nedir bu refresh rate (yanlış yazmadıysam) ben de daha önce geforce 32 2mx vardı. monitör 15 vestel. o zaman 60 daydı otomatik öyleydi. şimdi ati 8500 var 75 olarak otomatik geldi. ne işe yarar bu ölçümler hangisi en uygunudur.60 da veya 75 de ben bir fark göremedim. titreme falan yok. yalnız 85 yapınca ekran küçülüyor biraz. teşekkürler.
valla 75 den az olmamalı kesinlikle yoksa gozlerine elveda diyebilirsin :) şaka bir yana bazı kımseler sanırım gozlerinde sorunu olanlar bu farkı anlyamıyor 60 - 75 -85 fakat baıları mesela ben 60 HZ tazeleme hızında bir monitore bakamıyorum bile gozlerim feci bir şekilde agrıyor ..
Bu arda 85 yapınca kuculuyosa belki de mon. tam 85 desteklemiyodur fakat iö bukey diş bukey olmuyosa goruntu 85 yap ve genişlet :)
75 den aşağısı herkeste baş ağrısı yapar beee... şahsen 75 den aşapı ben mahvoluyorum
valla 75 hz'deyim 60 hz ile arasında bir ton fark var.ama 85 ile 75 arasında fark göremedim
Bu,ekranın saniyede oluşturduğu taranmış gör ntü sayısıdır..(Daha doğrusu tram[yarım görüntü]sayısı.)Tazeleme hızı kadar çerçeve saniyede görüntülenebilir.85Hz. Burada konfor sınırıdır(TCO'99~02)..
Benim i810 chipset anakartıma entegre intel ekran kartım var. Windows me ve xp de oyunlarda 60hz oluyor. Bunu 85hz yapamıyorum. Bunun için bir yama falan yok mu?
onu,oyunun kullandığı renk derinliği ayarına getirerek kendin ayarlayacaksın..
sen eğer monitörün destekliyorsa 85 hz yap.bunu monitörün kitapçığından öğrenebilirsin veya sürücüsü varsa zaten ayaların yapıldığı yerin altındaki kutucuğu işaretlersen sana desteklemediğiklerini gizler.ekran küçülürse de monitörün üzerindeki osd menüsüyle bunu halletmelisin.onlar monitörün farklı değerleri yani fabrika çıkışı değerleri.monitör her tık edişinde ayrı ayarlar kullanır bunları tek tek ayarlamak zorundasın.örneğin pc açlıırken 2-3 defa tık eder ve ayarlar eğer ayarlanmamışsa hepsinde de farklıdır.
15' vestel monitörün çözünürlüğünü 800*600 yap(1024'de desteklemez). Ondan sonra. Bağdaştırıcı ayarlarından Refresh Rate(tazeleme hızını) 85 yap. Eğer görüntü yine küçülürse. En başta söylendiği gibi genişlet. Köşeler oturmasa bile elinde ayalarını oturtmaya çalış. Eğer 60 ile 75 arasındaki görüntü farkını anlayamıyorsan. 2 seçenek vardır. Ya bilgisayar gösterdiği değeri verirken bir hata oluşuyorda o değere çıkamıyor.
ya da senin gözlerinde çook önemli bir sorun var. 60hz yenileme ile monitörü kullandı isen. sana şöyle anlatayım. 37 ekran bir TV'ye 2 karış mesafeden bakmış gibi gözlerin maffolur.
Monitör destekliyorsa kesinlikle en az 85 hz kullanın. Benimki gibi dandik bir monitörünüz varsa 85 hz de bile titreme yapar. (Philips 107E)
evet 60 hz de titreme var ve baş ağrısı yapıyor... şu an 75 de ve de görüntü daha iyi bende..
lordun dediği doğru adamın monitorunu yakacaksınız vesteli sony yaptınız 1024 de 60 a zor dayanır desteklemediği hz lere getirirsen sap diye kucağında kalır mönitor dikkat et 800*600 de 75 yap daha fazlasını zorlama
Vestel 15 inç 800*600'de en azından 85 HZ desteklemesi lazım.Benim ayar menüsünde monitörün desteklemediği hızlar yazmıyor,monitörü tanıdığı zaman (107E) hızlar değişebiliyor ama tanımazsa 60'a talim.
Bazı tazeleme oranlarında ekran ayarları da değişiyor.Ekranının küçülmesi haricinde bir bozulma yoksa sorun yok demektir.
refresh hızı tamamiyle MONITOR ile ilgili bir olaydır.Ne kadarda eski EKRAN kartlarında önceden ilgi olduysa şuan çıkan en adi ekran kartı bile mesela TNT2 veya GEFORCE MX ler hepsi çok yüksek refresh leri destekliyorlar ama burada mesele MONITOR dür.monıtorunuz mesela 1024*768 85 HZ refreshi destekliyorsa.siz gidin ATI RADEON 9700 pro alın yine 85 hz den yukarı çıkamassınız.Kitapçığa bakın ve monıtorunuz hangi çözünürlükte neyi destekliyorsa onu kullanın burada ekran kartının falan alakası yok.eğer yuksek kullanırsanız bir iki güne(belki okadar da sürmez) monıtor cızzz diye yanar gider.ona göre demedi demeyin.
beyler vestel in 17'' icin tek modeli mi var
sevgili dostum borckaartvin yine müdahalede bulunmuşsun..teşekkürler bu arada tüm arkadaşlara da mesajlarından ve ilgilerinden dolayı ayrıca teşekkür ederim..ekran ayarlarında şu an da (kitapçığı yok) 60 70 72 75 85 e kadar desteklendiğini gösteriyor. alttaki küçük kutucuk seçili tabiki. yani desteklenmeyen hz gösterilmiyor. dediğim gibi 15 vestel... 800x600 de 75hz de kullanıyorum bi sorun olmaz herhalde.. yoksa 60 mı çeksem...
Sorun olacağını sanmam,zaten öyle yüksek bir hız değil,bence 75'de kullan.Çünkü 75'in altı gözünü çok yorar
1024 de 85 kullanıyorum 1024 100hz kullanmak süper oluyor çok rahat falan.
elcompany dostum hiç sorun değil 85 hz kullanabilirsin ama 95 falan kullanırsan yani desteklenmeyen bir refresh kullanırsan ozaman sorun olur.mesele monıtorde yani monıtor ne kadar desteklıyorsa onu kullan...hiç bir sorun yaşamassın
arkadaşlar bakın bir şey olmaz deyip te millieti teşvik etmeyin.kardeşim REFRESH hızı tamamiyle MONITOR ile ilgilidir.senin monıtor örneğin 1024*768 75 hz yi destekliyorsa bunun üstünü desteklemiyorsa veya örneğin 1280*1024 60 hz yi destekliyorsa ve sen kalkıp gözüm bozuluyor diye 60 tan 75 çıkartırsan ozaman g özün bozulmaz ama monıtorun bozulur. o yzüden ya alırkn monıtörü kaliteli alın yada olmayacak refresh hızlarını monıtore yaptırmayım monıtor gider ona göre...