Şimdi Ara

Ekranda Garip şekiller belirdi. Amd grularından yardım bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam Arkadaşlar. Ekran kartım Asus hd 7950 DCU II TOP v1 modeli. Alalı 3 yıl oldu. Düzenli olarak driver güncellemeri , her türlü temizlik ve bakımını yapıyorum. Fakat bir kaç gün önce çok garip bir görüntü verdi ve pc kendini resetledi.
    O günden sonra aşağıdaki gibi ekranda şekiller çıkıyor. Bazende "amd ekran görüntü sürücüsü görüntü vermeyi durdurdu ve bundan başarıyla kurtuldu" diye bir hata veriyor. Ne yapmalıyım. Isınma problemi de yok. Ekran kartım artık müzelik mi oldu

Ekranda Garip şekiller belirdi. Amd grularından yardım bekliyorum. Ekranda Garip şekiller belirdi. Amd grularından yardım bekliyorum. Ekranda Garip şekiller belirdi. Amd grularından yardım bekliyorum. Ekranda Garip şekiller belirdi. Amd grularından yardım bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.Kara42 -- 2 Mart 2016; 22:25:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: B.Kara42

Selam Arkadaşlar. Ekran kartım Asus hd 7950 DCU II TOP v1 modeli. Alalı 3 yıl oldu. Düzenli olarak driver güncellemeri , her türlü temizlik ve bakımını yapıyorum. Fakat bir kaç gün önce çok garip bir görüntü verdi ve pc kendini resetledi.
    O günden sonra aşağıdaki gibi ekranda şekiller çıkıyor. Bazende "amd ekran görüntü sürücüsü görüntü vermeyi durdurdu ve bundan başarıyla kurtuldu" diye bir hata veriyor. Ne yapmalıyım. Isınma problemi de yok. Ekran kartım artık müzelik mi oldu

Ekranda Garip şekiller belirdi. Amd grularından yardım bekliyorum. Ekranda Garip şekiller belirdi. Amd grularından yardım bekliyorum. Ekranda Garip şekiller belirdi. Amd grularından yardım bekliyorum. Ekranda Garip şekiller belirdi. Amd grularından yardım bekliyorum.

Aynı durumu bizzat Asus hd 7870 ile yaşadım. Kart 3 yıllıktı sizdeki gibi görüntü bozulmaları driver yanıt vermiyor gibi hatalar veriyordu en sonunda bi res attı atış o atış daha gelmedi

• emmre129 E kullanıcısına yanıt
    diyorsun ki bir bardak soğuk su iyi gider :(
  • kartin ramleri bozulmus.kurtarmak icin kucuk bir ihtimal firinlama yapabilirsiniz ama sonra yine bozulacaktir.
  • Teknik servise filan yollarsam kurtarma ihtimali var mıdır hocam
  • zannetmiyorum.ramler degisebilen parcalar degil.dedigim gibi firinlama ekran karti diye aratin forum ici.basligi var fikir edinirsin.
  • Vram ler hasarlı. O kart dikiş tutmaz. Fırınlama vs işlemler geçici çözüm.(o da eğer olursa)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ddsmurat kullanıcısına yanıt
    Anlaşılan kart artık çöp. Peki yerine ne alabilirim. Sistemim;
    İşlemci : FX 8350
    Anakart : Gigabyte 990FXA UD5
    PSU : Crosshair 750 Watt

GTX 960 yeterli olur mu ? sitem destekler mi ?
  • B.Kara42 kullanıcısına yanıt
    Tabiki destekler bütçeyi biraz artırıp r9 390 alın derim

• B.Kara42 kullanıcısına yanıt
    Bencede ramlerde hd4850 kartım benzer görüntüden servise gitmiş ve para iadesi almıştım ramlerdi sorun.

Fırınlama yerine heat gun alıp tek tek ramleri sonrada gpu yu ısıtmak daha mantıklı geliyor bana tüm bileşenleri ısıtmaktansa, daha az zararla kurtulur kart kurtulacaksada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 3 Mart 2016; 2:20:44 >
  • Dostum format at sisteme. Duzelecegi dusunuyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vramler rahmetli olmuş firinlama ile bir süre daha çalışabilir ama geçici yöntem olur.
    Gtx 960 ise hd 7950 ile denk kartlar.

• Kartin vramler mefta hocam belki firinlamayi deneyebilirsiniz eger olursa sizi 2 ay daha idare edebilir

• Asus'a bakın garantiden son anda yırtmış geçmiş olsun hocam başka ekran kartı deneme ihtimalin varsa dene yine bir.

• Sorun klasik artifact sorunu gibi duruyor. bunun bir sorumlusuda asusun soğutma dizaynı vramlerin iyi soğutulamaması.

Geçmiş olsun. Kartın plastik aksamları söküldükten sonra fırınlanabilir.Hayata dönme ihtimali var.

Yerine kart bakılıyorsa R9 380 veya gtx960 tercih edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 3 Mart 2016; 14:11:51 >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    şu olaydan sonra asus ve amd ekran kartlarına karşı resmen soğudum diyebilirim. Tercihim nvidia olacak artık.
    Bu arada ekran kartınıda fırınladım. Şu an pek bir sıkıntı gözükmüyor. Videosunu da çektim . Montjı bitince atarım.
    Tavsiyeleriniz ve yardımlarınız için herkese teşekkür ederim
  • AMD den kaçma sebebim :)) Benim kartta da aynısı oldu. Parasıyla rezil olmak istemeyen nvidia alır. AMD faciasından sonra nvidia ilaç gibi geldi. Senelerdir hiç sıkıntı çıkarmıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.