Şimdi Ara

Ekranda çıkan küçük noktalar hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Şöyle bir şey yaptım iyice durumu kötü hale getirdim :( Belki ekran kartının biosunu güncellersem birşey değişir diye internetteki techpowerup dan bios versionu indirdim ve o versiona güncelledim. Güncelleyince ekran kartı driverini kuramaz hale geldim. Aygıt yöneticisinde sarı ünlem var. Hiçbir şekilde amd driverini kabul etmiyor.

Eşeklik yapıp kendi biosumun yedeğini almamıştım. Ve güncellediğimde benim bios versionumun yeni yüklediğimden daha yüksek olduğunu gördüm ve internette bu versionu bulamadım. techpowerupda 3 tane bios var üçünü de denedim ama aynı. Ne yapacağımı şaşırdım.

Merhaba,

MSI R9 280 Ekran kartı kullanıyorum. Bugün wow oynarken oyunda olan bir olay nedeniyle fps 1 e kadar düştü ve 1-20 arasında uzun süre git gel yaptı. 5-10 dakika sonra ekranda gördüğünüz gibi hareketli noktalar oluştu. Ekran kartında donanımsal bir hata oluşup oluşmadığından emin olamadım çünkü ekran kartının driverini kaldırdığım zaman problem düzeliyor. Son çıkan güncel driveri veya eski sürümleri kurduğum zaman noktalar yeniden oluşuyor. Problemin çözümü adına denediğim şeyleri aşağıya yazdım.

- Güncel driverı ve eski versionları kurdum problem düzelmiyor. AMD'nin driverini kaldırdığım zaman problem düzeliyor.
    - Ekran kartını çıkarttım temizledim tekrar taktım olmadı. Başka bir slota taktım gene olmadı.
    - 2 monitörüm var ikisinde de aynı problem monitörlerden ve kablolardan kaynaklı problem yok.
    - Voltaj problemi olabilir dedim prizi hatta odayı değiştirdim olmadı.
    - PSU tam beslemiyor olabilir bundan emin değilim. 750W 80+ PSU var bugüne kadar hiç problem yapmadı. Ekran kartına giren PSU kablolarında da değişiklik yaptım ama birşey değişmedi.
    - Hareketli ve koyu renkli görüntülerde aşırı çoğalıyor.
    - Sıcaklık problemi yok ekran kartının sıcaklığı 33-41 arası değişiyor.
    - Güvenli mod, yükleme ekranı ve biosda bu olay yaşanmıyor yalnızca windows açıkken oluyor.
    - Bu sabah da şunu farkettim. Gece kapatıp yattım sabah kalktığımda düzelmişti masaüstünde bir bozukluk yoktu. Hemen denemek için bir video açtım ve gene bozuldu. Masaüstüne de o işaretler geldi. Büyük ihtimalle hareketli nesneler tetikliyor ve ön belleğe atıyor.

Ekran kartı cortlamış diyeceğim ama driveri kaldırınca hiçbir sorun olmuyor. Emin olmadan da ekran kartını çöpe atacak kadar iyi durumum yok :) Ekran kartını alıp bilgisayarcıya götüreceğim, farklı bilgisayarda deneme amacıyla. Elimde kalan tek yöntem bu. Farklı fikirleri olan arkadaşlar vardır diye başlık açmak istedim. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sercansokmen -- 22 Aralık 2018; 14:31:9 >

• En azından bir fikir verebilecek kimse yok mu?
  • hocam ekran kartının belleklerinde sorun var sanırım overclock yaparken bellek frekansını fazla yükselttiğimde buna benzer noktalar cıkıyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrbl0000

hocam ekran kartının belleklerinde sorun var sanırım overclock yaparken bellek frekansını fazla yükselttiğimde buna benzer noktalar cıkıyordu
    Ben de öyle düşünüyorum. Underclock yapsam problemi düzeltebilir miyim acaba? Tam olarak neleri düşürmem gerekiyor?
  • Overclokdan dolayı kaynaklanıyor, eğer vaktiniz varsa temiz bir format atın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheArchaeologist

Overclokdan dolayı kaynaklanıyor, eğer vaktiniz varsa temiz bir format atın.
    OC yapmadım ekran kartına veya herhangi bir parçaya. Formatla düzelmeyecektir ekran kartında fiziksel sorun var anladığım kadarıyla.
  • Bu sorun birazdaha ilerlediğinde ekranında hiç bişi görünmeyecek. malesefki senin yapabileceğin bişi yok
    fps düşmese hdmi kablosundandır derdim
    560 ti ekran kartım vardı seneler evvel aynı şekilde gümledi en son fırınlandı bi kaç gün idare etti 1 ay dolmadan tamamen yandı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bunlara artifact denir. Kartin bellekleri ve/veya çipindeki bozulmadan kaynaklanir. Nadiren amd suruculeri de bellek ve gpu.hizini bozdugunda da olusur.

ilerlediginde kart görüntü vermeyi de kesecek .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sercansokmen S kullanıcısına yanıt
    çeşitli programlar var msi afterburner ile deneyebilirsin memory clock değerini düşürmeyi dene
  • Şöyle bir şey yaptım iyice durumu kötü hale getirdim :( Belki ekran kartının biosunu güncellersem birşey değişir diye internetteki techpowerup dan bios versionu indirdim ve o versiona güncelledim. Güncelleyince ekran kartı driverini kuramaz hale geldim. Aygıt yöneticisinde sarı ünlem var. Hiçbir şekilde amd driverini kabul etmiyor.

Eşeklik yapıp kendi biosumun yedeğini almamıştım. Ve güncellediğimde benim bios versionumun yeni yüklediğimden daha yüksek olduğunu gördüm ve internette bu versionu bulamadım. techpowerupda 3 tane bios var üçünü de denedim ama aynı. Ne yapacağımı şaşırdım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.