Kafama takılan bi soru benim bilgisayarım pci-express 16x destekliyor bunu biliyorum ekran kartlarına bakarken bellek hızı 800mhz cekirdek hızı 725mhz diyor bunların bilgisayar uyuşmayla alakası var mı? Yani sorum sadece ekran kartının uyuşma kriteri agp/pci-exp 8x/16x mi yani ?
onlar kartın çekirden bellek hızları performansıyla alakalı sadece senin verdiğin bilgiler ise anakart uyumuyla alaklı o bilgilere dikkat etmen iyi oldu
hayır uyuşmayla alakası yok uuyuşma şundan kaynaklana bilir donanım çakışması bazı anakrtlar bazı ekran kartı modelleri donanım seçebiliyor onun dışında çekirdek hızı bellek hızı adı üstünde hızla alakalı bişşey yani
çekirdek hızı bellek hızı kartın hızıyla ilgili biliyorumda yani taktığımda bi sorun olmaz dimi pci-ex 16x takınca? ve benim bilgisayarım ram olarak 667 mhz destekliyo bu ekran kartının 800 olması olumsuz bi etki yapar mı? yani o verilen değer ekran kartı içinde geçerli mi
o ram destekleme frekansı ramle alaklı ekran kartının saat hızları tamamiyle ayrı