Şimdi Ara

Ekran kartım cok ısınıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar imzamdaki anakart cok ısınıyor defaulttta 50-54 civarı oyun oynadımmıda 70ten yapıyor siftahı cıkıyorda cıkıyor... Yeni bir fan yada silencer önerebilirmisiniz??? Birde en onemlisi fan yada silencer taktıgım zaman acaba kart garanti dışı kalıyormu???

• o sıcaklıklar normal...yapacak bişey yok..silencer taksan bile..yinede 3-5 derece oynayacak..
  • evet yaw bu 6800GT lerin bence en buyuk - yönü bu. oyunlarda 89C yi gördüm ben. hadi kendisi ısınsa neyse de birde tüm sistemin içine etti. NB 50 nin altına inmiyor.
    bunun tek çaresi su sogutma.
  • Arkadaş bence iyi bir fan ve silencer al sonucu daha sonra gör
  • peki bu konuyla bağıntılı olarak ekran kartının arka kısmına konulan bir fan yada soğutma sistemi yarar sağlarmı? mesela ben ekran kartının arka yüzüne yani süt kısmına eski duron 800 işlemcimin fanını bağladım canawr gibi soğuyo şimdi.önceden elle ellediğimde sıcaklığı hissediyodum,fakat şimdi o sıcaklık hisedilmiyo..Kartı arkadan soğutmak bişeye yararmı yani onu merak ediyorum.Gpu nun üzerine yapıştırılmayan bi soğutucu nekadar faydalı olur???
  • bndede düz 6800 var üstündede zalman soğutucu var ve her iki yanıda fanla çevrili(alt ve üst) olduğu halde 64c oluyor.nedir bnların sıcaklık sorunları anlamadım gitti.kendi orjinal fanıyla 77c gördüm.
  • bu sıcaklık işi kasayada bakıyor (eğer kapalı kapak kullanıyorsanız...)
    bende asus a-10 vardı , geçen akşam dellendim , gidip stacker aldım ; benzer koşullarda ;
    cpu ; 4
    gpu ; 6

derece düştü , bence çok iyi bir sonuç
  • quote:

TEKnaKILLAH Tarih 6 Nisan 2005, 8:14:55
    evet yaw bu 6800GT lerin bence en buyuk - yönü bu. oyunlarda 89C yi gördüm ben. hadi kendisi ısınsa neyse de birde tüm sistemin içine etti. NB 50 nin altına inmiyor.
    bunun tek çaresi su sogutma.

Aslında alacam su sogutma... Ama param yok okadar şimdilik bi fanla falan idare etmem lazım (2-3 ay yani) sonra insallah bi waterbox'a talibim :)

Ama şimdi onerebileceginiz fan - silencer var mı?? Yani gidip bodozlama bitane almak istemiyorum.. Soyle iyi sogutan bişey soyleyebilirmisiniz??
  • tüm ekran kartları çok ısınır. bende de 9800proqxt var, arctic vga silencer var, ramsinkler var. bu kartı çıkarıp bir tnt2yi kasaya taktığımda mb sıcaklığı 30 celcius altında oluyor. bu kartı taktım mı mb 32-33 derece.
    ekran kartının termal diyotu yok. o yüzden sıcaklığını göremiyorum ama sistemi komple ısıtacak kadar çok ısınıyor. kendimce bulduğum tek çözüm ekran kartının etrafındaki havayı dışarı alacak şekilde kasanın yan kapağındaki fanı eksoz fanı yaptım. bikaç derece farkediyor.
  • Simdi ben kasanın yanını delemiyorum... Alttaki ikitane pci slotunu actım 1-2 derece farketti... Karta kesinlikle o7c koyamıyorum,sonra odada oturulmaz oluyor sıcaktan... Oyunlarda ya alarm verio yada gucu kesiyo.. Soyle adam akıllı iki saat oynayamıyorum e ben bu işi ..... yani.. En iyisi bi fan falan almak... Dijitalde guzel bişeyler gormustum ama bakacam artık..
  • Sizinkiler biraz fazla ısınıyor gibime geldi. Bende windowsta 48-49, oyunlarda da 65-70 görüyorum en fazla. Ama fanını kontrolcüye taktığım için 55C de çalışıyor sorunsuz.
  • http://www.dijitalcenter.com/asp/show_stock.asp?Product_ID=AC-NV-S5-R2

Ahanda bunu alsam... Nasıl olur arkadaslar?? Sesi/performansı nasıldır acaba?? Kullanan varmıdır??
  • quote:

Orjinalden alıntı: PhantomX

Sizinkiler biraz fazla ısınıyor gibime geldi. Bende windowsta 48-49, oyunlarda da 65-70 görüyorum en fazla. Ama fanını kontrolcüye taktığım için 55C de çalışıyor sorunsuz.

ben son gunlerde fan seslerine savaş açtım onun için kasada 2 adet fan war ve ikiside 1300rpm donuyor. onun için bukadar ısınıyor.
    ama bir zararı olacagını sanmıyorum çunku yawaşlama eşigi 120C
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.