arkadaşlar merhaba bir konu hakkında yardımınıza ihtiyacım var. Ekran kayıt alıyorum bir pdf üzerinde . Videoda soruları çekerken bazı hocalarımız tek tuşla görüntüyü kendine çeviriyor yani kendi yüzünü kaydedebiliyor . Bu hangi programla ve nasıl yapılabilir . Bilgisi olan yazabilir mi ?? Derdimi tam anlatamadıysam tekrar yazarım . Teşekkürler
Canlı yayın esnasında ekranda farklı kaynak görüntüler göstermek için ücretsiz olarak OBS, ücretli olarak Wirecast, vMix gibileri kullanılabilir.
poko001P
kullanıcısına yanıt
suanda obs kullanıyorum zaten fakat onda sag altta görüntü . benim istediğim önce soruyu çekmek ardından yüzümü .
OBS'de scenes bölümünden yeni scene'ler yaratın ve her scene için farklı görüntü kaynakları seçin ardından kayıt esnasında scene menüsünden kayıt edilecek kaynakları değiştirebilirsiniz. Diyelim ki Firefox penceresi ve web kamerası arasında geçiş yapılacak bu durumda scene bölümüne yeni bir scene eklenir, eklenen bu scene'in source bölümüne window capture eklenir ve Firefox penceresi seçilir. Scene bölümüne yeni bir scene daha eklenir ve source bölümünden web kamerası seçilir. Bu durumda scene menüsünde hangi scene seçiliyse OBS o görüntüyü kayıt eder yani source bölümünden seçilen görüntü arkaplanda kalsa ve biz ekranda göremesek bile OBS o pencereyi kayıt eder. Sizin senaryonuz için source bölümüne Text GDI eklerseniz soruları ekranda text olarak gösterebilirsiniz ve ya farklı bir programla her soru için bir imaj dosyası oluşturup bunları source bölümünden image olarak ekleyebilirsiniz. Eğer çok sayıda scene ile uğraşmak istemiyorsanız tek bir scene yaratıp çok sayıda source ekleyip bunları göz şeklindeki ikona tıklayarak aktif/pasif hale getirebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim şuan anlayamadım ama tekrar inceleyecdgim evde