Şimdi Ara

Ekran Yenileme Hızı Değişmiyor ( ÇÖZÜLDÜ )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
16.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ekran kartım r9 270. Önceden xfx6850 vardı ondan amd cataslyt den ekran yenileme hızını 75 yapabiliyodum, mönitörüm destekliyor 75 hz yi fakat şimdi amd cataslys açınca 60 dan yukarıdaki hz şeçenekleri çıkmıyor 59 45 25 gibi seçenekler var. 75 hz yapmam için ne yapmam lazım ?

Ek olarak şu yolu denedim gene olmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0the1emre -- 18 Ocak 2015; 19:01:50 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ekran Yenileme Hızı Değiştirilemiyorsa Çözümler

Ekran yenileme hızını değiştirme konusunda sorun yaşıyorsan aşağıdaki adımları izleyerek sorunu çözebilirsin:

• Grafik Sürücülerini Güncelle: Grafik sürücülerinin güncel olduğundan emin ol. Güncel olmayan sürücüler, ekran yenileme hızıyla ilgili sorunlara neden olabilir.
    • Monitör Ayarlarını Kontrol Et: Monitöründe "ekran yenileme hızı" veya "hz" olarak adlandırılan bir ayar olup olmadığını kontrol et. Bu ayar bazen yanlış yapılandırılabilir.
    • Kabloları Kontrol Et: Monitörünü bilgisayarına bağlayan kabloların hasarsız ve düzgün takıldığından emin ol. Gevşek veya hasarlı kablolar veri aktarımını etkileyebilir.
    • Farklı Bir Monitör Dene: Sorunun monitöründen kaynaklanıp kaynaklanmadığını kontrol etmek için farklı bir monitör bağla.
    • Ekran Kartını Güncelle: Grafik kartının sürücülerinin yanı sıra, ekran kartının kendisini de güncelleştirmen gerekebilir.
    • Windows Ayarlarını Kontrol Et: Windows'un "Ekran Ayarları" bölümüne git ve ekran yenileme hızının doğru ayarlandığından emin ol.
    • Laptop Ekran Yenileme Hızını Yükseltme: Bazı dizüstü bilgisayarlar ekran yenileme hızını yükseltme imkanı sunar. Bunu yapmak için üreticinin yönergelerine başvur.
    • Diğer Cihazları Kontrol Et: Bilgisayarına bağlı diğer cihazların ekran yenileme hızını etkileyip etkilemediğini kontrol et. Gerekirse, bu cihazları çıkar veya devre dışı bırak.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra ekran yenileme hızını değiştirebiliyor olmalısın. Sorun devam ediyorsa, teknik yardım için bir uzmana başvurman gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sorunun çözümünü bilen yok mu ?
  • kullandığınız ekran nedir?
    75hz i hangi çözünürlükte kullanmak istiyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

kullandığınız ekran nedir?
    75hz i hangi çözünürlükte kullanmak istiyorsunuz?

1400*900 ya da 1600*1200 . Daha önceleri bu 2 çözünürlükte de monitörüm 75 hz oluyordu

Casper ın 21.5 lik monitörü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0the1emre -- 18 Ocak 2015; 14:25:22 >
  • Valla refresh rate'i overclock yapmak mümkün,yani orada 75i çıkartırız ama ben mantığı çözmeye çalışıyorum.
    bana kalırsa monitörün 60hz bir monitör ama bundan önceki kartında nasıl 75 çıkıyor anlam veremiyorum.
    monitörün tam modelini yazabilir misin rica etsem?
  • resmini atıcaktımda bulamadım sonra aklıma bu geldi işine yarar mı :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0the1emre -- 18 Ocak 2015; 14:56:14 >
  • http://www.monitortests.com/cru-1.1.2.zip

şunu indirip bi kurar mısın?

http://linustechtips.com/main/topic/31526-overclocking-your-monitor-refresh-rate-amd-gpus/

bu sayfada da nasıl yapacağını anlatmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 18 Ocak 2015; 15:18:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şu an bi işim var ilgilendiğin için çok sağol akşam deneyeceğim sanırım ekranın hz değerini arttırıcaz programla :) Akşam bi sorun olursa yazarım tekrar çok sağolun
  • Hemen çözelim sorunu. Bende hd 7950 aldim aynisi basima geldi ve cozdum.
    Catalyst control center a gir.
    Sol taraftan vga ekranlarım> özellikler(vga ekran) buraya gir.
    Monitör nitelikleri yazar orda maksimum cözünürlulugu sona getir maksimum yenileme hizini 100hz yap tamamdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JöhTürk -- 18 Ocak 2015; 17:34:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim dediğimi yapmışsın o zaman catalyst control center>yaygın ekran görevleri>ekranı algıla ya bas.

• quote:

Orijinalden alıntı: BLACKNIGHT

Benim dediğimi yapmışsın o zaman catalyst control center>yaygın ekran görevleri>ekranı algıla ya bas.

Ordaki her şeyi kurcaladım :) olmuyo başka çözüm yolun var mı :((

Ekranı algılaya bastım gene 100 hz ye getirdim gene 60 dan yukarıdaki hz şeçenekleri gözükmüyor kafayı yicem :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0the1emre -- 18 Ocak 2015; 17:41:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0the1emre

quote:

Benim dediğimi yapmışsın o zaman catalyst control center>yaygın ekran görevleri>ekranı algıla ya bas.

Ekranı algılaya bastım gene 100 hz ye getirdim gene 60 dan yukarıdaki hz şeçenekleri gözükmüyor kafayı yicem :D

Kafayı yedirmişti bu sorun ilk anlattığım gibi halletmiştim. İşlemi kaydetmiyo mu acaba :D 4650 den 7950ye gecince insan pişman olur mu ya ? :D

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 0the1emre

quote:

Kafayı yedirmişti bu sorun ilk anlattığım gibi halletmiştim. İşlemi kaydetmiyo mu acaba :D 4650 den 7950ye gecince insan pişman olur mu ya ? :D

Aynen 6850 imi özlüyorum

• hocam dediğiniz programı indirdim. Ne yapmam gerekiyor
  • Ohhh. Çok şükür çözdüm AMD CCC'den gpu ölçeklendirmeyi kapattım. Ondan sonra 75 85 hz değerleri çıktı ve şu anda 1600*1200 75 hz de kullanıyorum. Çok sağolun ilgilendiğiniz için
  • merhaba bende monitörümü 60hzden 75hzye boostlamayı denedim fakat başarısız oldum şuan safe moddan yazıyorum ve kafayı yemek üzereyim r9 270x kullanıyorum amd radeon settingsten ekrana girip 75 hzye ayarladım sonra ayarlar>monitör>gelişmiş görüntü ayarları>ekran 1 için görüntü bağlaştırıcısı özellikleri>monütöre girip yenileme sıklığını 60hzden 75 hz yaptım ve görüntü gitti change res 1920x1080 60 hz dedi ve şuan sadece safe moddan bilgisayarıma girebiliyorum yenileme sıklığı 64 hzde kaldı ve başka seçenek yok ve amd radeon settingse de girmiyor yardımcı olur musunuz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.