Şimdi Ara

Ekrana görüntü gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba herkese, çok ilginç bir durumla karşı karşıyayım
    Benim eski bir pc im var.Bu pc birkaç yıldır bozuk şekilde kenarda duruyordu.Tamir ettirip satmak istiyordum bu sıralar.
    Ustaya görürdüm baksın diye, baktı ve işlemcin bozuk dedi.Kendinden bir işlemci taktı ve pc çalıştı, taktığı eski bir işlemciydi ve yüksek fiyata bana onu teklif etti, ben de istemedim.Gittim aliexpress ten sipariş ettim(kullanılmış) daha iyisin.Taktım çalışmadı.Sonra internetten baktım, elden başka bir tane aldım(kullanılmış), taktım çalışmadı.
    Hepsimi bozuk olur dedim ve gittim arkadaşımın pc sin getirip onunkunu çıkarıp taktım yine çalışmadı.
    Sinirlenip işlemcin bozuk diyen ustanın yanına gittim, bana yalan bilgi verdin, işlemcim bozuk değilmiş, şunu şunu yaptım ama pc çalışmadı.Ya paramı geri ver ya da getireyim sorun nedeyse bul dedim.Getir yeniden bakalım dedi.Götürdüm pc yi, adam aldı eski bir işlemci taktı çalıştı, çıkardı onu ikinci bir işlemci taktı o da çalıştı.Senin işlemcin bozuk dedi.Ama ben onun bozuk dediği işlemcileri, kendi işlemcim de dahil olmak üzere arkadaşımın pc sine taktığımda çalışıyor, kendi pc imde ise çalışmıyor.
    Ne yapacağımı bilmiyorum şu an.4 tane işlemci denedim benim pc de çalışmadı ama adam 2 işlemci denedi ikiside çalıştı.İlginç olanı o 4 işlemci arkadaşımın pc sinde çalıştı.Ustaya dedim kendiside anlamadı, ben takıyorum çalışıyor diyor.

İşlemci - intel core 2 duo E4500 (yeni aldıklarım core 2 duo E7400,E7500,E8500.Ustanın denediklerinden biri E7400)
    Ana kart - Gigabyte GA-P31-S3G (45nm cpu FSB1333, DDR21066)
    Ekran kartı - WinFast Px 9500GT (512 mb 128bit)
    Ram - Apacer 2x1gb unb pc2-5300 cl5
    Hdd - 500gb segate
    Güç bloğu - 250w

Sorun biosta değil, çünki tamircinin takıp çalıştırdığı işlemciden birisi benim elimde olanla aynı model ve aynı seri.
    Acaba diyorum kapasitörlerfen olmuş olabilir mi?Üzerlerine baktığımda patlak falan yok ama kurumuş olma ihtimalleri var mı?
    Bide bir arkadaş yukarda kömürleri değiştir yazmış, kömür derken neyi kastetmiş anlamadım, birisi açıklarsa sevinirim.

Ben güç bloğunu değiştim çalışmadı, hdd yi değiştim çalışmadı, ramleri değiştim çalışmadı, ekran kartını değiştim çalışmadı, dvd yerin çıkarıp denedim çalışmadı, bios pilin çıkarıp denedim çalışmadı, 4 tane işlemci denedim çalışmadı.Geriye sadece anakart kalıyor, sorun onda diye düşünüyorum ama tamir edilebilir mi acaba?Buzzer takılı olduğu halde hiç bip seside vermiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Azear -- 15 Mayıs 2018; 14:36:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Görüntü Gelmiyor.
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.