Bilgisayarımın iki bileşeni anakart ve işlemcisini 1 hafta önce değiştirdim. gigabyte ga-ma780 ud3h anakart ve amd 7750 işlemci aldım. fakat bu yeni bileşenler geldiğinden beri küçük yada büyük hangi oyun olursa olsun birkaç dakika içinde bilgisayar kitleniyor. Tekrar reset atmam gerekiyor. Bilgisayara format attım, en güncel ekran kartı driver'ını yükledim. Ama sorun devam ediyor. olay görüntüleyiciye girdiğimde ati sürücüsüne bağlı "crt invalid display type" hatasını verdiğini görüyorum. bilgisayarımın donanımı şu şekilde ;
gigabyte ma780g-ud3h amd 7750 2.7 Ghz çift çekirdek işlemci ati radeon x1050 ekran kartı 380 wattlık bir kasa samsung 17" crt monitör windows XP
Sorun ne olabilir arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum...
Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum...
zaten ekran kartı iyi değil oyunlarda donmalar ve reset çekmeler ekran kartından kaynaklanıo olabilir. yani güçü yetmio en son driver i bile yükledim diosun ekran kartının aşırı ısınma problemi olabilir mi ? bide ona bakabilir msN?
ya önce bende öyle düşündüm ama sonra baktım ki küçük bir msdos oyununda bile donuyor eski sistemimde böyle bir problem yoktu. Far cry - cry sis ikisinide oynuyordum şimdi her oyunda donuyor. Hemde daha iyi bileşenler var. Isınma problemi de yok...Acaba uyumsuz bir donanım mı var yada powersupply yetersiz mi kalıyor. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.....
Ekran kartının ısınma sorununda eminsin ısınma yok diosun fanı düzgün çalışıo mu ? ve Driveri yüklü diosun en son wersiyonu yükle atinin
Öncelikle atinin son sürümü 7.9 versiyonunu indirdim. sorun devam etti. Daha sonra onu kaldırdım 7.6 sürümünü kurdum yine sorun devam etti. Sonra ekran kartıyla birlikte gelen cd'yi kurdum hala sorun devam ediyor...Fanları daha yeni ve büyük fanlı bir powersupply var.İşlemci fanıda zaten yeni bir haftalık...işlemciyle birlikte geldi...
Yanlış hatırlamıyorsam anakart üzerinde onboard ekran kartı olmalı o modelde. Bios'dan onboard ekran kartını tamamen kapatmayı unutma, aksi takdirde çakışma yaşanabilir.
Ayrıca kullandığın ekran kartının üzerinde fan var mıdır?
Arkadaşlar BIOS'tan baktım onboard ekran kartı yok galiba. onboard Lan,Audio vs. var ama ekran kartıyla ilgili birşey yok. BIOS haricinde iptal edilecek biryerde yok galiba...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme