Şimdi Ara

Ekran Kartım mı Arızalı Yoksa RAM mi yoksa Anakartım mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    P4 3.0 GHZ LGA 775 800MHZ
    MSI I945 NEO-2
    1GB 533MHZ DDR2 DUAL KINGSTON
    200 GB SATA2 SEAGATE
    ASUS NVDIA GEFORCE 6600GT SILENCER 256 MB 128BIT PCX
    ASPIRE X-PLORER KASA
    ASPIRE 500W ALUMINYUM ŞEFFAF PSU
    ASUS DVD RW,SKYSTAR2 TV,
    19" 997MBCRT FLAT MONITOR 1920X1440

SORUNUM:
    Makinada normalde hiç bir sorun,performans kaybı yok fakat
    Oyun oynarken 0.5 - 2 saat arasında bir süre geçtikten sonra
    monitörde görüntü gidiyor, arka planda winamp gibi bir program varsa müzik sesi yerine
    gürtültü geliyor. 1 saniye sonra herşey kitleniyor. Bazen kendikendine resetleniyor eğer resetlenmesse
    kilitlendiği için ben kapatıp açmak zorunda kalıyorum.
    Bu işlemden sonra açılırken 1 usun 2 kısa bios sesli hata mesajından sonra açılıyo.
    (Normalde açılırken bu hatayı vermiyo.Sadece kilitlendiğinde)
    Sorunu çözmek için format atıp sistemi yeniden kurdum,güncel driveri kurdum,directx 9c nin var olduğundan emin oldum,biosu resetledim,
    ekrankartını,ram i, çoğu şeyi söküp taktım,ekran kartının harici güç girişinin takılı olduğundan emin oldum,
    ve bu hatayı sadece 1 oyunda değil çoğunda verio örneğin,
    most wanted,call of duty,god father,mafia...
    resetlendikten sonra ekran derecesi 51c işlemci derecesi ise 41c
    bilgisayarı alalı 6 ay geçti sorun 3 hafta önce başladı
    aldığım firmaya götürdüm fazla ilgilenmemişler fdisk çekip bırakmışlar gibi geldi bana
    ne yaptıysam sorunu gideremedim
    Üstadlardan yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkür ediyorum.

• arkadaş sorunun ramler de ve ekran kartı gözüküyordu ama yapacan ilk iş ekran kartını dene arkadaşlarından birinden denemek için ekran kartı al ve dene sonra ramlere bak
  • büyük ihtimalle ekran kartı problemi, farklı ekran kartıyla deneme yapmalısın.

ekleme:

1 uzun 2 kısa zaten ekran kartı problemidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 09u2 -- 28 Eylül 2006; 10:19:37 >
  • teşekkür ediyorum arkadaşlar en kısa zamanda ekran kartı bulup denicem
  • arkadaşım bencede ekran yada ram bence aldıın yere ver onlar uğraşsın
  • Anlattığın hata sinyali vga kart hatasıdır.... Kartın üzerinde fan var mı? Ona dikkat et ısınmadan dolayı yapabilir.....Kolay gelsin.
  • O HATA SİNYALİ EKRAN KARTINI GÖSTERİYOR AMA RAMLERİNİDE KONTROL ET BENCE WİNAMP DİNLERKEN SES GİDİYORSA RAMLERDE SORUN OLABİLİR BİDE BİLGİSAYARINI NERDEN TOPLADIN SEN ÖGRENEBİLİRMİYİM
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses Kartı mı, yoksa DAC mı ?
    2 yıl önce açıldı
    Problem Anakart mı Ssd mi ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • rundll asus 6600gt i biraz araştırırsan üstünde nasıl bi soğutma sistemi olduğunu öğrenebilirsin

bestofemrah madem sordun söliim
    vatan bilgisayar topkapı
  • kart bu

http://www.ixbt.com/video2/images/asus-4/asus-6600gt-scan-front-with-cooler.jpg

normalde 45 derecede çalışıyo
    fazla oyun oynadığımda 80 e kadar çıkıo

sizce bu gpu'nun 80 derecede kapanması normal mi?
  • arkadaşım senin övdüğün kadar ben övemiyorum o kartı üstündeki soğutma ahım şahım bir şey değil zaten gerekmiyor da cünkü geforce chip set kullanıyor 512 MB ASUS EN6600 SILENTTD DDR2 DVI TV OUT ama bana kartım bu deseydin sana eyvallah derdim ama bunu söylerken kendinden emin bir şekilde dedin bende diyorum o kartın yaptığını her hangi bir kart da yapıyor mesela benim şirkette kullandığım ati redeon 9550 256 mb fanlı ısınma sorunum yok görüntü gallabi fiyat cüzi üzgünüm bir şeyi övmeden önce araştır ama sadece bir yeri değil her yeri bilmiyorum sen kaç yıldır bilgisayarcısın ama yeni gibisin öğreneceğin daha cok şey var ek kartını değiştir sorunun ondan dolayı yapıyor
    Orjinalden alıntı: turenc

rundll asus 6600gt i biraz araştırırsan üstünde nasıl bi soğutma sistemi olduğunu öğrenebilirsin

bence sen araştır ne aldım diye
  • verdiğin link çalışmıyor haberin ola
  • quote:

