Şimdi Ara

Ekran Kartının Kablosu Yandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle Selamün Aleküm hayırlı Ramazanlar.

Olaya gelmeden önce benim kasanın içini aktarıyım kısaca. PC 'yi 1 ay önce topladım. 1 aydır sorun yoktu. Benim PSU 600w ama verimliliği 480w. PSU'dan çıkan pciEx. kablosu 6+2 çıkışlı. Ekran kartım msi r9 380 gaming 4g max. 250-300 arası watt istiyor yanlış bilmiyorsam. Ekran kartım ise 6+6 giriş istiyor. Bende bir bilgisayarcıdan 2 tane almıştım. Bağlantım ise; PSU'dan gelen 6+2 pciEx. kablosunu birincisine, Bilgidayarcıdan aldığım pciEx. kablosunu ikinci ekran kartı girişine taktım. Bilgisayarcıdan aldığım kablonun 2 molex 'i var. 3'er çıkışlı. Biri SSD'den, birinide HDD'den gelen molex ile bağlı.

Olaya gelirsek, az önce oyun oynarken kasadan duman çıktığını gördüm. Kasanın yan tarafı cam olduğu için pciExp. kablosu olduğunu gördüm. Hemen fişi falan çektim kapattım pc yi. Tam molex bağlantısının olduğu yerden çıkıyordu duman. Bende şimdi başka bir molex vardı onu taktım. Şu an PC çalışıyor. Sorun yok gibi ama acaba yanmanın sebebi ne olabilir?

PSU 'dan olabilir mi? Zaten değiştiricem. 80+ almak istiyorum.
    Kablo kalitesizliğinden olabilir mi?
    Yukarıda yapmış olduğum bağlantıdan olabilir mi?
    Sıcaklık? GPU 42-44 derecelerde.

Biraz karışık olmuş olabilir kusura bakmayın. Aceleyle yazdım. Anlayamadığınız yer olursa fotoğraf da yüklerim isterseniz.
    Cevaplarınızı bekliyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben asla ve asla o kabloların kullanılması taraftarı değilim.Madem o 6+6 istiyor eğer imkanın varsa 6+6 psu al.İmkanın yoksa bi şey diyemem ( benim de imkansızlıktan sırf işim görülsün diye termal macuna diş macunu sürmüşlüğüm ekran kartını fırına atmışlığım var tamam kabul ediyorum :D)Konumuza dönelim kabloda bişeylik olabilir sana tavsiyem forumdaşım al bi tane 600W +80 kafan rahat etsin ne uğraşıyon ramazan ramazan hazır karne indirimi babalar günü bilmem ne derken elektronik de indirime girerse yardır geç :)
  • Malesef Araya Takılan Dönüştürücüler bur tarz sorunlara yol açıyor yeni bir psu alın bir dahakinde sadece kablo yanmaz ekran kartının güç girişinide yakabilirsiniz bu durumu yaşayan çok fazla kişi var
  • molex dönüştürücü kesinlikle çevirici olarak kullanılmamalı...
    psu kendinden orginal olarak geliyorsa 6-6 olarak kullanın,aksi risktir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snop02 -- 12 Haziran 2016; 17:40:47 >
  • Cevaplarınız için çok sağolun. Aklımdaki gibi yeni bir PSU alıcam artık.
    Sizin önerebileceğiniz bir PSU var mıdır? Özellikle pciEx. 6x2 olan

• Onlardan birisini almaktansa bu çok daha iyi olur.

http://www.teknobiyotik.com/seasonic-s12ii-80-plus-bronze-620w-aktif-pfc-guc-kaynagi.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Fanı Kablosu Koptu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dolphin/Lion kullanıcısına yanıt
    Zaman ayırıp baktığınız için çok teşekkür ederim. Ama az önce Corsair VS550 'yi Vatan'a gidip satın aldım. (http://www.vatanbilgisayar.com/corsair-builder-vs-serisi-80plus-550w-guc-kaynagi.html ).
    İnsallah hayırlı olur. İftardan sonrada montaja geçerim artık.
    Cevaplarınız için de sağolun. Çok yardımcı oldu herkes.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlightClub -- 12 Haziran 2016; 20:11:18 >
  • Rica ederim hocam. İyi günlerde kullanın şimdiden :)

• hayırlı olsun...güle güle kullanın
  • Hayırlı Olsun Güzel Psudur
  • Çok teşekkür ederim sağolun. Bu arada montajı yaptım ve hasar fotoğraflarını çektim. Birazdan atarım.

PSU'nun içinde de beyaz bir madde var sanki erimiş gibi. Bugün de başka bir konuda görmüştüm.http://forum.donanimhaber.com/m_117603319/tm.htm

Bu arada PSU'nun markası DARK. Kasa ile birlikte almıştım. Kasanın tek iyi yanı iyiki cammış. Yoksa fark edemezdim. Ne GPU kalırdı ne CPU.

• Beyaz madde elemanları sabit tutmak içindir.
    Psu'nun markasına dark demişsiniz. ALt sınıf bir markadır. En azından zalman, corsair, fsp vb. markalar kullanın.
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Alt sınıf olduğunu aldıktan sonra anladım malasef.

• BUNLAR MOLEX GİRİŞLERİ
    BU DA PSU'NUN İÇİNDEKİ BEYAZ ŞEY

• Sanırım kablodan aşırı fazla akım geçmiş. İyi ki erken fark etmişsiniz.
  • Ayrıca kablonun o kadar yanmış olması psu'nun kısa devre korumasının çalışmadığını gösteriyor. Benim zalman psu ile pc açıkken fanlar ile uğraşırken, fan kablosunun ek yerinden + ve -'yi yanlışlıkla birbirine değdirdim. Kıvılcım çıkması ile psu'nun kapanması bir oldu. Yanma vs. olmadı.
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Cam olmasa ayvayı yediydim

• sırf 1500-3500 liralık ekran kartı kullanacağım diye, tüm pc'yi yakabilecek olan kullanıcıların hazin sonu.

sen 2000 liraya ekran kartı alacaksan, 300 liralık her türlü girişi çıkışı olan kaliteli bir 650-750 watt psu'yuda yanında alabilmelisin.
    yoksa git 500 liralık ekran kartı al daha iyi.
    herşey stabil olsun.

buda sana ders olsun =)

EDİT= konuyu açan arkadaşı suçlamıyorum. sonuçta kendi malı. mal onun akılda onun. bize laf düşmez.
    ama, böyle saçmalıkları yapan arkadaşlar o parçaları yakınca çöpe atmıyorlar emin olun. =) güzelce paketleyip 2. el sitelerinde sıfır fiyatına yakın satabiliyorlar.
    o yüzden 2. el bilgisayar parçası alınmaz =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DedeCorhut -- 13 Haziran 2016; 4:36:26 >
  • DedeCorhut kullanıcısına yanıt
    Evet aslında çok haklısınız. Ben bileşenlerle ilgili hiçbir bilgi sahibi değildim. 1 ay içerisinde sadece internetten video izleyerek, bilgi toplayıp not ederek kendi başıma bir PC topladım. Windows yükledim. İnsanın kendisine ait bir PC toplaması kadar zevkli bir şey yokmuş gerçekten.
    Aslında o molex bağlantılarını ben bilmiyordum. Bizim evin aşağısındaki bir bilgisayar tamircisi o kadar para verip PSU almana gerek yok, git bir tane molex kablo al işini görür demişti.
    Evet gerçekten ders oldu. Şu an 21 yaşındayım ve hayatta neredeyse herşeyi yaşayarak öğrenmişimdir. Bunu da öğrendim. Kim bilir daha neleri öğrenicem. O PSU'yu da satmam için biraz vicdansız olmam lazım herhalde. Dediğiniz gibi satanlar var ne yazık ki.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.