Şimdi Ara

Ekrandaki ani pembeleşme ve yeşilleşme sonucu kapanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Benim bilgisayarım " Asus N61J ".
    Ekran kartı " ATI HD 5730 graphics " .
    Bilgisayarda pembe ve yeşil karemsi şeyler çıkıyor . Bu internette gördüğümüz o ekranın pembeleşip yeşilleşmesinden farklı .
    İnternette bahsedilenler bilgisayarın muhtemel kablolarından ötürü yada O/C ayarlarının oynanmasından ötürü sürekli olarak , pembe rengin veya yeşil rengin baskın olması.
    Benim problemim bu değil . Benim bilgisayarda , herhangi bir anda ( bu açtığınızdan 15 dk sonrada olabilir 15 saat sonrada ) ekranda pembeli yeşilli kareler çıkıyor ve ekran donuyor ve 3-4 saniye sonra bilgisayar çalışmaya devam ediyor ama ekran kendini kapatıyor ve resetlemek zorunda kalıyorum .

Başlangıçta , bunun soğutmayla ilgisi olduğunu düşünüyordum laptop boşta 100 C ta filan çalışıyordu bir aralar kendi kendine kapanmalar filan oluyordu , içi baya tozlandı sanirim dedim ve sonra ben sadece fan kapağını açıp süpürgeyle fandaki tozu çektim . Isınma problemi bir derece ortadan kalktı o günden sonra 60 C a filan düştü .
    Ancak o güne kadar bu ekran problemi daha seyrek oluyor fakat o günden sonra ısınma problemi de ortadan kalkıp bilgisayar kendini kapatmayı bırakınca , bu ekran problemi gecede 3-5 kez olur hale geldi . hele ki herhangi bir video izlerken veya film izlerken , heleki film yüksek çözünürlükteyse 15 dkdan fazla izlettirmiyor namussuz . Birde dikkatimi çeken şu var , hep ekranda değişik olduğu zaman bu olay oluyor . yani mesela chromeda bir sekmeden direk bir sekmeye geçerken vb . şu an bu msjı nasıl yazdırdı hayret ediyorum ama hayırlısı :)

neyse sonra hardware i güncelledim filan falan ama bana mısın demiyor . Garantiside doldu .

Aranızda bu problemi daha önce yaşayan veya bunun sebebinin ne olabileceği hakkında fikri olan varsa , arkadaşlar lütfen yardım edin
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Ekran kartının bellekleri sorunlu gibi duruyor eğer sökülebiliyorsa fırınmalanızı öneriyorum büyük ihtimal soğuk lehim sorunu.
  • ekran kartının bellekleri arızalanmış, ısıtılıp reballing yapılması gerekiyor.mümkünse size önereceğim firmaya tamire gönderin, işin piri insanlardır.kazal bilişim google da arayın
  • arkadaşlar cevaplarınız için çok sağolun. Bahsettiğim durumun fotoğrafını çekebildim sonunda . Sanirim bahsettiğiniz buydu ? Böyle problem yaşayan diğer arkadaşlara da yardımı dokunur belki diye fotoğrafı upload ediyorum . Tekrar teşekkürler .

http://imgim.com/8052incif8817311.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meut1814201 -- 1 Nisan 2013; 5:25:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.