Orjinalden alıntı: cözümcü

verdiğin link çalışmıyor haberin ola

o zaman bu linke tıkla

http://www.donanimhaber.com/Asus_SilentCool_ekran_kartlarina_sessiz/3755/haber.htm
  • Orjinalden alıntı: cözümcü

arkadaşım senin övdüğün kadar ben övemiyorum o kartı üstündeki soğutma ahım şahım bir şey değil zaten gerekmiyor da cünkü geforce chip set kullanıyor 512 MB ASUS EN6600 SILENTTD DDR2 DVI TV OUT ama bana kartım bu deseydin sana eyvallah derdim ama bunu söylerken kendinden emin bir şekilde dedin bende diyorum o kartın yaptığını her hangi bir kart da yapıyor mesela benim şirkette kullandığım ati redeon 9550 256 mb fanlı ısınma sorunum yok görüntü gallabi fiyat cüzi üzgünüm bir şeyi övmeden önce araştır ama sadece bir yeri değil her yeri bilmiyorum sen kaç yıldır bilgisayarcısın ama yeni gibisin öğreneceğin daha cok şey var ek kartını değiştir sorunun ondan dolayı yapıyor
    Orjinalden alıntı: turenc

rundll asus 6600gt i biraz araştırırsan üstünde nasıl bi soğutma sistemi olduğunu öğrenebilirsin

bence sen araştır ne aldım diye

bu ekran kartı o kadar ahım şahım bi kart olmayabilir fakat
    bilgisayardan biraz anlıyorsan fan herşey değildir.
    bu sistem sessiz bir soğutma kullanıyor.
    bakır ısıyı çekip aliminyuma veriyor işlemci fanının oluşturduğu hava akımı sayesinde soğuyan aliminyum bakırdaki sıcak havayı kendisine çekiyor.
    bu arada 6600gt normal şartlarda 110 derecede bile performans kaybı olmadan çalışır.

• ya bak sana sölüm nereden topladın sorusunu niye sordugumu bende büyük bi yerde hatta türkiyenin en büyük magazasında teknik servisteyim müsteriler gelio böle basıt arızalardan sikayetlerini anlatıo cevap veriosun adam anlamıo yok ben surda sunu gördüm sunu biliorum bana sunu sölediler filan vb sen yalnıs biliosun filan bana işimi ögretmeye kalkısıolar eger sende bizim ordan topladıysan sana karsı önlemimi alıyım diyerekten sordummm tesekkür ederim ilgin icin:D
  • bu arada arkadaslar 6600 gtinin üzerindeki sogutma sistemi yaptıgı işlere göre bence harika laf etmeyin o karta Allah askına benim en begendigim kartlar arasında bası cekio o cogu insanında bence bişi söliyecekseniz o kart hakkında iyice bi arastırma yapın derim

SayGıLARRR
  • Ben de zaten teknik serviste 2-3 saat oyun oynayıp makineyi test etmelerini beklemiyorum
    Donanımcı değilim asp yle uğraşıyorum
    Elimin altında başka bi ekran kartı veya ram olsa zaten teknik servisle uğraşmam
    En azından çıkıp problemi anlayamadık diyebilirler.
    Fdisk çekip makineyi iadeyi edip sorun çözüldü demek teknik servisçiye yakışmaz.

gt hakkındaki yorumların için de teşekkürü bir borç biliyorum
    saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turenc -- 29 Eylül 2006; 0:28:33 >
  • eger sorununu halledemezlerse gel tespit ederim elimden gelenide yaparım rahat oL 6600 gtyle ugrasmak beni onurlandırır koca magazada ben 6600 gt icin tam 3 ay bekledim biliomusun sonunda gelmedi bende gittim 7600gs extreme aldım ama gönlüm yine 6600gtde ahh ahh:D:D:D:D:D
  • İlgin için teşekkürler
    İşallah en kısa zamanda hallederim 6600gt olupta oyun oynayamak koyuyo insana :)
    bi arkadaşta 6600 buldum yarın denicem baklm.
  • tamam ozman kOlaY GeLsiN
  • Eyvallah
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.