Şimdi Ara

Ekrana görüntü bazen geliyor, bazen gelmiyor. Yardım edin lütfen!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ana kart:MSI H61M-P32/W8
    RAM:Crucial (4+4)8GB DDR3
    Güç kaynağı:Cooler Master GX 650w
    Ekran kartı:Saphire RX470 8GB

Arkadaşlar bu sistem ekran kartı ve anakart dışında arkadaşım daha iyi bir sistem toplayacağı için bana bıraktı. Onun bıraktığı ekran kartı (marka-modelini hatırlamıyorum) yanınca kendime 470 8GB aldım. Ama aldığım günden beri bilgisayarı açtığım zaman ekrana bazen görüntü geliyor bazen gelmiyor. Ana karta bağladığımda hiç sıkıntısız görüntü alıyorum ama. Bir bilgisayarcıya götürdüm adam kontrol etti en sonunda ekran kartında arıza var dedi gönderdi(fanları bazen duruyormuş). Sonra sistemi sağlam bir arkadaşıma verdim, bir gün boyunca kullandı. Gün boyu 2-3 sefer ekranın donduğunu söyledi sadece. Ama kendi ekran kartı ile (GTX 970) böyle bir sorun hiç yaşamamış. Sorun ana karttan olabilir diye onun da yenisini aldım (aynı modelden). Sorun onda değilmiş çünkü hala aynı sorun var. Sırasıyla RAM ve Güç kaynağını değiştireceğim ama öncesinden sizin bi fikriniz olabilir mi sorunun kaynağı ile ilgili diye sormak istedim. Birde şöyle bi durum var: Benim monitörde VGA çıkışı var sadece. Ekran kartını monitöre bağlamak için de aktif dönüştürücü kullanıyorum. Ondan da kaynaklanabilir mi diye yazayım dedim.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim agalar.

• Driverlerde sorun olması lazim driverlerde boosterla driverları güncelle

Bide fanlar hepmi duruyor yoksa calisiyormu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @YAHYA@ -- 5 Nisan 2017; 12:20:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran karti pert

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: @YAHYA@

Driverlerde sorun olması lazim driverlerde boosterla driverları güncelle

Bide fanlar hepmi duruyor yoksa calisiyormu arada

Kontrol ettiğimde hiç fanların durduğunu görmedim açıkçası. Sanki adam da sorunun ne olduğunu bulamadı ve birşeyler söylemiş olmak için öyle salladı gibi geldi bana. Driverler günceldi en son ama tekrar kontrol edeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aska tovbeli adam

Ekran karti pert

Peki arada bir nasıl çalışıyor hocam. Yani akşam kapattığım zaman makineyi sabah açılmadığı zamanlar da oluyor. Yani sistem gayet soğuk iken de çalışmıyor. Pert olsa hiç çalışmaz ama arada çalışıyor Olmadı garantiye göndereyim önce.
  • ebubekirc E kullanıcısına yanıt
    Belki ekran kartı çalışmak istemiyordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: KALEMLİK100

Belki ekran kartı çalışmak istemiyordur.

Peki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebubekirc -- 5 Nisan 2017; 15:57:4 >
    Ekran kartı sürücüsünü kaldırıp tekrar yüklemeyi dene kendi sitesinden.

• Driver kapanıyor tekrar açılıyor driver sorunlu olması lazim

• quote:

Orijinalden alıntı: KALEMLİK100

Ekran kartı sürücüsünü kaldırıp tekrar yüklemeyi dene kendi sitesinden.

Onu birkaç sefer denedim ama sonuç hala aynı. RAM ile alakalı olabilir mi? Biraz eskiler de? Yani RAM arızasında böyle olur mu?
    RAM arızaları için Memtest86 adlı bir test olduğunu duymuştum ama araştırmak lazım.

• Haci ben ciddiyim o karttan hayir gelmez garantisi felan varsa gonder yoosa gecmis olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.