Şimdi Ara

Ekran parlaklığını ayarlayamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ubuntu'nun son sürümünü kurdum. İlk defa kullanıyorum yani acemiyim .
    Fn tuşu ile veya ayarlardan parlaklıkla oynuyorum ancak herhangi bir etkisi olmuyor. İngilizcem iyi olmadığı ve acemi olduğum için daha önce bu problemi yaşayanların nasıl çözdüğünü tam olarak anlayanadım. Yardım ederseniz çok sevinirim.

• quote:

xbacklight -set 5

komutunu verdiğinde ekran parlaklığı azaldı mı?
  • Wolf_263 kullanıcısına yanıt
    Hayır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aşağıdaki komutla inxi paketini kurun,

apt install inxi

ardından aşağıdaki komutu çalıştırın ve komutun ürettiği bağlantıyı paylaşın.

inxi -SMGxx | nc termbin.com 9999
  • Bilgisayar marka, model?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelebekx3

Aşağıdaki komutla inxi paketini kurun,

apt install inxi

ardından aşağıdaki komutu çalıştırın ve komutun ürettiği bağlantıyı paylaşın.

inxi -SMGxx | nc termbin.com 9999
    E: Kilit dosyası /var/lib/dpkg/lock-frontend açılamadı - open (13: Erişim engellendi)
    E: Unable to acquire the dpkg frontend lock (/var/lib/dpkg/lock-frontend), are you root?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wolf_263

Bilgisayar marka, model?
    Acer aspire 5755g
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • SterlingCooper S kullanıcısına yanıt
    Linux Mint'te apt komutu otomatik olarak yönetici şifresi istiyor, kendi uyarlamasını kullandığı için. Ubuntu'da başına sudo eklemek gerektiğini gözden kaçırmışım. İlk komutu aşağıdaki gibi çalıştıracaksınız. Ardından ikinci komutu yeniden çalıştırın. Bununla birlikte, komutun çıktı şu an için gerekli olmayabilir. Bu komutla zaten sistem özelliklerini ve marka modeli öğrenmek istemiştim. Daha sonra gerekli olursa yeniden istenir.

sudo apt install inxi

Acer için genellikle acpi_backlight=vendor değişkeni ile parlaklık sorununa çözüm üretilmiş. Aşağıdaki şekilde açılışa bu değişkeni eklemeyi deneyebilirsiniz.

Aşağıdaki komutla grub varsayılan dosyasını açınız.

sudo gedit /etc/default/grub

Açılan dosyada aşağıdaki satırı bulunuz,

GRUB_CMDLINE_LINUX=""

ve tırnak işaretleri arasında değişkeni ekleyiniz ve dosyayı kaydediniz. Satır aşağıdaki gibi olacak.

GRUB_CMDLINE_LINUX="acpi_backlight=vendor"

Ardından aşağıdaki komutla Grub yapılandırma dosyasını güncelleyip, sistemi yeniden başlatırsınız.

sudo update-grub

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 21 Haziran 2019; 12:10:46 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.