ekran kartımın üzerindeki soğutucu yetersiz geliyor, sökmek istiyorum ama mereti oraya öyle birşeyle yapıştırmışlarki zorlamadan sökülmeyecek gibi görülüyo. sayfanın en üstündeki turuncu renk varya işte o renkte birşey çok kalın sürülmüş ayrıca ve yanlış sürmüşler. as3 sürmeyi düşünüyorum ama önce belirttiğim gibi fanı sökmem gerekiyor. yadımlarınızı bekliyorum
cavit sen fanın iki yanındaki plastik tırnakları çıkardıktan sonra mı fan çıkmıyor?Eğer ondan sonraysa fanı yerine baya iyi yapıştırmışlar.Zorlamadan birşey olacağını pek sanmam.Sadece birden asılma yeter.Fanın tırnaklarını çıkar,daha sonra tut ve sürekli bir güçle asıl,çıkacaktır.
Ayrıca fan nasıl yetersiz geliyor?Eğer yüklenince kartta işlemcinin arka kısmına dokununca elini fazla yakmıyorsa fan yeterli demektir.Ama dokunduktan birkaç saniye sonra elini çekmek zorunda kalıyorsan işte o zaman değiştirmen gerek demektir.Yalnız dikkat et,yeni aldığın fan kaliteli olsun.Ben de pasif soğutuculu kartıma fan takmıştım ama çabuk bozuldu.
ya bende ara sıra sökmek isterim temizlemek için.. benim imzamdaki model içinde söken falan varmı acaba.. bilgi verirseniz iyi olur
plastik tırnak bile yok okadar adi:) pasif soğutucuyu değiştirdikten sonra bozulan şey ekran kartımı yoksa yeni fan mı? tam açık yazmamışsın
O kadar değil canım bozulan şey fan oldu.Çalışırken titreyip ses yapıyordu,en sonunda dağıldı gitti,ben de eski pasif soğutucuyu geri taktım..
Valla benım kartta sıcaklık derecesı 2d uygulamarda fan cok devırsız calıstıgı ıcın 59 61 arası deısyor 3d uygulamarda fan dellendıgı ıcın sıcaklık 52 derecelere kadar dusuo
ekran kartının kendı ısı gosterme programı var fx serısı kart burda gpu cekırdek sıcaklıgı var bırde hava sıcaklıgı var bu hava sıcaklıgı hangı hava oluo yaw :)
ya radeonların fnını sökmek için şöyle bir yöntem wardı bir buzdolabı poşetine kart konuyor sonra buzluğa konuyor akabinde donan macundan tık diye çıkıyordu ancak asıl olay bunu oraya tekrar nasıl yapıştırıcağında bitiyor. ben de radeon fanından nefret ediyoum çok gütültülü çünkü. elimde fan da war ancak nasıl oraya yapıştırıcağımı bilmediğimden sökemiyorum da termal pad sordum bilen yok nerde satıldığını.
Heatsinki tutturma termal yapıştırıcıyla sağlanıyorsa iş yaşa biner.. Ancak yandan bastıran tırnaklar varsa birkaç tornavida eforu ile rahatça çıkar..Ben öyle GF2min iş göremeyen heatsinkini çıkardınm ve daha yüksek iğneli pasif soğutucu üstüne aynı fanı takarak soğutma gücünü 3 kat artırdım..(anakart heatsinki)
Radeonlarda tırnak için yer yok Heatsink değişik bir macunla yapıştırılmış.Heatsink i sökersen tekrar takman için çok uğraşman gerekecek . http://www.rage3d.com/radeon/cooling/ Bu link de tüm detaylarıyla anlatıyor ama Adamlarda çift taraflı termal yapıştırıcı var hem GPU ya hemde Ramler e hiç uğraşmadan heatsinkleri tutturmuş.Çıkartma aşamasında poşete kartı sarıp buzlukta 10 dk. Beklet daha sonra kartın Heatsinkler GPU arasına kredi kartını koyup bir tornavida yardımıyla biraz kastırarak heatsink i çıkartabilirsin. kredi kartı en iyi çözüm yoksa GPU ile beraber sökersin heatsink i yada GPU yu çatlatırsın. çok dikkatli olman gerek. Ama dediğim gibi Heatsink i Sökmeden önce Yeni Heatsink i nasıl tuttururum diye kendince bir düşün ve sonra karar ver yoksa kartı kullanamazsın.
bu bantlar için geçen gün bir topik açmıştım, türkiyedeki bir bant fabrikasında bu bantlardan varmış galiba. öğrendikten sonra yazarım buraya
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme