Şimdi Ara

Ekran kartı yenilemek !!!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bilgisayarım 2005 model Casper marka masaüstü modelidir. Bunca zamandır beni idare etti saolsun artık bir ucundan ufak ufak gücümün yettiğince sizlerinde bilgilerinden istifade ederek yenilemeye başlıyayım diyorum.

Pc özellikleri;

İşletim Sistemi Microsoft Windows XP Home Edition
    Anakart:
    CPU Türü DualCore Intel Core 2 Duo E6400, 2133 MHz (8 x 267)
    Anakart Adı MSI P4M890M-L/IL (MS-7255) (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM,
    Görüntü Birimi:
    Görüntü Bağdaştırıcısı NVIDIA GeForce 6200 TurboCache(TM) (512
    Casper güç 400w

[ İşlemciler / Intel(R) Core(TM)2 CPU 6400 @ 2.13GHz ]

Umarım yapacağınız tavsiyelere bu bilgiler yeterli olur. Fiyat olarak düşüncem 500tl civarına çıkabilirim ama fazla açılmak istemiyorum.
    Sonuçta diğer parçaları da yenilemek düşüncesindeyim.

• Yok mu yardımcı olacak kimse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o sisteme para yatirma bence.yenisini toplayacak durumun da yoksa hicbir sey yapma adam olmaz o sistem harcadigin paraya yazik.
  • Zamanı dolmuş bunun.Neresinden tutsan elinde kalır.Daha çok zarara girersin.Arkadaşın dediği gibi hiç bulaşma.
  • Şu haliyle beni bir nevi idare ediyor bir kaç değişimle biraz daha performanslı olmasıni istiyorum ama dediğinize göre yeni pc toplayacagiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakartınız quad destekliyor olsaydı ikinci el bir quad + ram takviyesi ile biraz daha giderdi ama desteklemiyor.

O kasaya yapacağınız yatırım boşa gidecektir
  • yapacak pek birşey yok gibi. şimdi işlemciyi yükseltin desek ne alacaksınız? o anakartın desteklediği (muhtemelen e8400) en yüksek işlemciyi alsanız gözle görülür bir performans artışı olmayacak. anakartı değiştirmenin zaten bir faydası olmaz. rami 4gb yapsanız, ekran kartını da hd4850 gibi birşeyle değiştirseniz gözle görülür bir fark ortaya çıkar ancak yaptığınız masrafa değmez. sizin temel sorun işlemciden kaynaklanıyor. o anakarta takabileceğiniz en iyi işlemci dahi içinde bulunduğumuz dönem için bayağı düşük bir işlemci. eğer yeni bir bilgisayar toplamak sizin için uygun değil ise ve biraz daha performans almak istiyorsanız, rami 3 ya da 4gb yapın. ekran kartını da hd4850 yapın. eğer tabi psu'nuz uygunsa. bildiğim kadarıyla casper etiketinde yazandan daha az güç veren psular satıyor.

hd4850 70~80 lira civarı. 2gb ddr2 ram ise 30 lira civarı. yeni bilgisayar almak dışında en iyi seçenek bence bu.

• İşlemcinize overclock yapmak suretiyle 7770 ve o ayardaki kartları kullanabilirsiniz.Burda önemli olaran bilgisayarınızla ne oynamak istediğiniz...Ram miktarını da söylememişsiniz.
  • Pentium G4400 + ucuz yollu anakart ve ram alıp en azından günlük kullanımda rahat edecek kıvama getirebilirsin.

İlerde RX460 vb. alıp oyun da oynayabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

İşlemcinize overclock yapmak suretiyle 7770 ve o ayardaki kartları kullanabilirsiniz.Burda önemli olaran bilgisayarınızla ne oynamak istediğiniz...Ram miktarını da söylememişsiniz.

Overlock falan pek anlamıyorum hocam bu arada pc 1 gb
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanweb

yapacak pek birşey yok gibi. şimdi işlemciyi yükseltin desek ne alacaksınız? o anakartın desteklediği (muhtemelen e8400) en yüksek işlemciyi alsanız gözle görülür bir performans artışı olmayacak. anakartı değiştirmenin zaten bir faydası olmaz. rami 4gb yapsanız, ekran kartını da hd4850 gibi birşeyle değiştirseniz gözle görülür bir fark ortaya çıkar ancak yaptığınız masrafa değmez. sizin temel sorun işlemciden kaynaklanıyor. o anakarta takabileceğiniz en iyi işlemci dahi içinde bulunduğumuz dönem için bayağı düşük bir işlemci. eğer yeni bir bilgisayar toplamak sizin için uygun değil ise ve biraz daha performans almak istiyorsanız, rami 3 ya da 4gb yapın. ekran kartını da hd4850 yapın. eğer tabi psu'nuz uygunsa. bildiğim kadarıyla casper etiketinde yazandan daha az güç veren psular satıyor.

hd4850 70~80 lira civarı. 2gb ddr2 ram ise 30 lira civarı. yeni bilgisayar almak dışında en iyi seçenek bence bu.

Eyvallah Hocam kafamda bir fikir oluşturdunuz en azından biraz daha idare eder dediklerinizi yaparsam ve verdiğiniz fiyatlarda makul biraz bakındım dediğiniz gibi yapabilirim teşekkurler.

• Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    Bu işin sonu yeni pc toplamaya gidecek sanırsam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.