Şimdi Ara

ekrana görüntü gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yeni bir sistem topladım. ancak ne yaptıysam ekrana görüntü gelmiyor.
    anakart: MSI 975X Platinum PowerUp Edition
    ram: OCZ Reaper DDR2 2*2Gb 1066Mhz
    ekran kartı: Sapphire ATI X1650 pci-ex
    işlemci: Intel e7400

diğer donanımı çıkarıp bu yazdıklarımla denedim arkadaşlar (sadece bunlarla bile bir görüntü gelmesi lazım diye) ancak yine yok bir görüntü.
    lcd monitörümde sinyal olmadığında No Signal yazıp power ışığı da yanarken, lcd'yi bilgisayara bağlıyorum siyah ekran var sadece ve power ışığı yanıp sönüyo.
    başka bir monitörü bağlıyorum (crt) onda da ışığı stand by durumundaymış gibi yanıyor ve yine görüntü gelmiyor.

power supplyda problem var mı diye baktım ama fanları çalıştırıyor.
    hatta gücünü anakarttan alan ekran kartının fanı da çalışıyor.
    işlemci fanı da çalışıyor.
    bunlar anakartta sorun olmadığını gösterir mi?
    eğer öyleyse sorun nerde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BORA22 -- 13 Haziran 2009; 15:50:52 >

• bilgisayarını açtığında acaba sistem açılıyormu sistem açılmıyorsa bios ekranı bile görünmüyorsa işlemcin bozuk yada tam oturmamaış yada soğutucusu tam oturmamaış gibi sorunlar olabilir yada anakartın bozulmuş olabilir yada ekran kartında arıza olmuş olabilir birçok secenek var. öncelikle başka bir monitörle dene sonra başka bir ekran kartıyla dene eğer yine açılmazsa sorun ya anakartda ya işlemcide işlemciyide denedikten sonra sorunun anakartda olduğunu anlarsın yada işlemcide. bu arada anakart ekrankart ve işlemcinin fanlarının dönmesi arıza olmadığını göstermez.
  • şimdi tekrar kontrol ettim işlemci ve işlemci fanı tam oturmuş durumda.
    ki zaten işlemci ve ram 0 alındı. daha yeni taktım.
    anakartta olabilir o zman problem.
    elimde başka anakart da yok, kesin olarak nasıl anlayacam ki :S
  • peki anakartın yeni aldığın işlemciyi destekliyormu desteklediği halde görmüyorsa belki biosu update yapman sorunu çözebilir ama gerçi senin anakartın hiç açılmıyor sanırsam ekrankartındada sorun olabilir
  • destekliyor hocam, core2duo e7400 benim aldığım işlemci.
    anakart core2duo,core2extreme hatta core2quad bile destekliyor.
    ekrana görüntü gelmiyorken bios update nasıl yapılabilir ki :S
    bir bilgim yok o konuda.
  • 975X'lerin Conroe desteği sorunu
    Ramazan HATİPOĞLU tarafından, saat: Wed Apr 26, 2006 08:24 | Yorumlar
    Intel'in açıklamaları gerek 975X, gerekse henüz piyasaya çıkmamış 965 serisi yonga setlerinin 65nm Conroe işlemcileri destekleyeceği yönündeydi. Ne var ki piyasada mevcut 975X yonga setli ilk anakartların voltaj düzenleyici devrelerinin bu işlemcileri (VRM11 gerekliliklerini) desteklemediği ortaya çıktı.

Mevcut haberler sorunun BIOS güncelleştirmesi ile çözülemeyeceğine, kartların voltaj düzenleyici devrelerinde değişiklik gerektiğine işaret ediyor. X-bit Labs'ın haberi mevcut bazı 975X yonga setli anakartların yeni revisionlarında bu yönde değişilik yapıldığını gösteriyor. Intel'in D975XBX anakartının 302 (D27094-302) ve 303 (D27094-303) numaralı revisionlarının Conroe ile uyumlu olmamasına karşılık firmanın 16 Nisan 2006 tarihi itibariyle piyasaya sürdüğü 304 (D27094-304) numaralı revision önceki sürümlerinden farklı olarak ek 10 adet direnç ve 2 adet kapasitörle geliyor ve firma bu değişikliğin "gelecek işlemci mimarisini desteklemek" amacıyla yapıldığını belirtiyor.

MSI 975X Platinum'un Haziran ayında çıkması beklenen 2.0 revisionu ile ASRock 775i65G'nin 2.0 revisionunun da Conroe işlemcileri destekleyecek değişikliklerle geleceği bildiriliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flash 71 -- 13 Haziran 2009; 17:13:42 >

• hatta senin işlemci;
    Intel e7400 45nm
    bu anakartla e7400ü çalıştramayacağın anlamına geliyor
  • anakart 304 (D27094-304) numaralı revision ise 65 nm desteklediği
    45nm desteği için en son bios update seçeneklerini incelemeni tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flash 71 -- 13 Haziran 2009; 17:48:59 >
  • bişekilde bilgisayarın şağlam parçalar tarafındna test edilmesi lazım ki sorunun tam olarak neyde olduğunu bulalım amna işlemci sağlamdır sorun anakartta dır dicem belki monitöün bile bozuk olabilir yada ekran kartı
  • problem sadece anakart işlemci uyuşmazlığı

http://www.msi.com/index.php?func=prodcpu2&prod_no=267&maincat_no=1

arkadaşım o işlemci olmayacak galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flash 71 -- 13 Haziran 2009; 18:06:42 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: flash 71

problem sadece anakart işlemci uyuşmazlığı

http://www.msi.com/index.php?func=prodcpu2&prod_no=267&maincat_no=1

arkadaşım o işlemci olmayacak galiba

işlemci almıştım zaten, anakart da arkadaşta vardı ve core2duo desteği olduğundan uyumlu olacağını düşündüm.
    az önce araştırırken bu gönderdiğiniz linki de buldum ama anakart üretildiği sırada uyumlu olduğu işlemcilerdir belki diye düşünmüştüm.
    bir anakart alacaz artık ne yapalım...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.