Şimdi Ara

Ekran kayması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
68.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba bilgisayarımın durduk yere ekranı sol tarafa doğru bayağı kaydı nasıl düzeltebilirim bu sorunu ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Monitör Ekran Kayması: Nedenleri ve Çözümleri

Monitör ekran kayması, bilgisayarınızın ekranında görüntülerin kaymasına veya sallanmasına neden olan can sıkıcı bir sorundur. Bu sorun çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve günlük iş akışınızı aksatabilir.

Ekran Kaymasının Nedenleri:

• Gevşek veya hasarlı kablolar
    • Arızalı grafik kartı
    • Yanlış ekran yenileme hızı
    • Yazılım sorunları

Ekran Kaymasının Çözümleri:

• Kabloları Kontrol Edin: Monitörünüzü bilgisayarınıza bağlayan kabloların sıkıca takıldığından ve hasar görmediğinden emin olun.
    • Grafik Kartını Güncelleyin: Grafik kartınızın en son sürücülerinin yüklü olduğundan emin olun. Eski veya bozuk sürücüler ekran kaymasına neden olabilir.
    • Ekran Yenileme Hızını Ayarlayın: Ekranınızın yenileme hızını 60 Hz veya daha yüksek bir değere ayarlayın. Düşük yenileme hızları bulanıklığa ve kaymaya neden olabilir.
    • Yazılım Güncellemelerini Yapın: İşletim sisteminizin ve diğer ilgili yazılımların en son güncellemelerini yapın. Güncellemeler genellikle hataları giderir ve performansı artırır.
    • Monitörü Yeniden Başlatın: Monitörü kapatın ve birkaç dakika sonra tekrar açın. Bu işlem, geçici yazılım sorunlarını gidermeye yardımcı olabilir.

Bilgisayar Ekran Kayması Nasıl Düzeltilir:

1. Yukarıdaki nedenleri kontrol edin ve çözümleri uygulayın.
    2. Monitörünüzü farklı bir bilgisayara bağlayın. Sorun devam ediyorsa, monitörde bir sorun olabilir.
    3. Farklı bir monitörü bilgisayarınıza bağlayın. Sorun ortadan kalkıyorsa, önceki monitör arızalı olabilir.
    4. Bilgisayarınızı güvenli modda başlatın. Sorun güvenli modda da devam ediyorsa, bu bir donanım sorunu olabilir.

Bilgisayar Ekranı Kayması Nasıl Düzeltilir:

Yukarıdaki adımları takip ederek, bilgisayarınızın ekran kayması sorununu çözebilirsiniz. Sorun devam ederse, nitelikli bir teknisyene başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Urfa_Lee

Merhaba bilgisayarımın durduk yere ekranı sol tarafa doğru bayağı kaydı nasıl düzeltebilirim bu sorunu ?

Monitör üzerinde otomatik ayar yapmak için tuş vardır basarak düzeltebilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yunus MF

quote:

Merhaba bilgisayarımın durduk yere ekranı sol tarafa doğru bayağı kaydı nasıl düzeltebilirim bu sorunu ?

Monitör üzerinde otomatik ayar yapmak için tuş vardır basarak düzeltebilirsiniz..

Bastım fakat dahada kötü oldu
  • quote:

quote:

quote:

Masaüstünde bir yerde sağ tık yapın Ekran Çözünürlüğü açılan pencerede Çözünürlük (Önerilen) seçin

Eğer çözüm olmazsa monitör menü düğmesine basarak ekran ayarlarına bakıp ayarlamanız gerekebilir..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Masaüstünde bir yerde sağ tık yapın Ekran Çözünürlüğü açılan pencerede Çözünürlük (Önerilen) seçin

Eğer çözüm olmazsa monitör menü düğmesine basarak ekran ayarlarına bakıp ayarlamanız gerekebilir..

Denedim onlarıda hocam.Ekran bulanık biraz monitör ayarlarından değil baktım onlarada :(

• Sistem açılırken ve bios ekranında yine kayma varmı baktınız mı
  • Hemen bakıyorum hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kayma var hocam açılıştada :S
  • quote:

Kayma var hocam açılıştada :S

Hocam dediğim gibi monitör ayarlarıdan görüntüyü düzeltmeye çalış eğer olmuyorsa ekran kartında problemi olabilir

Bir şey sormak istiyorum bios ayarlarıyla oynadın mı bu kayma nasıl oldu kendiliğinden mi*
  • Monitör ayarlarıyla uğraştım fakat ondan değil sorun.Hayır hocam hiçbişiye dokunmadım, bişiler atıştırmak için mutfağa gittim geldiğimde bu haldeydi :/ Ekran kartı driverini güncellesem felan ondan olabilir mi
  • quote:

Monitör ayarlarıyla uğraştım fakat ondan değil sorun.Hayır hocam hiçbişiye dokunmadım, bişiler atıştırmak için mutfağa gittim geldiğimde bu haldeydi :/ Ekran kartı driverini güncellesem felan ondan olabilir mi

Sorun yazılımsal yani driverden kaynaklımı anlamak için başlangıç ekranında sorun varmı diye sordum.

Sorun monitörden düzelmiyorsa başka bir monitör denemek gerekir onda da aynı sorun varsa ekran kartından kaynaklanan bir problem vardır..
  • quote:

quote:

Monitör ayarlarıyla uğraştım fakat ondan değil sorun.Hayır hocam hiçbişiye dokunmadım, bişiler atıştırmak için mutfağa gittim geldiğimde bu haldeydi :/ Ekran kartı driverini güncellesem felan ondan olabilir mi

Sorun yazılımsal yani driverden kaynaklımı anlamak için başlangıç ekranında sorun varmı diye sordum.

Sorun monitörden düzelmiyorsa başka bir monitör denemek gerekir onda da aynı sorun varsa ekran kartından kaynaklanan bir problem vardır..

Sağolun hocam cevaplar için daha öncede olmuştu fakat ekran yenileme sıklığını değiştirince düzelmişti.Şimdi deniyorum olmuyor.Tamir yolu gözüktü :) İyi geceler yardımlarınız için teşekkürler

• Kardeşim XP İse Özelliklere Gir Ayarlara Tıkla Uygulanın Üstünde Gelişmiş Var Ona Tıkla Orda Monitöre Tıkla 85 Hertz veya 85 Hertz Üstündeyse Onu 75 Hertz Yap Az düzelirse 72 Varsa Onu Yap

• onu hortlasın, benim de monitörün görüntü aşağıya kayık, monitör üzerinden ekranı yukarı aldım biraz alabildim daha olmuyor. ekran kartından uğraştım. herşeyi denedim olmadı. yardım acil

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.