Şimdi Ara

EKRAN KARTININ FANININ SESİNİ AZALTMA RESİMLİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • resimlerdede görüldüğü gibi ekran kartı fanının sarı kablosuna 25 ohm lik bir direnç taktım ve böylece normalde 2100 rpm ile dönen fan hızı 1200 rpm lere kadar düştü ve çok daha sessiz .. tabi bu en düşük seviyesi kart ısındıkça fan yine kendini hızlandıracaktır.. tek amaç bilgisayarla sörf yaparken yada download yaparken çok sessiz olması ... iki gündür kullanıyorum ve devamlı ısıları kontrol ediyorum herhangibi bir anormallik yok .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi varan22 -- 27 Ocak 2011; 23:20:58 >

• kartın modeli ati hd 4850 fan hızını programlarla sadece 2100 rpm ye kadar düşüyordu.. ama bu direnç ile 1200 lere kadar düştü..
  • valla benim vapor-x tam yükte bile sessiz calısıyor böyle kartara direnç felan ben pek tasvip etmiyorum
  • Benim 4770'in fan sesi %60'tan sonra coşuyor. Ama oyundayken falan beni rahatsız etmiyor hoparlör sesinden dolayı. Oyunda değilken de otomatik %33'e düşüyor hızı.
  • aslın da benim kartta fazla ses çıkarmıyo ama yine de özellikle geceleri download yaparken sanki kasa hiç yokmuş gibi.. dirençin ohm si ne kadar yüksek olursa o kadar fan yavaş döner mesela 100 Ohm lik bir direnç fan hızını 700 rpm lere kadar düşürür 15 Ohm lik bir direnç ise fan hızını 1800 civarına getirir.. tabi fanınızın biraz da amperine bağlı ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi varan22 -- 25 Ocak 2011; 11:49:33 >
  • termostat gibi bir şey yokmu, ısındıkça artırsın kendini...
  • fan zaten dört pinli . yani ısıya göre kendisini ayarlır fakat boşta iken bile direnç takmadan önce 2000 devirde dönüyordu bu yüzden direnç taktım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSU Fan Sesi Çözümü
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • risk etme çıkart şu direnci
  • quote:

Orijinalden alıntı: nisso

risk etme çıkart şu direnci

acaba riski nedir açıklarsan bilgilendirmiş olursun bizide...
  • arkadaşlar asus eah3870 in fanı sabit %40 la dönüyo fanı hiç bir programla yavaşlatamadım varmı bildiginiz bi program. böyle dirençle falanda ugraşmak istemiyom en son çare o.

fan 3 pinli.
  • dirençle uğraşmaya hiç gerek yok,RAD
    EON Bios editörle hangi isida kaç rpm dönmesini istiyorsan ayarla , ATİ flash progr. ile biosunu yaz kurtul.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .: mds :. -- 29 Ocak 2011; 1:31:48 >
  • İşçilik güzel olmuş hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: nmm1716

arkadaşlar asus eah3870 in fanı sabit %40 la dönüyo fanı hiç bir programla yavaşlatamadım varmı bildiginiz bi program. böyle dirençle falanda ugraşmak istemiyom en son çare o.

fan 3 pinli.

valla ben kullanıyorum sana da ytavsiye ederim risk almak istemiyorsan biraz daha düşük ohm li bir direnç tak mesela 15 yada 20 ohm lik böylece fan devrin biraz daha düşecek. programlarla veya kartın biosu ile kartın fabrika çıkısı olan yüzde 30 veya yüzde 40ta dönen fan devrini düşüremiyorsun sadece yükseltebilirsin veya örnek olarak kartın ısısı 50 C deiken fanının hızını yine en düşük yüzde 30 veya 40 (ekran kartına göre yüzdesi değişik olabilir) sabitliyebilirsin veya fan hızını son rpm sine kadar yükseltebilirsin fakat fabrika ayarı olan yüzde 40 lık fan hızını yazılımla veya kartın biosundan düşüremezsin.. yazılımda yüzde 10 diyor fakat fan devrini göstern bir programla (everest ) baktığın zaman hız yine aynı zaten sesinden de anlaşılıyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: .: mds :.

dirençle uğraşmaya hiç gerek yok,RAD
    EON Bios editörle hangi isida kaç rpm dönmesini istiyorsan ayarla , ATİ flash progr. ile biosunu yaz kurtul.

bu programlarla fanın boşta iken sabit olan 2200 rpm lik fan hızını düşüremiyorsun
  • yani işimiz dirence kaldı
  • Düşürmeyi bırak istersen Durdurursun :D
    bana biosu gönder güzel bi Fan-Mod yapalım sana.
    Benim Radeon HD4770 bios.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .: mds :. -- 30 Ocak 2011; 2:02:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .: mds :.

Düşürmeyi bırak istersen Durdurursun :D
    bana biosu gönder güzel bi Fan-Mod yapalım sana.
    Benim Radeon HD4770 bios.

tamam kartın biosunu aşşğıdaki linke yükledim. yalnız benim istediğim kartın yüzde 29 da 2000 rpm ile dönen fan hızını mesela 1500 rpm ye düşürmek . daha önce denemiştim programda fan hızı senin dediğin gibi istediğin kadar düşürebiliyorsun ama kaydettikten sonra atin ccc programıyla baktığın zaman tamam yüzde 10 veya daha yüzde 5 diyor fakat fan yine 2000 rpm de dönüyor .yardımcı olursan sevinirim teşekkürler
    http://www.dosya.tc/downloads/fMn40J/2D-160_250_1.0443D-625_993_---.rar.html

• arkadaşlar benim asus eah3870 in fanı programlarda %40 la döndügü gözüküyor hiç bir zaman değişmedi. acaba gerçekte %40 lamı dönüyo yoksa son devirdemi dönüyo bayada bi ugultu yapıyo.

EDİT: Banada modlama yapabilirmisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pottteee -- 30 Ocak 2011; 15:37:32 >
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .: mds :. -- 1 Şubat 2011; 14:23:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: varan22

resimlerdede görüldüğü gibi ekran kartı fanının sarı kablosuna 25 ohm lik bir direnç taktım ve böylece normalde 2100 rpm ile dönen fan hızı 1200 rpm lere kadar düştü ve çok daha sessiz .. tabi bu en düşük seviyesi kart ısındıkça fan yine kendini hızlandıracaktır.. tek amaç bilgisayarla sörf yaparken yada download yaparken çok sessiz olması ... iki gündür kullanıyorum ve devamlı ısıları kontrol ediyorum herhangibi bir anormallik yok .

buyur kardeş ,
    dosyanın içindeki Ati Flash programıyla Biosu yükle, arkada çalışan virüs vs tüm progr. kapat. Tüm riskler size aittir, kolay gelsin...

http://www.dosya.tc/downloads/GdS1u3/bios.rar.html

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.