arkdaşlar oyun manyağı olan arkdaşım kendi ekran kartını yükseltince ati radeon 9600/x1050 series 256 mb lık ekran kartıda bana kalmış oldu..benim ki de 128 mblık fly gf fx5200 nivida ekran kartı.. şimdi gelelim soruna. bi hevesle benim ekran kartımı çıkarıp arkdaşımın kini takıyoruz.hemen netten driverleri indiriyoruz.ve kuruyoruz herşey mükemmel.donanımdan bakıyoruz tamamdır olmuş vs.
ardından denemek için netten call of duty oynamaya başlıorum 10 dakka sonra ekranda kareli gömlek misali kare kare renkli,altından oyunu transparan bi şekilde gösteren bi ekranla karşılaşıyorum =)
oyunu kapıyorum masaüstü görüntümde aynı.reset atıyorum düzeliyor ekran.yine giriyorum.yine aynı sorun.
sonra eski ekran kartımı takıyorum..eski driveri kaldırmayı unuttuğumdan takar takmaz çalışıo.5 dakka sonra ekran donuoo ve pc yi resetliyorum fakat monitör bi türlü açılmıyor.bi kaç sefer daha deniyorum kapatıp açıyorum yine monitörümüz çalışmıyo.kabloları çıkar tak vs bi ton uğraşıorum,monitörün kırmızı ışığı yanıp sönmekden öte geçmiyor.bi arkdaşıma soruyorum ram düşükdür diyo. 512 ram var bu arada.başka bi abime soruyorum güç kaynağın yeterszdir benimde başıma geldi diyor.güç kaynağıda taş çatlasın 4 aylık eskisi yanmıştı yeni aldım.ama kaçlıkdır falan pek anlamam.
bugun servise götürüyorum onun monitöründede açmıyor.ram i çıkarıp takıyor ekran geliyor.256 lık driveri yeniden kuruyoruz.bu arada eski nividam bi türlü sürücüsü silinmio..denetim masasından kaldırmaya çok uğraştık olmadı.nese orda çalıştıırdık oldu falan.eve getirip bi heves takıyorum.yine açmıo monitör.kırmızı ışık yanıp sönüo sadece.ekran kartını çıkarıp takmakdan tut rami çıkarıp takmayaa kabloları çıkarıp takmaya içini temizlemeye kadar herşeyi yaptım başaramadım.sonra farkettim ki,monitörden kasaya gelen girişi çıkarınca monitörün içinden LUK die bi ses geliyo sanırım devre dışı kalıo.tekrar takınca bi kere ışığı sarıya dönüo ve tekrar kırmızı yanıp sönüo.bu işlem pc çalışmıoken..sonra hemen çalıştırıorum pc yi.yine olmuyo.yine kapatıp kasadan girişi çıkarıorum LUK die sesi duyuorum yine takıyorum.we çalıştırıorum ve oluo.şu anda 1 saatir çalışır vaziyette.eski ekran kartımın sürücüsünü kaldıramıyorum.korkumdan oyuna da giremiyorum.grince yine kapanr ve geri gelmez diye.yada ekran kartı ısınır yanar falan diye.çok uzattım çok özür diliyorum fakat kafanızda soru işareti kalmaması açısından açıklamak istedim herşeyi.
sizce sorun nerde.agp anakartım mı uyumlu değil.ram mi eksik.monitör mü sakat,güç kaynağımı yada çok başka bi sorun mu var.nedir arkdaşlar sorunumuz..birazdan oyuna giricem bakalım acaba yine bana transparan kareli renkli gömlek misali bi ekran çıkıcakmı karşıma =)))
şimdiden çok tşk ediyorum.
arkdaşlar 58 kişi bakıo ve bir kişinin bile bu konu hakkında fikri zikri yokmu yani.tek cevaplanmamış konu benimkisi.sorun bende mi nerde ben çözemedim ki.canınız saolsun ne diem.
abi yok mu bi yardım eden ??
Hocam bence driverlar çakıştığı için bu sorun oluyor.En iyisi bios'unun resetle sonra pc açılıcaktır.Xp-vista-win7 ne yüklüyosan yükle.En güncel driver'ı çek internetten.Eğer hala problem varsa kart bozuktur.
Ram az geliyo filan aklına bile getirme böyle şeyleri.Agp kartın içinse altın yaldızlı yerler var slota geçen yerler silgiyi al oraları güzelce sil.Ama anakartın üstünde yapma bu işlemi sakın.
Açılmadıysa pc bios reset oda olmadıysa başka bi ekran kartı eğer sorun ekran kartındada değilse ram'dendir.Ramin altın yaldızlı yerlerini silgiyle sil rami taktığın slotada bi güzel hava tut.Pc'nin kesinlikle açılması lazım
format neden atmadınki.en basiti format at.biosu sıfırla..
Öncelikle Driwer cleaner ya da Driwer Sweper proğramlarından biri ile (ben sweper kullanıyorum) nvidia ve Ati driverlarını güvenli modda kaldırın. PC'yi yeniden başlatın. ATI driverları tekrar kurun. PC'yi yeniden başlatın.
Öncelikle Driwer cleaner ya da Driwer Sweper proğramlarından biri ile (ben sweper kullanıyorum) nvidia ve Ati driverlarını güvenli modda kaldırın. PC'yi yeniden başlatın. ATI driverları tekrar kurun. PC'yi yeniden başlatın.
Umarım sorununuz çözülür.
+1
Bende "Your Uninstaller" kullanıyorum nerde ne var ne yok temizliyor.
Olmadı üşenmeden bir format at bence.
eyv arkadaşlar sağolun formatladım pc yi.şimdilik bi sorun yok gibi gözüküyoo.çok saolun yüreğinize sağlık.
Yine yaparsa bide termal macununu yenileyin fanın .
walla aga yine yaptı.bende eski kartı takıverdimm..
sıcaktan yapıyor başka bişey değil ya termal macun yada kasanın kapağını aç süreyle ilgili dikkat ettiysen zamanla ısınıyor kart 10 15 dk ya ısınmış oluyordur o yüzden hatta kart yanıt vermedi diye bi cevap ta alabilirsin tek yapman gereken fanı söküp altını iyice temizle sonra bilgisayarcıdan 5 tl ye alacağın macundan mercimek kadar sür sen ortaya denk getirip bırak o zaten kendi yayılır ezilince
Güç kaynağı yetersizliği ya da senin oyun manyağı arkadaşın fazla o.c. yapmış, ya da fan toz macun yani soğutamam sorunu ısı değerlerine bir bak gpu-z ile.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme