Şimdi Ara

Ekrana Görüntü Gelmiyor !..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gece bilgisayar çalışır durumdayken elektrikler gitti bende yattım,sabah kalktığımda bilgisayarı açmaya çalıştım fakat bi baktım ekrana görüntü gelmiyor.Bütün fanlar çalışıyor, anakart ışığı yanıyor,dvd-rom açılıp kapanıyor ama ekrana görüntü gelmiyor.Bütün kasanın içini,power supply ın içini temizledim,ramleri ve söküp taktım,diğer bütün kartları,sürücüleri söküp denedim yine olmadı.Anakartın pilinide çıkartıp 2 saat sora taktım o da olmadı.Cmos resetledim o da banamısın demedi.Çalışan başka bi bilgisayarda ekran kartımla power supplyımı denedim sorunsuz çalıştı.Çalışan bir ekran kartını kendi bilgisayarıma taktığımda yine görüntü alamadım.Yani sorun ekran kartında da değil,power supplyda da.Sizce sorun nerden kaynaklanıyor? Anakart mı yandı yoksa bios mu çöktü yada işlemci mi?.. Yardımcı olursanız sevinirim..

Bu arada yazmayı unuttum sistemim : Abit Nf7-s anakart - AMD 2500+ - 256x2 ddr400 - Asus 9600xt pro ekran kartı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SounD_ -- 11 Eylül 2007; 15:17:15 >

• Ekran kartının, ana karta takıldığı slot yanmış olmasın
  • Hmm peki bunu nasıl anlayabilirim ? Ekran kartının fanı düzgün çalışıyor bu arada..Yanmış olsada çalışır mı?
  • 1 anakart (yüksek ihtimal)
    2 monitör (neden olmasın)ışığı felan yanıyor mu ?
  • ekran kartında kısmi yanma olmuş olabilir yani fana gelen güçte sorun olmayabilir ama kart yanmış olabilir bu arada monitörünüde bi elden geçir onda da bi sorun oluşmuş olabilir
  • Bende iki tane monitör var ikisini de denedim olmuyor.Başka bilgisayarda da çalışıyor zaten monitörler.Yani sorun monitör değil eminim :( Monitörün ışığı yanıp sönüyor açmaya çalıştığımda.Yani stand-by durumunda gibi.Bir de ekran kartı başka bilgisayarda çalıştı.Yani yanmış olamaz sanırım..
  • Tek yanıt kalıyor gibi ::::anakart ın ekran kartı slotu :::
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Görüntü Gelmiyor.
    13 yıl önce açıldı
    Ekrana Görüntü Gelmiyor
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yani anakart gitti diyorsunuz :( Peki bios falan olamaz mı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: SounD_

Yani anakart gitti diyorsunuz :( Peki bios falan olamaz mı ?

Garantisi yok mu ?
  • Garantisi bitti.3 senelik bilgisayar bu 2 seneydi garantisi..Bu arada bişey daha aklıma geldi söyliyeyim..Kasanın speakırı olmadığı için açılışta sesli hatalar veriyorsa da anlayamıyorum.Ama klavyenin ışıkları deli gibi yanıp sönüyor hiç durmadan..
  • anakartta sorun var anlaşılan... yanmış olabilir... bios da olabilir tabii ama 20-30 ytl'ye yeni biosla uğraşacağına 30-40 ytl'ye 2.el bir anakart daha mantıklı...
  • 30-40 ytl ile kurtulurum inşallah..bari bir kere o/c yapsaydımda gitseydi alet.3 senede bi 0/c yapamadan gitti :) Sanırım sistemi toptan değiştirmem en iyisi olacak.Eskilerde kalmışım...
  • Eğer bütçeniz el veriyorsa yeni nesil bir sistem toplayın..Ah ah benim de artık toplama zamanım geldi aslında..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.