Şimdi Ara

Ekran karti uyumluluk!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumda yeniyim oncelikle siz degerli forum uyelerini selamliyorum
    Soruma gecelim 5 senelik bilgisayarima ekran karti ve psu alicam bf4 gibi oyunlari ultrada acabilecek parcalar siralarsak
    1. Intel e5200 2.50 ghz dual-core islemci
    2. Msi nin bir modeli anakart var modeli aklimda degil 4 ram slotu var
    3. 4 gb ram 800mhz olsa gerek
    ve ekran karti psu alirsamda
    4. Sapphire HD7850 O.C. GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı
    5.corsair 650w 80 plus psu almayi dusunuyorum
    aklima takilan ise gecen gun bi arkadasa bahsettim bana manyakmisin olum o psu o ekran kartiyla islemciyi anakarti darbogaz eder yakarsin dedi aklimi celdi bi anda sizce bir sikinti cikartirmi bu benimde aklima yatti hakli yani yuksek voltaj giricek karta ve bu kisadevreye neden olabilir eve gidince her bir kosesini cekip resimleriyle ayrintili paylasicam fikirlerinizi iletirseniz sevinirim bos bogazlik edip forum kurallarini cignediysemde affiniza siginiyorum sagolun simdiden :D
    ha unutmadan ekliyeyim 1440x900 ultra ayarlarda video cekip kanalima yukleyecegim bf3 bf4 metro last light gibi oyunlarda bu ekran karti 2 sene evvel cikti simdi ayni fiyata daha iyisi olabilir tavsiyeniz varsa duymak isterim ekran karti butcem 500 tl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Captainpurity -- 5 Şubat 2015; 13:34:57 >

• Guc kaynaginin yuksek wattli olmasi hicbir problem yasatmaz size sistem ihtiyaci kadar guc tuketimi yapar benim tavsiyem yeni bir sistem kurmaniz yonunde olur. Mevcut sisteminizle devam etmeyi tercih ederseniz size en buyuk problemi yasatacak olan bilesen islemciniz olacaktir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ReSpAwN_22 haklı yeni bir sistem toplamak daha mantıklı olcaktır çünkü işlemcin ekran kartı ile uyumluluk sorunu çıkarcak bkz.(bottleneck,darboğaz)
  • sahbeewah kullanıcısına yanıt
    Cevabin icin tesekkurler. Yeni sistem kuracak param yok suan birazda sabirsizim biseylerle oyalanmak istiyorum yoksa yeni sistem kurmak icin para biriktirirdim zaten:) islemci suan her oyunu aciyo bana sikinti cikarmadi eger oyunda donma takilma olarak soylediysen bunu
  • NOT: Bilgisayar sistemi içerdiği en yavaş bileşenin hızında çalışır, eğer işlemci (e5200) ekran kartının hızına yetişemezse ekran kartı işlemciyi bekleyecektir bu durumda yaşanan olaya 'darboğaz' denir.
    Donanım elemanlarından herhangi birinin yanması söz konusu değildir :) HD7850 ile BF4'ü ultrada oynuyorlar:https://www.youtube.com/watch?v=Hb2vRE1re3Q

DDR2 sistemde işlemci ve anakart 'kuzey köprüsü' darboğazı da yaşarsınız, ben de sisteminizi yenilemenizi öneririm.
    psu olarak Corsair CX600 80+ Bronze 600W yeterli olacaktır. Hatta daha ucuza kendime de aldığım ve sessizliğini beğendiğim OCZ modüler 600W 80+ modelini de düşünebilirsiniz.
    Webdenal'dan almıştım:http://www.webdenal.com/ocz-600mxsp-eu_433593.html

Yanılmıyorsam 500 tl bütçe ile alabileceğiniz en iyi ekran kartı da R9 270X. Kampanyadan R9 280 bulabilirseniz bence hiç düşünmeyin.
    Size fikir vermesi açısından söylemek istiyorum: AMD R7 265 (410 tl)'in performansı HD7850 den biraz daha iyi, sonra sırasıyla R9 270, R9 270X ve R9 280 geliyor.
    Bu fiyat aralığında nVidia'nın mevcut modelleriyle AMD ile rekabet edebileceğini sanmıyorum. Ekran kartını seçerken size faydalı olabilir diye...

