Şimdi Ara

Ekranda kısa süreli donma Lütfen Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi oyun oynarken ekranımda donma oluyor. Fareyi hareket ettirebiliyorum oyunda herhangi bir yere tıklayamıyorum ya da işlem yapamıyorum ama ctrl+alt+delete çekebiliyorum ya da alt tab çekebiliyorum.Bu durum genelde oyunda yeni bir haritaya geçtiğimde oluyor donup düzelmesini beklersem 30 saniye içinde düzeliyor ve bir süre bu durumu tekrarlamıyor.

Bilgisayar özelliklerim şunlar;
    Anakart: MSI 970A-G43 AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 3.0 Usb 3.0 Anakart
    İşlemci: AMD FX X6 6300 Soket AM3+ 3.5GHz 14MB Cache 95W 32nm İşlemci
    Ekran Kartı: Sapphire R7 265
    Ram: GSKILL 4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Modül Ram
    HDD: Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk
    Kasa+PSU: XIGMATEK ASGARD 382 PURE BLACK EDITION 600W MidT ATX SİYAH KASA

Şimdi ayrıntılara geleyim.
    1)İşletim sistemimden oluyordur diyerek format atıp tüm güncelleştirmelerimi yaptım. (Aynı format flashı ile yanımda abimde aynı oyunları oynuyor ve bilgisayarı benimkine göre çok daha kötü donanımsal olarak)
    2)Bu sorunun oluşmasından ötürü öncelikle işlemci ısınmasını dert ettim ve gidip Hyper 212 evo aldım şuan işlemci sıcaklığı 44 derece.
    3) Ram 4 gb çok az dedim 2 tane daha 4 lük alıp 4+4+4 şeklinde taktım (memtest ile ramimi kontrol ettim sorun çıkmadı)
    4)Harddiskte sorun olabileceğini düşünüp HDDscan tarzı bir program ile tarattım yemyeşil sonuç aldım badsector'e rastlanmadı.
    5) yazmama gerek yok tahmin edersiniz tabi oyunları silip baştan indirdim.

Arkadaşlar ilginç bir şekilde oyunlar world of warcraft ve Diablo3 yani Blizzard'ın oyunları ben önce sorunun onlardan olduğunu düşündüm. Çünkü başka oyunlarda hiç bir sorun olmuyordu bu tarzda ama bugün RocketLeague oynarken de minik bir donma 5 saniye sonra düzelme oldu.

Artık kafayı yiyeceğim denemediğim düşünmediğim şey kalmadı lütfen yardımcı olun bir akıl verin.

• Arkadaşlar bugün tekrar format attım bu sefer klasörlerde dahi örneğin C: yanıt vermiyor gibi kısa süreliğine hata oluşup 5 saniye sonra düzeliyor. Lütfen bir akıl verecek yok mu?
  • harddisk'inize bad sector taraması yapın. bi bakalm belki sorun hdd olabilir.
  • Dostum hddtune ile yaptım badsector'e rastlanmadı yazmıştım 4. maddeye ama gözünden kaçmış sanırım. Şimdi format attım pc'ye, klasörler arası gezerken bile yarım saatte bir 5-6 saniye yanıt vermiyor diyip düzeliyor kendiliğinden sinir oldum çıldırmak üzereyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yilmaz1992 -- 5 Ağustos 2016; 13:17:37 >
  • Temiz bi kurulum yap. Farkli bi format dene.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar hiçbir şey çözüm olmayınca garanti kapsamında olduğu için Vatanbilgisayar'a götürme kararı almıştım(Götürmez olaydım). 1 hafta hata tespitte bekledi. Sonrasında da şu an servisten parça bekleniyor yazıyordu sandım ki sorunu buldular...

Gittim Vatana hangi parçayı gönderdiniz dedim ekran kartını dediler. Dedim "ekran kartının bozuk olması işletim sistemini çökertir mi? siz böyle bişey duydunuz mu daha önce?" Zaten ekran kartında bir hata tespit etmedik ayrıntılı bakılsın diye yolladık dediler... Resmen 15-20 gün daha boşu boşuna bekleyeceğim ve sonuç bulunmayacak. Aklına başka bir şey gelen lütfen yazsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Garip bir sorun yardım lütfen
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.