Şimdi Ara

Ekran Kartlarının Fiyatları Neden Anormal Şekilde Yükseliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir süredir iş nedeniyle ekran kartlarından ve donanımla ilgili gelişmelerden uzak kaldım. Nvidia'nın 1XXX serisinin orta seviyede bile çok iyi sonuçlar verdiğini görüp sevindim ve 1000 TL bandında 1060 alabileceğimi düşüdüm fakat baya yanılmışım. Fiyatlar anormal yüksek ve anladığım kadarıyla piyasaya giriş fiyatları son 6 ayda düşeceğine anormal derecede yükselmiş.

Normalde teknolojik bir ürün piyasaya sürüldükten sonra yarı ömrünü tamamladığında (ekran kartları için 12-18 ayda bir yeni jenerasyonlarının piyasaya sürüldüğünü düşünürsek bu süre 6-9 aya tekabül ediyor) fiyatlarda hatırı sayılır düşme gözlemlenir ama Nvidia 1XXX serisinde durum tam tersi. Yüksek talep bir yere kadar fiyatlarının düşmemesini ve hatta cüzi olarak artmasını açıklayabilir ama mevcut durum bunun ötesinde, fiyatlar uçuk. Bu saçmalığın nedeni nedir?

• Çünkü lanet olası bir mining olayı var.

Hayır yapan yapsın da ekran kartını ne için kullanırsa kullansın beni ilgilendirmez normalde ama piyasayı alt üst edecek kadar hem de 550-650 tl arası olan 1050 ti şu an 950-1000 tl ise, 1060 2500-3000 tl, 580 3500 tl ise bu işin afedersiniz bokunu çıkarmaktır.

Bu kadar çok kart satmaktan da memnun olan AMD ve Nvidia günlerini gün ediyorlardır eminim.

Arada bir çıkıp "Kartlarımızı oyunculara satmak istiyoruz/önceliğimiz" gibi şeyler ortaya atıp ortamın havasını almaya çalışıyorlar.

Laf var icraat yok (Çok tanıdık bir söylem)

Yeni seri kartlar çıksa da bu mining illetinin önüne büyük ölçüde geçilmediği sürece yine o stokları eritirler.

Piyasaya da eskittikleri ekran kartlarını fırlatırlar.

Sıfır ve pahalı mı yoksa pert olmuş ve ucuz mu diye konu açılır artık forumda.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.