Şimdi Ara

Ekran Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kısa bir zaman önce Pes 2009 oynarken ekran birden karardı ve görüntü kalitesi çok düştü. Ekran kartım hasar gördü sanırım diyerek pek bir şey yapmadım. Bilgisayarı internet için kullanmaya başladım.
    Şu anda film izlerken veya oyun oynarken ekranım şu şekilde:

http://img523.imageshack.us/i/adszmf.jpg/

Ancak dün ilk defa mkv formatlı bir film indirdim ve problemsiz bir şekilde izledim. Yani ekran tamamen normaldi.
    Ancak şöyle bir şey var ki bu filmi media player sürümlerinde izleyince kötü ekranda, km player ile izleyince ise sorunsuz ekranda izleyebiliyorum. Bu sadece bu film için geçerli bir durum ve diğer bütün film-dizi-oyun türündeki şeyleri izlerken veya oynarken ekranın durumu kötü oluyor.
    Ayrıca aynı anda hem media player hem de bu filmi km player ile açınca şöyle bir hata veriyor:

http://img194.imageshack.us/i/adsz2uf.jpg/

Filmi sorunsuz izleyebilince şu anda yaşadığım ekran-monitör sorununun giderilebileceğini düşünmeye başladım. Baya bir araştırdım nette ama tam olarak sorunun ne olduğunu bilemediğim için bir şey bulamadım.

Yardımcı olabilecek arkadaş olursa şimdiden çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elbereth_ -- 9 Ekim 2009; 13:05:02 >

• Ekran kartını çıkarıp yuvasını elktrik sprgesi gibi bir cihazla temizleme yap sonrasında bağlantılarını kontrol et sorunun devam ederse driverını silip tekrar yükle update et. ilk fotodaki sorun bendede olmuştu kartı çıkarıp tekrar taktığımda düzelmişti 2. fotodaki mesaj programla alakalı bir sorun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KadranKatili

Ekran kartını çıkarıp yuvasını elktrik sprgesi gibi bir cihazla temizleme yap sonrasında bağlantılarını kontrol et sorunun devam ederse driverını silip tekrar yükle update et. ilk fotodaki sorun bendede olmuştu kartı çıkarıp tekrar taktığımda düzelmişti 2. fotodaki mesaj programla alakalı bir sorun.

Teşekkür ederim ancak bu dediklerinin hepsini daha önceden yapmıştım. Yani kasanın parçalarını söküp temizleyip tekrar taktım ve gerekli her şeyi update ettim.
    Sanırım ya monitörle ilgili bir sorun ya da ekran kartı gerçekten hasar gördü.
    Ama işte sorunsuz izleyebilince acaba düzeltebilir miyim diye düşünüyor insan.
  • arada düzeliyorsa bence monitörün bağlantı kablolarını oynat genelde kablo yapıyor bole sorunları...
    resimdeki kablonun mavi bölümünün bitiminden oynatın

Ekran Problemi
  • quote:

Orijinalden alıntı: boztepe06

arada düzeliyorsa bence monitörün bağlantı kablolarını oynat genelde kablo yapıyor bole sorunları...
    resimdeki kablonun mavi bölümünün bitiminden oynatın

Ekran Problemi

Arada düzeliyor derken sadece bir filmlik düzeldi :)
    Monitör girişinde problem yok, onu da çok denedim. Kasa girişini falan da denedim ama düzelmedi.

Şöyle bir şey daha söyleyeyim mesela bir oyuna giriyorsunuz, bilirsiniz genelde oyunlara girerken menü gelmeden önce 1-2 saniye ana resmi görürsünüz sonra menü gelir. İşte o ilk 1-2 saniye de normal görüntü veriyor. Sonra bozuluyor. Tabi oyunlarla alakalı bir durum değil bu, bütün film ve dizilerde ilk resimde gördüğünüz ekranla izlemek zorunda kalıyorum.

Son o mkv formatlı filmde km player ile düzgün görüntü alınca kafam baya bir karıştı

• Güncel.

Yok mu bilgisi olan arkadaşlar?
  • pc de başka 1 ekran kartı dene
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.