masaüstü pc'me SSD yanına bir HDD aldım başıma gelmeyen kalmadı. madde madde anlatıyorum:
- hdd'yi taktım, bastım düğmeye açıldı. disk yönetimine girdim, hdd'ye yeni bölüm oluşturdum, formatla dedim formatlamadı. :) o sırada güncelleme yapmıştı, baştan başlatayım mı dedi başlat dedim.. - bu sefer hdd'den dolayı açılmadı bilgisayar. dedim format esnasında bir şey oldu ya da bozuk geldi, söktüm.. - yeniden başlattım, kasa çalışıyor ancakr 'no signal' uyarısı almaya başladım. kabloları kontrol ettim sıkıntı yoktu. düğmeye bastım gene görüntü yok. güç kablosunu söktüm çıkardım görüntü geldi ama içime kurt düştü. yeniden başlattım gene görüntü yok. - açılmayınca deneme yanılma yöntemlerine başladım. ram'leri tek tek denedim açılmadı. - ssd'yi çıkardım, gene açılmadı. - ekran kartını çıkardım, anakarta bağladım gene açılmadı. - psu'dan anakarta giren bütün kabloları söktüm taktım gene açılmadı. - statik elektriğini internette gördüğüm şekilde psu arkasındaki demir çubuklara kontrol kalemi ile dokunarak almaya çalıştım, gene açılmadı. - kontrol kalemini anakartın çiplerinin bağlantı yerlerinin üstünde gezdirdim gene açılmadı. açılmadı derken görüntü gelmiyor, kasa çalışıyor. - anakart pilini söktüm taktım aa açıldı. görüntü geldi. F1 ile setup'a gir ya da F2 ile devam et diyordu. F2 ile devam ettim, her şey düzgün çalışıyor. işlerimi hallettim, oyun oynadım, işim bitince kapadım. dur bir bakayım açılacak mı dedim gene açılmadı. :) - anakart pilini evde bulduğum bir başka pil ile değiştirdim. ilk seferde açılıyor ama ikinci seferde açılmıyor. - anakart üzerindeki kondansatörleri kontrol ettim patlayan çatlayan yoktu.
kafayı yemek üzereyim, sadece anakart pilini söküp takınca görüntü geliyor ve pc normal şekilde çalışıyor..
sizce sorun nedir? nerden kaynaklanıyor? evde bulduğum pillerde mi bitikti acaba?
Aynı sorunu bende yeni ekran kartı aldıktan sonra yaşamaya başladım.Ekran kartı ve işlemci fanı dönüyor ama monitöre görüntü gelmiyor anakart pilini söküp biraz bekleyince açılıyor veya tek ram ile açmayı deniyordum sistem açılıyordu.Cok sık yaşamıyordum bu sorunu genelde normal açılıyordu sistem.Son zamanlarda PC açılmaz oldu ve bendeki sorun yüksek ihtimal ram kaynaklı bir sorun bana göre belki sizde de aynı şekilde ram kaynaklı bir sıkıntı vardır.
quote:
Orijinalden alıntı: Bourne90
Aynı sorunu bende yeni ekran kartı aldıktan sonra yaşamaya başladım.Ekran kartı ve işlemci fanı dönüyor ama monitöre görüntü gelmiyor anakart pilini söküp biraz bekleyince açılıyor veya tek ram ile açmayı deniyordum sistem açılıyordu.Cok sık yaşamıyordum bu sorunu genelde normal açılıyordu sistem.Son zamanlarda PC açılmaz oldu ve bendeki sorun yüksek ihtimal ram kaynaklı bir sorun bana göre belki sizde de aynı şekilde ram kaynaklı bir sıkıntı vardır.
ramlerle ilgili sorun olmadığını biliyorum. bugün son çare olarak yeni bios pili aldım. onu taktım gene aynısını yaptı. ikinci de görüntü gelmedi. bende anakartın sitesinden güncel son biosu aldım ve flashladım. şu an sıkıntısız. sende bu yöntemi deneyebilirsin.. olmasaydı bir önceki bios versiyonuna dönmeyi deneyecektim. çünkü bu sorun başlamadan kısa süre önce son bios versiyonunu flashlamıştım..
neyse kısaca sorunu biosu güncelleyerek çözdüm.. ;) yalnız bir sorunum daha var. cpu hızı sürekli 3600 rpm dönüyor. anakartın control center programını çalıştırınca normal hızlara iniyor. sanırım bunun da bios setup'dan bir ayarı olsa gerek..
quote:
Orijinalden alıntı: gogounsel
ramlerle ilgili sorun olmadığını biliyorum. bugün son çare olarak yeni bios pili aldım. onu taktım gene aynısını yaptı. ikinci de görüntü gelmedi. bende anakartın sitesinden güncel son biosu aldım ve flashladım. şu an sıkıntısız. sende bu yöntemi deneyebilirsin.. olmasaydı bir önceki bios versiyonuna dönmeyi deneyecektim. çünkü bu sorun başlamadan kısa süre önce son bios versiyonunu flashlamıştım..
neyse kısaca sorunu biosu güncelleyerek çözdüm.. ;) yalnız bir sorunum daha var. cpu hızı sürekli 3600 rpm dönüyor. anakartın control center programını çalıştırınca normal hızlara iniyor. sanırım bunun da bios setup'dan bir ayarı olsa gerek..
Alıntıları Göster
BIOS'ta ayarı var hocam. Sıcaklığa göre devir ayarlaması yapıyor. İşlemci fanını 4 pinli girişe takmanız gerekiyor tabi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme