Şimdi Ara

EKRAN KARTI TERMAL MACUN PROBLEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, benim Acer 5920G model laptopumun Nvidia 8600GS model ekran kartı vardı, arızalanması nedeniyle ATI RADEON 3650 model ekran kartıyla değiştirdim ancak ekran kartına termal macun sürdüğümde bakır levhaya hiçbir şekilde termal macun değmiyor, arada boşluk kalıyor.Termal pad'le bu sorunu gidermeye çalıştım ama bilgisayar bir müddet çalışmaya devam ettikten sonra (5-10dk kadar) kart ısınmasına bağlı olarak beyaz ekran hatası alıyorum. Bilgisayarda hiçbir kitlenme olmuyor bu esnada, arka planda açık olan programlar devam ediyor. Isı iletimi problemi için ne yapmalıyım? Aradaki boşluğu tamamen termal macunla doldurmam iyi olur mu ya da bakır plaka mı kestirmem gerekiyor? Ya da başka bir fikri olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

• Termal pad ile ısı iletimi yapılır gpu'da, macunla değil senin laptopta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Termal pad ile ısı iletimi yapılır gpu'da, macunla değil senin laptopta.

Benim sorunumun çözümü bu değil sağolun, belki başka kart modellerinde dediğiniz gibi olabilir ama bu modelde macun kullanıldığından eminim. Bana denk gelmedi hiç dediğiniz gibi ama vardır illaki.
  • Madsean M kullanıcısına yanıt
    Anladım. Eğer değmiyorsa hiç bir şekilde ısı borusuna termal padledir. Benim 2 laptobum var biri eski ve hd3650 var termal pad ile ısı iletimi sağlanıyor ısı borusuna. Bunda da değmiyorsa termal ped ile boruya ulaşıp ısı iletimi sağlanabilir. Bundan başka ufak, ince alüminyum bir malzemenin her iki yüzüne termal macun sürüp gpu ile ısı borusu arasına koyabilirsiniz. Bu biraz extreme bir fikir ancak...
  • quote:

Anladım. Eğer değmiyorsa hiç bir şekilde ısı borusuna termal padledir. Benim 2 laptobum var biri eski ve hd3650 var termal pad ile ısı iletimi sağlanıyor ısı borusuna. Bunda da değmiyorsa termal ped ile boruya ulaşıp ısı iletimi sağlanabilir. Bundan başka ufak, ince alüminyum bir malzemenin her iki yüzüne termal macun sürüp gpu ile ısı borusu arasına koyabilirsiniz. Bu biraz extreme bir fikir ancak...

Alüminyum yerine bakır iletkenlik açısından daha iyi ancak bunu denemem ilerde problem çıkartabilir mi? Laptop hareket ettiğinde kayıp ekran kartına falan zarar verebilir mi? Macun ne kadar tutabilir bakır levhayı?
    Eğer sıkı ve doğru şekilde montaj yaparsanız borunun gpu'ya doğru dolayısıyla aradaki levhaya da bir basıncı olacaktır. Macun çok sürülmedikten sonra çok akışkan halde olmaz, soğuyunca kurur bir nebze o nedenle kayma durumu levhanın kalınlığına ve macunun miktarına bağlı biraz da. Çünkü ona göre bir basınç olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 31 Ekim 2014; 18:21:32 >
  • quote:

Eğer sıkı ve doğru şekilde montaj yaparsanız borunun gpu'ya doğru dolayısıyla aradaki levhaya da bir basıncı olacaktır. Macun çok sürüldükten sonra çok akışkan halde olmaz, soğuyunca kurur bir nebze o nedenle kayma durumu levhanın kalınlığına ve macunun miktarına bağlı biraz da. Çünkü ona göre bir basınç olacak.

Kağıt bakır levha alıp bükerek yapmayı düşünüyorum bakalım, teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EKRAN KARTI TERMAL MACUNSUZ !
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Madsean

quote:

Eğer sıkı ve doğru şekilde montaj yaparsanız borunun gpu'ya doğru dolayısıyla aradaki levhaya da bir basıncı olacaktır. Macun çok sürüldükten sonra çok akışkan halde olmaz, soğuyunca kurur bir nebze o nedenle kayma durumu levhanın kalınlığına ve macunun miktarına bağlı biraz da. Çünkü ona göre bir basınç olacak.

Kağıt bakır levha alıp bükerek yapmayı düşünüyorum bakalım, teşekkür ederim

bahsettigin sekilde isi iletimi cok kotu olacaktir cok sicak calisacaktir kart ama mavi ekran olmazsa sorun yok yani sicak calismasi insanlar saniyor ki bir sene icinde elimize aliriz ama gpu cpularin omru cok uzundur omrunden yese bile 4-5 sene kullanirsin o zamana yenisini alirsin zaten.

Eğer çok az mesafe varsa arada levha denenebilir ancak bükerek kat kat olacağından ısı iletimi yine zayıflayacaktır. Tek parça halinde al. bulursanız daha etkili olur. Bakır daha iyi tabi.

Bu arada önceki mesajda düzeltme yaptım "Macun çok sürülmedikten sonra..." olacak.
  • Burada bir terslik var.
    Eski ekran kartı değiyormuydu bakır levhaya?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.