Şimdi Ara

Ekran Kartı ve Ddr Olayı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bilgisayarcıya gittim pci express x16 girişli 1 gb 64 bit ekran kartı istiyorum dedim daha önceden DH'de konu açmıştım DH'deki arkadaşlar ddr2 kaldırır senin pc dediler neyse bilgisayarcıya ddr2 olcak bide abi dedim o önemli değil pci express girişli olduğu için dedi kafam karıştı şimdi cidden bu ddr olayı çok önemli değilmi? yoksa önemlimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1B6F58693 -- 10 Aralık 2014; 16:49:52 >

• Ddr ram girisleri icindir, gddr ekran karti icin
    ddr2 ddr3 ve yebi yeni ddr4 ramler cikiyor
    ekran karti icinse gddr5

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KacaKTV

Ddr ram girisleri icindir, gddr ekran karti icin
    ddr2 ddr3 ve yebi yeni ddr4 ramler cikiyor
    ekran karti icinse gddr5

Yani hocam ekran kartı alırken bu gddr olayı önemlimi? bilgisayarın kaldırmasımı gerekli bu gddr'ı ram girişlerim ddr2 o zaman ekran kartı girişide gddr2 midir?
  • Ekran kartının kendi bağımsız bellegi vardır sistem bellegi ile karistirma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır alakası yok. DDR (gddr de denir) ekran kartının bağımsız belleğidir. Sisteminizin işlemcisi ve güç kaynağı ne kadar ise ona oranla ekran kartı tavsiye edilir. Ve not düşeyim en az DDR3 128 bit kart alın.
  • GDDR3=DDR2
    GDDR5=DDR3

• Çorba etmiş bilgisayarcı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EKRAN KARTI VE RAM YARDIM!!!
    20 yıl önce açıldı
    AGP ve PCI ekran kartı farkı
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anakartın, pcıx slotuna takıcağın ekran kartı üzerinde bellek, varmı / yokmu, DDR3 mü 5 mi, 10'mu, 64 / 128 / 256 / 512 / 1024bit'mi v.s. bilemez, anlamaz, sallamazda.
    Pm attım oku, dilersen bahsettiğim konuda buraya detayları verrsin, yardım alırsın.
  • Dostum ekran kaarı ile anakart uyumu soket yapısı ile alakalıdır. Agp ve pci-e soketlerine uyumlu olarak üretilirler. Anakartın bunlardan hangisini destekliyorsa ona göre ekran kartın seçilir. Şuan günümüzde pci-e soket kullanılmaktadır. Onun dışında ekran kartının belleği ile anakartın belleği bir biri ile alakası yoktur.
    Son olarakta uyugun ekran kartını alırken işlemci ile güç kaynağının bu ekran kartını besleyecek düzeyde olması gerekir.
    En iyi ekran kartını alsan bile işlemcin yetersizse, ekran kartını oyunlarda yeteri kadar besleyemeyeceği , gerekli işlem gücünü yerine getiremeyeceği için darboğaza sokacaktır ve ekran kartının tam verimini alamayacaktır.
    Ayrıca bütçeni ve diğer bleşenlerini belirtirsen daha uygun şekilde tavsiyelerde bulunur forum üyeleri

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekran kartı alınacağı zaman

işlemci önemli (darboğaz yaparmı yapmazmı diye)
    power supply vede waati önemli (ekran kartı ne kadar güç lazım vede pc güç ne kadar olduğunu bilmek için)
    sonrada uygun anakart
    sonrada anakartta uygun ram
    sıralaması devam eder
    ddr ram çeşitidir ..yagın olarak şuan ddr3 vardır sonra ddr2 ondan öncede ddr vardır bunların çentikleri farklıdır bununla birlikte anakartlarda ddr ram soketi farklıdır

şuan ddr4 çıktı ama çok pahalı ram yapısına göre anakartlar vardır

ddr3 li olan anakrtta ddr2 ram takılmaz.. ram soketleri uymaz denk gelmez ..takılmazda..

gdrr3 veya gdrr5 ise ekran kartı ile ilğilidir.. ilk çıkan ekran kartı serisi gdrr3 tür sonraki şimdi piyasada daha yaygın olan ise gdrr5 olanlardır

ddr olan ram anakartta takılır..
    gdrr olan ise ekran kartının içinde pcb sine gömülü lehimlidir.

yani

GDDR, ekran kartları için özel olarak üretilen belleklere verilen isimdir. Standart DDR belleklere göre daha fazla Voltaj gereksinimleri olabilir ve Overclock potansiyelleri çok daha yüksektir. Graphic Double Data Rate olarak geçerler. GDDR teknolojisi, DDR teknolojisini çoktan geride bırakmıştır. Bu bağlamda bugün ekran kartlarında GDDR5 mimarisi kullanılmaktadır. GDDR5 mimarisi sayesinde grafik işlemci, işlenecek verilere çok daha hızlı ulaşabilmekte ve istenilen görüntüler bu sayede çok daha kısa sürede render edilebilmektedir..

• quote:

Orijinalden alıntı: fthyrr1976fy

ekran kartı alınacağı zaman

işlemci önemli (darboğaz yaparmı yapmazmı diye)
    power supply vede waati önemli (ekran kartı ne kadar güç lazım vede pc güç ne kadar olduğunu bilmek için)
    sonrada uygun anakart
    sonrada anakartta uygun ram
    sıralaması devam eder
    ddr ram çeşitidir ..yagın olarak şuan ddr3 vardır sonra ddr2 ondan öncede ddr vardır bunların çentikleri farklıdır bununla birlikte anakartlarda ddr ram soketi farklıdır

şuan ddr4 çıktı ama çok pahalı ram yapısına göre anakartlar vardır

ddr3 li olan anakrtta ddr2 ram takılmaz.. ram soketleri uymaz denk gelmez ..takılmazda..

gdrr3 veya gdrr5 ise ekran kartı ile ilğilidir.. ilk çıkan ekran kartı serisi gdrr3 tür sonraki şimdi piyasada daha yaygın olan ise gdrr5 olanlardır

ddr olan ram anakartta takılır..
    gdrr olan ise ekran kartının içinde pcb sine gömülü lehimlidir.

yani

GDDR, ekran kartları için özel olarak üretilen belleklere verilen isimdir. Standart DDR belleklere göre daha fazla Voltaj gereksinimleri olabilir ve Overclock potansiyelleri çok daha yüksektir. Graphic Double Data Rate olarak geçerler. GDDR teknolojisi, DDR teknolojisini çoktan geride bırakmıştır. Bu bağlamda bugün ekran kartlarında GDDR5 mimarisi kullanılmaktadır. GDDR5 mimarisi sayesinde grafik işlemci, işlenecek verilere çok daha hızlı ulaşabilmekte ve istenilen görüntüler bu sayede çok daha kısa sürede render edilebilmektedir..

Ddr sistem belleği arasındaki farklar sadece çentik değil hocam.

Hıza bağlı olarak ramin tepkime süresinin artırılmaması düşürülmesi.

Mesela 1600mhz cl9 rami cl11 veya cl14 yaparak 2133mhz hıza çıkarabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Simplyfor S kullanıcısına yanıt
    aynen üstad

benen basit şekilde anlattım arkadaş anlasın diye detaya o.c olayı girmeden
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.