Bence ek. kartını sisteminizi yeniledikten sonra alın!

• Dediklerinizi dikkate alıcam o halde performans değerlerini gözden geçiririm bu darboğaz denen olay nasıldır yani işlemciye nasıl yüklenir ekran kartının hızına yetişemediğinde bilgisayarda donmamı olur oyunda takılma gibi? bunun bir oranı varmıdır nasıl anlarız? eğer çözünürlüğü yüksek tuttuğumda binecek yüklede bağlantılıysa ultralarda dolaşmaya gerek yok bu kartıda kullanan bir arkadaşım tavsiye etmişti f/p ürünü bir kart gayette memnundu dediğin gibi ultrada her oyunu oynuyordu uzun süreli çalışmalarda aşırı ısınma problemleri yok

https://yadi.sk/d/_1tpRJuFeVPxo
    bilgisayarın tüm parçalarını resimledim anakart modelide yazıyor buna uygun en yüksek işlemci olarak ne önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Captainpurity -- 5 Şubat 2015; 20:48:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Captainpurity

Dediklerinizi dikkate alıcam o halde performans değerlerini gözden geçiririm bu darboğaz denen olay nasıldır yani işlemciye nasıl yüklenir ekran kartının hızına yetişemediğinde bilgisayarda donmamı olur oyunda takılma gibi? bunun bir oranı varmıdır nasıl anlarız? eğer çözünürlüğü yüksek tuttuğumda binecek yüklede bağlantılıysa ultralarda dolaşmaya gerek yok bu kartıda kullanan bir arkadaşım tavsiye etmişti f/p ürünü bir kart gayette memnundu dediğin gibi ultrada her oyunu oynuyordu uzun süreli çalışmalarda aşırı ısınma problemleri yok

https://yadi.sk/d/_1tpRJuFeVPxo
    bilgisayarın tüm parçalarını resimledim anakart modelide yazıyor buna uygun en yüksek işlemci olarak ne önerirsiniz?

Olası darboğazda bahsettiğiniz sorunların çıkması muhtemel. Özellikle yeni çıkmış ve oynamayı düşündüğünüz oyunların minimum sistem gereksinimlerine göz atarsanız fikir edinebilirsiniz.
    1. Eğer hiçbir şekilde kısa bir zamanda sisteminizi yenileyemeyecekseniz o halde işlemci terfisi düşünün, bunu son çare olarak gördüğümü hatırlatmak isterim.
    2. Elinizdeki anakarta en fazla Core 2 Quad q9550, q9650 gibi bir işlemci takabilirsiniz daha aşağıda bir işlemci almanızı tavsiye etmiyorum 2. elden araştırabilirsiniz sahibinden.com a biraz baktım fiyatlar 200 tl den başlıyor pahalı gibi geldi bana daha ucuza bulabilirseniz e5200 den q9650 e geçmeniz hissedilir bir performans artışı sağlayacaktır.
    3. hd7850 ve q9650 içeren sistemin güç ihtiyacı da fazla olacağından psu yetmeyebilir, psu yu değiştirmeden şöyle bir yol izleyebiliriz: hd7850 yerine yaklaşık aynı fiyat ve performansta GTX750 ti gibi bir ekran kartı seçersek mevcut psu ile devam edebiliriz.
    Zotac GTX750 ti (416 tl):http://www.hizlial.com/zotac-gtx750-ti-2gb-gddr5-128bit-dx112-nvidia-geforce-ekran-karti-zt-70601-10m/10398434
    4. Bu ekran kartıyla her oyunu ultrada oynayamasanız da high ayarlarda oynayabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran KARTI Driver Sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Onboard Ekran Kartı Sorunu !
    11 yıl önce açıldı
    ekran kartı sorunu
    11 sa. önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.