Şimdi Ara

Ekranda sadece mouse görünüyor. Masaüstü görüntüsü yok!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
47
Cevap
1
Favori
86.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    virüsden kaynaklanıyor, herkesde aynı sorun var.
  • bu sorunun tek sebebi bu virüs değil. başka nedenlerden de olabilir.
    chkdsk deneyin etkili olabilir.
  • bu sorun sadece donanımsal olsa tum turkiyede aynı sorunun aynı anda yasanması cok zor. yasansa bile mutlaka aynı urun yüzünden yasanır. tamamiyle virusle alakalıdır... hdd sini sokme imkanı olanlar baska bir pc ye taksınlar hdd lerini taratsınlar ardında da chkdsk yapsınlar pc acılıyor.

Kolay Gelsin Herkese ;
  • arkadaşlar bende hp 500 notebook var ve aynı sorunu dün akşamdan beri yaşıyorum. geçen hafta önce nod 32 güncelleme yapamamaya başladı ve dün bingo! hdd'yi söküp pc'ye bağlayabilir miyim? veya farklı bir çözüm öneren var mı?
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler!
  • quote:

Orijinalden alıntı: adicts

quote:

Orijinalden alıntı: mustifyy

quote:

Orijinalden alıntı: adicts

quote:

senin çözümünden sonra 1 makina daha geldi dediğin olay olmuyor şekerim :d

Bugün 4. cü düzelttiğim makine oldu bu yöntemle.. sizdemi sorun var acap?

çok uğraştım üstat olsa hemen yazarım oldu diye amacım sana çamur atmak değil bende halletsem hallettim derim

Anlıyorum ama inan sana bu mesajı yazmadan yarım saat önce aynı sorunla bir pc yi daha düzelttim. Yani gerçekten kendi Teknik bilgisayarımda lisanslı eset smart security var. Tek yaptığım sadece mouse imleci görünen pc geldiği zaman hdd yi söküp benim pc ye bağlamam taratmam c'deki virüsleri temizlediği zaman tekrar takıyorum hdd yi ve pc açılıyor ben bu şekilde düzeltiyorum 10 a yakın oldu neredeyse

üstat gerçekten bu sorunu sadece sen hallediyorsun varsa bi ayrıntısı tamamını anlat bizde yapalım benim tarattırmadığım virüs programı kalmadı ve her geçen gün boyle sorun olan makinalar daha da fazla olmaya başladı format atmaktan gına geldi :D:D

olmuyor bi tane bile virüs çıkmıyor

• eğer bu virüsü bir tek eset smart system buluyor ve yok ediyorsa ve bir önceki mesajımda belirttiğim gibi benim bilgisayarımdaki eset nod 32 bir hafta önce güncelleme yapmamaya başladı (kabul ediyorum lisanslı değil!) ise virüs eset tarafından mı oluşturuldu diye komplo teorisi kurasım geliyor!
  • En iyi Çare FORMAT uğrasmaya değmez :)

Bu arada bu sorun cok sık cıkmaya basladı karsıma,neden bılmıyorum ama ınsanları xp den soğutmak ıcın wındows'un işi olabılecek gibi gelıyor.Tabiki sadece bi teori :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasavs

En iyi Çare FORMAT uğrasmaya değmez :)

Bu arada bu sorun cok sık cıkmaya basladı karsıma,neden bılmıyorum ama ınsanları xp den soğutmak ıcın wındows'un işi olabılecek gibi gelıyor.Tabiki sadece bi teori :)

vista ilk çıktığında da olmuştu buna benzer şeyler
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasavs

En iyi Çare FORMAT uğrasmaya değmez :)

quote:

arkadaşlar bu iş sakın microsoftun işi olmasın malum windosun 7. sürümü olarak bir işltim sistemi piyasaya sürüldü ve pek bir talep olmadığından acaba xp kullanıcılarını seven a mı yonlendiriyor.. bu sıkıntının da bi çözüm yolumunu bulmamadım hatırlarsanız win98 zamanında da bu tarz olaylar olmuştu ve kesin çozüm yoluna da ulaşan kimse yok sanırım yabancı forumlar da da kimse ne yapacağını bilmiyor sadece bizler derğiliz bu hata ile karşılaşan cevabını bekliyoruz bakalım ne çokacak altından....

bende aynı fikirdeyim

• ya birde ctrl+shift+esc denermisiniz bende sorunlu makina kalmadı da :D orda bakalım bi görev yöneticisi geliyormu

keşke yapabildim diyebilseydim :D
  • Olay maalesef userların birinde başıma geldi.

Nasıl çözdüm, okuduğum bir makalede kb971486 update kaldırılması gerektiği yazmakta idi. (Başka epey makale de okudum, onlarda diski 2. disk olarak nod 32 updateli bir pcye bağlayıp virüs aratmaktan, HKLM\soft..\microsoft\windowsnt\drivers32 yolunda "aux" anahtarına *.tmp li bir kayıt olduğunu ve bunun virüs olduğunu söyleyen başka makale de vardı.) Dediğim gibi ben sadece tmp kaydının olup olmadığına baktım, yoktu. ERD çalıştırıp kb971486 kaldırdım, restartta olay tamamdı.

Şimdi açıldı ama kb971486 güncellemesi tekrar geldi, devre dışı bıraktım şimdilik bakalım ileride daha iyi yollar çıkar diye.

Problemi yaşayan hepimize geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: miskiab

Olay maalesef userların birinde başıma geldi.

