Şimdi Ara

Ekran kartım hakkında sorum olacaktı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni bir bilgisayar aldım son model rami olsun işlemcisi olsun gerçekten çok güzel.Fakat merak ettiğim bir konu var.

Bundan önceki ekran kartım 2 gb idi dxdiagdan ekrana baktığımda yaklaşık toplam bellek 5000 küsür mb gösteriyordu.Bu ekran kartım 3gb nvidia geforce gtx560 SE. 3 gb olmasına rağmen 4096 gösteriyor bunun sebebi nedir ? Gerçekten 3 gb mı bu ekran kartı ve 3gb ise güzel mi modeli? Yanıtlarsanız sevinirim.

• Cevaplayabilecek birisi yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: QH268

Cevaplayabilecek birisi yok mu?

hocam 3 gb olmus 5 gb olmus birseyi degistirmez bir anlamida yoktur bu isten anlamayanlarin gozunu boyamak icin yazilmaktadir, elinizdeki ekran karti is gorur gb ta takilmayin....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serty23

quote:

Cevaplayabilecek birisi yok mu?

hocam 3 gb olmus 5 gb olmus birseyi degistirmez bir anlamida yoktur bu isten anlamayanlarin gozunu boyamak icin yazilmaktadir, elinizdeki ekran karti is gorur gb ta takilmayin....

Aradaki fark aklıma takıldı pek anlamadığım için bir danışayım dedim bilenlere sağolasın güzel yorumun için.
  • muhtemelen oyun bilgisayarı diye casper marka hazır pc aldınız geçmiş olsun paranıza yazık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Flying Nimbus

muhtemelen oyun bilgisayarı diye casper marka hazır pc aldınız geçmiş olsun paranıza yazık...

soruma cevap alabilseydim daha tatmin edici olurdu...
  • O rakam bellek dolması durumunda ekran kartının ramlerden ne kadar kullanabileceğini gösterir yani 1.5 gb kart belleği +2.5 GB sistem belleğini kullanabilirsiniz demek ama GTx560SE gibi bir kart için pratikte hiçbir anlamı yoktur. Umarım o kasaya çok para vermemişsinizdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Foxbat -- 19 Aralık 2012; 13:00:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gtx560'ın 3 Gb modeli yok diye biliyorum
  • ayrılmış bellek (1536 mb) gerçek ekran kartı belleğidir. onun dışındaki bellek ise işe yaramaz bir bellek türüdür. ekran kartı ifade edilirken gerçek belleğine bakılır. ancak bazı türk firmaları şişirme bellekleri yazarak bilgisayarı pazarlamaya çalışır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Foxbat

O rakam bellek dolması durumunda ekran kartının ramlerden ne kadar kullanabileceğini gösterir yani 1.5 gb kart belleği +2.5 GB sistem belleğini kullanabilirsiniz demek ama GTx560SE gibi bir kart için pratikte hiçbir anlamı yoktur. Umarım o kasaya çok para vermemişsinizdir.

quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

ayrılmış bellek (1536 mb) gerçek ekran kartı belleğidir. onun dışındaki bellek ise işe yaramaz bir bellek türüdür. ekran kartı ifade edilirken gerçek belleğine bakılır. ancak bazı türk firmaları şişirme bellekleri yazarak bilgisayarı pazarlamaya çalışır.

Teşekkürler şimdi anladım ne tür bir işlevi olduğunu.Alırken pek cüzi bir fiyat verdiğimiz söylenemez aslında.Peki size şöyle sorayım piyasadaki oyunlar için bir battlefield olsun callofduty olsun bu tür oyunlar için yeterli midir?

Tüm özelliklerini saymam gerekirse ;

intel core i7-3770 3.40ghz işlemci
    8gb ddr3 ram
    3 gb gtx560se
    ve hdd sabit diske sahibim.

Bu sorularımıda yanıtlarsanız memnun olurum.

• quote:

quote:

O rakam bellek dolması durumunda ekran kartının ramlerden ne kadar kullanabileceğini gösterir yani 1.5 gb kart belleği +2.5 GB sistem belleğini kullanabilirsiniz demek ama GTx560SE gibi bir kart için pratikte hiçbir anlamı yoktur. Umarım o kasaya çok para vermemişsinizdir.

quote:

ayrılmış bellek (1536 mb) gerçek ekran kartı belleğidir. onun dışındaki bellek ise işe yaramaz bir bellek türüdür. ekran kartı ifade edilirken gerçek belleğine bakılır. ancak bazı türk firmaları şişirme bellekleri yazarak bilgisayarı pazarlamaya çalışır.

Teşekkürler şimdi anladım ne tür bir işlevi olduğunu.Alırken pek cüzi bir fiyat verdiğimiz söylenemez aslında.Peki size şöyle sorayım piyasadaki oyunlar için bir battlefield olsun callofduty olsun bu tür oyunlar için yeterli midir?

8gb ddr3 ram
    3 gb gtx560se

ekran kartınız 1536 mb hafızaya sahip.

dediğiniz oyunlardan orta-yüksek performans alırsınız. sisteminiz 3-4 sene başınızı ağrıtmaz. 1.5 sene sonra oyunları orta seviyenin yukarısında oynarken zorlanabilirsiniz.

1-1.5 sene sonra ssd ve son model ekran kartı alarak yüksek ayarlarda oyun oynamaya devam edersiniz. çünkü işlemciniz ve raminiz iyi.

• bu nasıl başlık ya. burda genelde herkes ekran kartı ile ilgili bişey sorar. üst başlık bu zaten soracağın soruyu kısaca yazki daha kolay yardım edilsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinaydogan -- 19 Aralık 2012; 21:50:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

8gb ddr3 ram
    3 gb gtx560se

ekran kartınız 1536 mb hafızaya sahip.

dediğiniz oyunlardan orta-yüksek performans alırsınız. sisteminiz 3-4 sene başınızı ağrıtmaz. 1.5 sene sonra oyunları orta seviyenin yukarısında oynarken zorlanabilirsiniz.

1-1.5 sene sonra ssd ve son model ekran kartı alarak yüksek ayarlarda oyun oynamaya devam edersiniz. çünkü işlemciniz ve raminiz iyi.

ssd almayı bende düşünüyorum performans açısından.Teşekkür ederim verdiğiniz cevaplar için .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.