Şimdi Ara

ekrana görüntü gelmiyor biosumu yaktım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tv kartını pc ye takayim dedim baktım çok tozlamiş bi temizliyeyim dedim işlemciyi ekran kartını söktüm bi güzel tozunu alıp geri taktım pcyi açtım ekrana bi baktım farklı birşey var heyecan yaptım direk kapadim pc yi ekranda hatırladığım award bios yazısı alttada yazılar vardı sonra yine açayım dedim hiçbir dit sesi gelmiyor ekran kartının işlemcinin fani dönüyor ekrana birşey gelmiyor . Her bileşeni en az 2 kez sökdüm ramlari 5 kez yok yine görüntü yok çıldıracam nerden şu tv kartını takayim dedim 2 saattir uğraşıyorum olmuyor . P4 işlemci gigabyte anakart var lütfen biri yardım etsin ram lari silgi ile sildim cmos pilini çıkardım taktim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavenandhell1234 -- 17 Haziran 2011; 19:55:31 >

• İşlemci ayaklarını kontrol edin zorlama ile kırılma olmuş mu?
    Ram tek olarak değişik portlarda deneyin.
    İşlemci, ram, ekran kartı haricindeki tüm bağlantıları söküp o şekilde deneyin.
    Elektrik bağlantılarını kontrol edin.
    Sadece ekranda mı görüntü yok? HDD işlem yapıyor mu? (sistem açılıyor gibi)
    Başka bir ekran kartı deneyin.
  • Öncelikle fiş çekin,donanımları sökün ,anakarttan işlemci ve remide sökün .sadece anakart,işlemci ve fanı geri takın..Bu şekilde power yapın.harddiskte ses varmı,kasaya elektrik geldiğine dair belirti varmı.Yoksa psu,varsa anakart veya işlemci sorunudur.powerde açılmassa bios pilinin yanında üç pinli jumper vardır.Bunun plastiğini çıkarın boş pine takın power yapın.Bil açılmayacaktır.Tekrar eski yerine takın power yapın.
    Veya fişi çekin 10 saniye powere basılı tutun tekrar fişi takıp power yapın.
    Açılırsa ne ala.Açılmassa geçmiş olsun.
    Saygılar.
    Edit:Remleriniz tek parça değilse sırayla deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PC donanım -- 17 Haziran 2011; 21:12:53 >
  • sistem açılmıyor açılsa farenin ışığı yanardı ama hdd nin sesini biliyorum hdd ye güç gidiyor soğutucuyu çıkarıp çalıştırdım işlemci ısınıyor yani onada güç gidiyor ram de sorun yok hepsini denedim ekran kartıda sağlam. galiba anakart yandı veya bios uçtu bios yüklemenin bir yolu varmı açılmadan?
    quote:

Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

İşlemci ayaklarını kontrol edin zorlama ile kırılma olmuş mu?
    Ram tek olarak değişik portlarda deneyin.
    İşlemci, ram, ekran kartı haricindeki tüm bağlantıları söküp o şekilde deneyin.
    Elektrik bağlantılarını kontrol edin.
    Sadece ekranda mı görüntü yok? HDD işlem yapıyor mu? (sistem açılıyor gibi)
    Başka bir ekran kartı deneyin.

• Bios update yapmaya çalışmadınız kendiliğinden bios silinmesi mantıksız. Anakart üzerinde herhangi bir yerde kısa devre oluştuysa o başka. Anakartın kasaya bağlanan kısımlarını kontrol edin. Bir şekilde metale temas etmiş olma ihtimali varsa anakart arızalanmıştır. Diğer tüm donanımlarınızı başka bir anakart üzerinde denemek emin olmak için tek yol görünüyor.

Bios u aynı anakarttan bir tane bulursanız onun üzerinde deneyebilirsiniz. Uyumlu başka bir anakart üzerinden de yükleme de yapabilirsiniz ama biraz dikkat isteyen bir konudur. Kendi orjinal yükleyicisi ile de çoğu zaman hata verir.
  • quote:

Bios update yapmaya çalışmadınız kendiliğinden bios silinmesi mantıksız. Anakart üzerinde herhangi bir yerde kısa devre oluştuysa o başka. Anakartın kasaya bağlanan kısımlarını kontrol edin. Bir şekilde metale temas etmiş olma ihtimali varsa anakart arızalanmıştır. Diğer tüm donanımlarınızı başka bir anakart üzerinde denemek emin olmak için tek yol görünüyor.

Bios u aynı anakarttan bir tane bulursanız onun üzerinde deneyebilirsiniz. Uyumlu başka bir anakart üzerinden de yükleme de yapabilirsiniz ama biraz dikkat isteyen bir konudur. Kendi orjinal yükleyicisi ile de çoğu zaman hata verir.

bende msi anakart vardı. biosu kendiliğinden silindi. ve bunu 5 kere yaptı. teknik servisi bile çözemedi konuyu.. bios çipine de üstelik aynı tip anakarttan yükleme yapamadım. yazılmıyordu bile..

• sıvı teması yada parçaları takarken zorlamış olabilirmisin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilgisayar kapalıyken bios pilini çıkarın, elinize iletken bir madde alın mesela tornavida, tornavidanın ucu ile pil yatagındaki + - uçları temas ettirip tornavidayı hiç çekmeden bilgisayarı açın bilgisayarın normal açılış süresi kadar bekleyin daha sonra kapayın pili yerine takın bilgisayarı çalıştırın bunları yaptıktan sonra bilgisayar açılırsa bios update yapmanız gerekecek biosunuza uygun updateyi bulun halledin
  • quote:

Orijinalden alıntı: mikail13

quote:

Bios update yapmaya çalışmadınız kendiliğinden bios silinmesi mantıksız. Anakart üzerinde herhangi bir yerde kısa devre oluştuysa o başka. Anakartın kasaya bağlanan kısımlarını kontrol edin. Bir şekilde metale temas etmiş olma ihtimali varsa anakart arızalanmıştır. Diğer tüm donanımlarınızı başka bir anakart üzerinde denemek emin olmak için tek yol görünüyor.

bende msi anakart vardı. biosu kendiliğinden silindi. ve bunu 5 kere yaptı. teknik servisi bile çözemedi konuyu.. bios çipine de üstelik aynı tip anakarttan yükleme yapamadım. yazılmıyordu bile..

Yazıyı dikkatli okumadığınız belli. Anakart üzerinde herhangi bir yerde kısa devre oluştuysa o başka diye bir yazı var orada. Kısa devre illa gözle görülebilen kıvılcım şeklinde olmaz. Bir entegre içindeki direnci değişmiş bir hat, bir transistör arızası, kapasitesi direnci değişmiş devre elemanları bu örnekler çoğaltılabilir. Elektronik çok farklı ve bazen de işin içinden çıkılamaz bir hale gelebilen arızalarla doludur. Teknik servislerde garanti dahilinde ürünlerde yapılması gereken prosedürler vardır. Denenir çözülemezse ürünün aynısı ya da muadili verilmesi gerekir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.