Nasıl çözdüm, okuduğum bir makalede kb971486 update kaldırılması gerektiği yazmakta idi. (Başka epey makale de okudum, onlarda diski 2. disk olarak nod 32 updateli bir pcye bağlayıp virüs aratmaktan, HKLM\soft..\microsoft\windowsnt\drivers32 yolunda "aux" anahtarına *.tmp li bir kayıt olduğunu ve bunun virüs olduğunu söyleyen başka makale de vardı.) Dediğim gibi ben sadece tmp kaydının olup olmadığına baktım, yoktu. ERD çalıştırıp kb971486 kaldırdım, restartta olay tamamdı.

Şimdi açıldı ama kb971486 güncellemesi tekrar geldi, devre dışı bıraktım şimdilik bakalım ileride daha iyi yollar çıkar diye.

Problemi yaşayan hepimize geçmiş olsun.

çözümpark
    ÇözümPark - Çözümsüz Sorununuz Kalmasın - IT Pro, Active Directory, SharePoint, Azure, Office 365, VMware, Microsoft, Exchange, Windows, Lync, System Center, SQL, Yazılım, ERP, Dynamics AX, Dynamics CRM, Cisco, Linux
    http://www.cozumpark.com/forums/thread/128179.aspx

aynı mesaj 15:27de yazılmış

• eee oraya da yazdım buraya da yazdım, problem nedir?
  • c:\windows\system32\config\ içindeki software dosyanız bozulmuştur.

Hdd nizi başka bir pc ye bağlama imkanınız var ise yada cd den çalışan İşletim sisteminiz var ise( MiniPe vb) öncelikle bozuk olan dosyanın uzantısını değiştirin ( Örn: software.asd) sonrada c:\windows\repair\ klasör altındaki software dosyasını c:\windows\system32\config\ adresine kopyalayın.

Not: Bu işlemi yaptıktan sonra pc açılır ama office antivirüs vb programları tekrardan yüklemeniz gerekecektir. Dosyalarınıza bir zarrar gelmez.

--------------------------------------------------------------------------------

[bu yazı koktay arkadaşımızın

ve birde eset security ile temizledim diyen bi r arkadaşımız var

Ben her 2 öneriyi de denedim .. ama hangisi düzeltti bilmiyorum benim windowsum açıldı :

ANCAAK setup lı yüklenmiş olan tüm programları tekrar yüklemeniz gerekiyo ..
    lisanslı programlar tekrardan şifre istiyor ..

Ve formda arkadaşlar hep yazmış lar YAA FORMATLAYIN GİTSİİN YAA arkadaşlar kendi bilgisayarlarımızda bu format işi kolay ama bize öyle bilgisayarlar geliyo ki içi full bilgi ve program yüklü ....

Bunların yedeğini alıp tekrar geriye yapılandırması saatler alıyor ..

Ve başka bir yorumum ise .. Bu bana göre virüs falan değil .. Bu bence micrasoftun bi oyunu gene .. windows 7 yi şu an piyasa sürdü ve xp den bıkanları ona yöneltme çalışması olabilir ..

Selamlar

• arkadaslar ben software dosyasini repair deki ile degistirdim ama desktop imdaki klasorlere ulasamiyorum ve onemli dosylar vardi orda ne yapmam gerekiyor sizce yardim edin lutfen tsk
  • Değerli arkadaşlar
    sizler bu işin ustalarısınız...
    Benim bilgisayarda da bu sabah itibarıyla masaüstündeki tüm semboller saçma sapan şekillere dönmüş durumda.
    online yapılan nod32 virüs taramasında bir virüs bulundu nod32 satın al diyor ama bunlar para tuzağı.
    Ben HDD sök öbür bilgisayara bağla vs. hiç anlamıyorum. Ayrıca yukarıda bir takım dosya isimleri yazmakta bunlar nerede nasıl ulaşılır onları da bilmiyorum

format işinden de anlamıyorum. windows cd mi zaten bulamadım. geri yükleme denedim o da olmadı ve artık geri de yüklenmiyor.

Bana bu işi sanki okulda alfabeye öğrenmeye çalışan bir öğrencinin bile anlayacağı şekilde anlatacak arkadaş varsa çok makbule geçecek....

teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: omeravalar

Değerli arkadaşlar
    sizler bu işin ustalarısınız...
    Benim bilgisayarda da bu sabah itibarıyla masaüstündeki tüm semboller saçma sapan şekillere dönmüş durumda.
    online yapılan nod32 virüs taramasında bir virüs bulundu nod32 satın al diyor ama bunlar para tuzağı.
    Ben HDD sök öbür bilgisayara bağla vs. hiç anlamıyorum. Ayrıca yukarıda bir takım dosya isimleri yazmakta bunlar nerede nasıl ulaşılır onları da bilmiyorum

format işinden de anlamıyorum. windows cd mi zaten bulamadım. geri yükleme denedim o da olmadı ve artık geri de yüklenmiyor.

Bana bu işi sanki okulda alfabeye öğrenmeye çalışan bir öğrencinin bile anlayacağı şekilde anlatacak arkadaş varsa çok makbule geçecek....

teşekkürler

Kaspersky antivürüs ün 1 aylık deneme sürümünü indir veya iyi bir virüs programını kurduktan sonra virüsleri sil

ama virüsleri silerken virüslü dosyalarda silinebilir eğer bunları yaptıktan sonra çare yoksa format malesef son çare görünüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehhiste -- 15 Aralık 2009; 20:45:10 >

• problemi çözdüm görev yöneticisinden pc ulaştım bilgisayarımdan yüklü olan kaspersky programını çalıştırıp tarama yaptırdım ve virüsü sildirdim pc resledi program ve masaüstü geldi düzgün çalışlıyor herşey :D Yardımlar için çok teşekkürler !!!!!
  • arkadaşlar aynı sorun avg yi yükleyince bendede oluştu.sadece mouse görünüyordu.
    sorunu şöyle çözdüm görev yöneticisinden yeni görev explorer exe yaptım olay çözüldü
  • Format At
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.