elimde aşağıdaki gibi bir anakart, ram ve ekran kartı var. sorun ekran kartını taktığım zaman bilgisayar açılırken xp ekranında çok fazla kasılıyor ve uzunca bir süre öyle kalıyor.. anakartın sitesinden baktığımda 3gb ram ve agp 8x ekran kartını desteklediği yazıyor.
pc bileşenleri:
Anakart : Asus P4V8X-X işlemci : P4 3000 Ram : 3 GB Hi Level 400mhz Ekran kartı : Sapphire 3850 agp PS : 500w Os : Windows Xp Sp2 sorun eski ekran kartını takarken sorunsuz çalışıyor.(eski ekran kartı Fx5200). ama yeni ekran kartını taktıktan sonra ilk açılış ekranında takılıp kalıyor
yada ramlari çıkarıp 256 ram ve yeni ekran kartını taktığım zaman yine açılıyor bilgisayar
yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
biostan ram ayarları auto yani otomatik mi ayarlı
quote:
Orjinalden alıntı: hepsi1lesme16
biostan ram ayarları auto yani otomatik mi ayarlı
evet otamatik hatta biosu default haline geri getirdim..
servise gotur
quote:
Orjinalden alıntı: RandoLF
servise gotur
süper yardımcı oldun teşekkürler.. zaten buraya bunun için açmıştım konuyu,, servis benim yaptığımdan farklı ne yapacak oldu olacak onuda söyle bari
bu yeni nesil ekran kartları çok fazla güç tüketiyor. power yetmemesinden olabilir mi acaba ? power kaç wat sizde?
quote:
Orjinalden alıntı: huli109
bu yeni nesil ekran kartları çok fazla güç tüketiyor. power yetmemesinden olabilir mi acaba ? power kaç wat sizde?
yazıda yazdığım gibi 500 watlık psu var
bnm düşüncem ram fazlalaşınca kaldırmıyor çünkü o anakartın aynısı bendede var ve fsb 800mhz deteklemiyor biostan ayar yapman lazım tahminim o yüzden açmıyor bendede 3.2 var ve bu işlmci biostan ayarlam 2.88 de çalışıyor sana pm attım ama cvp vermedin bana @taylanbey
quote:
Orjinalden alıntı: hepsi1lesme16
bnm düşüncem ram fazlalaşınca kaldırmıyor çünkü o anakartın aynısı bendede var ve fsb 800mhz deteklemiyor biostan ayar yapman lazım tahminim o yüzden açmıyor bendede 3.2 var ve bu işlmci biostan ayarlam 2.88 de çalışıyor sana pm attım ama cvp vermedin bana @taylanbey
ilkin dediğin gibiydi işlemciyi tam görmüyordu fakat biostan düzelltim onu. şu an 3.0 olarak görüyor.
quote:
Orjinalden alıntı: taylanbey ilkin dediğin gibiydi işlemciyi tam görmüyordu fakat biostan düzelltim onu. şu an 3.0 olarak görüyor.
bunu dene olması lazım biosa gir oradan advanced gir oradan jumper free config/ oradan cpucompatible mode var onu enable yap çalışması lazım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme