Sistemim: ECS A780GM-A anakart, 6 GB DDR2 800 Mhz Ram, AMD Phenom II X4 965 islemci, Seasonic M12II-520 (520W) güc, seklindedir. Ekran karti olarak GeForce 9600 GT kullaniyorum. DirectX 11 ekran karti almak düsüncesindeyim. Merak ettigim sey, ekran karti secimi yaparken nelere dikkat etmem gerekiyor? Sistemimin güc saglayicisi 520W oldugu icin güc tüketimi cok önemli diye düsünüyorum. Su anki ekran kartim 96W, almayi düsündügüm ekran karti en fazla kac watt olursa sorun yasamam ya da bunu hesaplamanin bir yolu var mi? Tavsiyeleriniz icin simdiden cok tesekkür ederim.
Sevgilerimle, Emre
Psun gtx 760a kadar yetecektir diye tahmin ediyorum. Bütçeni söylersen yardımcı olabilirim.
O işlemcinin overclock ile r9 270x e kadar hakkı var. Overclocksuz r7 265/r7 260x.
Anakartimin üreticisinin tavsiye etmedigi yani desteklemedigi bir islemci kullaniyorum. O yüzden oc yapmam mümkün görünmüyor. Bütce olarak 450TL'ye kadar düsünüyorum. Aslinda parasindan ziyade uyumlu olmasi derdim. Bütceyi yukari cekebilirim. Fiyat performans olarak bir seyler önerebilirsen cok memnun olurum. Tesekkürler.