın özelliklerine. Pci-express desteğini ve psu'yu öğrenmeniz lazım... Psu'yu öğrenmek için kasa kapağını açıp psu'nun etiketine bakmanız yeterli olur. Eğer psu idare eder gerçek bir 400 watt ise hd 6570 tavsiye ederim. Çoğu kişi 300 watt ile de kullanıyor ve sorun yaşamıyor ama firma 400 watt öneriyor o yüzden sorumluluk size ait. HD 6570 LoL için yeterli bir karttır.

http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=104563

vram'e takılmayın bu düzeyde ekran kartları 1gb'den fazla vram'a sahip olsalar bile kullanamazlar. (çoklu monitör kullanmadığınızı varsaydım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 3 Haziran 2015; 0:35:47 >

• quote:

Muhtemelen yanlış hatırlıyorsunuz 2008'de alınan bir pc'de i5 ya da i7 olamaz. O yılların anakartları %99 pci-express desteği ile gelir. Cpu-Z programını kurup bir bakın yine bilgisayarınızın özelliklerine. Pci-express desteğini ve psu'yu öğrenmeniz lazım... Psu'yu öğrenmek için kasa kapağını açıp psu'nun etiketine bakmanız yeterli olur. Eğer psu idare eder gerçek bir 400 watt ise hd 6570 tavsiye ederim. Çoğu kişi 300 watt ile de kullanıyor ve sorun yaşamıyor ama firma 400 watt öneriyor o yüzden sorumluluk size ait. HD 6570 LoL için yeterli bir karttır.

http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=104563

vram'e takılmayın bu düzeyde ekran kartları 1gb'den fazla vram'a sahip olsalar bile kullanamazlar. (çoklu monitör kullanmadığınızı varsaydım)

tavsiyeniz için eyvallah hocam özellikleri yazayım psu win-400 ps 300 watt işlemci intel core 2 quad q9300 belki tavsiyenizde bi değişim olabilir.

• işlemci ve psu yeterli gözüküyor psunun verimliliği ne kdar acaba 2.el pazarından ekran kartı bakabilirsiniz gt730 ile lol ultrada oynanıyor monitör çözünürlüğü nedir veya amd r7 240 ta alınabilir

300w eski verimsiz bir güç kaynağı 200w civarında verir bu durumda güç yetersiz gelecektir önce psu değiştirin onuda 2. elden alın ekran kartınıda öyle yapın 220tl gibi bir para ödersiniz tahminen güç kaynağı en az 400 olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuscleTower -- 3 Haziran 2015; 13:15:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuscleTower

işlemci ve psu yeterli gözüküyor psunun verimliliği ne kdar acaba 2.el pazarından ekran kartı bakabilirsiniz gt730 ile lol ultrada oynanıyor monitör çözünürlüğü nedir veya amd r7 240 ta alınabilir

300w eski verimsiz bir güç kaynağı 200w civarında verir bu durumda güç yetersiz gelecektir önce psu değiştirin onuda 2. elden alın ekran kartınıda öyle yapın 220tl gibi bir para ödersiniz tahminen güç kaynağı en az 400 olsun

peki psu yu değiştirmeden bu vtx raedon 6570 i alsam sıkıntı çıkarmı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • karacatunahan kullanıcısına yanıt
    psu dediğim gibi riskli, sorumluluk size ait, kartı takıp deneyebilirsiniz. Oyunlarda, yük altında reset atmalar olursa, pc düzgün kapanıp açılmazsa örneğin psu yetersiz geliyor demektir. Genelde sisteminizde bir parçayı yakmadan önce böyle uyarıları verir yetersiz psular. Ama sizin durumunuzdaki asıl risk psunun çok yaşlı olması. 7 yaşında bir psu artık iyi verimlilik sunamaz. Yine de şansınızı deneyebilirsiniz.

size yakın gelecek için tavsiyem bütçenizi artırmanız. Aslında işlemciniz hala hd 7770/hd 6850 gibi kartları besleyebilecek bir işlemci. 2.elden 160-190 aralığında bulmak çok zor olmaz. Yanına da 500 watt gerçek psu'yu 100 TL'ye sıfır alırsınız. Totalde kargolarla beraber max 280-300 TL arasında uzun vadeli işlerinizi görecek bir bilgisayar ortaya çıkar. Ram 4 gb olduğunu varsaydım zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 3 Haziran 2015; 13:34:12 >
  • quote:

psu dediğim gibi riskli, sorumluluk size ait, kartı takıp deneyebilirsiniz. Oyunlarda, yük altında reset atmalar olursa, pc düzgün kapanıp açılmazsa örneğin psu yetersiz geliyor demektir. Genelde sisteminizde bir parçayı yakmadan önce böyle uyarıları verir yetersiz psular. Ama sizin durumunuzdaki asıl risk psunun çok yaşlı olması. 7 yaşında bir psu artık iyi verimlilik sunamaz. Yine de şansınızı deneyebilirsiniz.

size yakın gelecek için tavsiyem bütçenizi artırmanız. Aslında işlemciniz hala hd 7770/hd 6850 gibi kartları besleyebilecek bir işlemci. 2.elden 160-190 aralığında bulmak çok zor olmaz. Yanına da 500 watt gerçek psu'yu 100 TL'ye sıfır alırsınız. Totalde kargolarla beraber max 280-300 TL arasında uzun vadeli işlerinizi görecek bir bilgisayar ortaya çıkar. Ram 4 gb olduğunu varsaydım zaten.

O kadar butcem ne yazikki yok 150 liraya kadar cikabilirim en fazla yinede sagolun hocam tavsiyeniz icin.

• hayır hocam kart takamazsınız psu yetersiz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.