Şimdi Ara

Ekrandaki garip renkler ve ekran gelmeme sorunu [FOTO ve VİDEO]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sorunu kisa ve öz sekilde açiklamaya çalisacagim. Asagiya fotograflari da ekleyecegim.

PC Özellikleri

Islemci : Intel Core 2 Quad Q8400

Ekran Karti : XFX HD7870

Ram :
    4x2 8GB DDR 2 Kingston Hyperx 1066 MHZ (Ramlarin iki tanesini simdilik çikarttim)

Anakart : Gigabyte P43 - ES3G

Isletim Sistemi : Windows 8.1

Simdi pc durup dururken kapandi ve tekrar açmaya çalistigimda ekran parola yerine kadar gelip simsiyah oluyordu. Fakat bir kaç denemeden sonra hiç gelmemeye basladi. Az önce tekrar denedim ayni sekilde hiç ekran gelmedi. Sonra reset tusuna bastim ekran geldi ve yine parola ekranina kadar gelip orada simsiyah kaldi ekran.

Su an ekran açilinca biosa giris yapiyorum ve ekranda su sekilde pempebilkler olusuyor.

Ilk basta ekran kartinda sorun oldugunu düsünüyordum, fakat elimde eski Geforce'nin 8500 GT ekran karti var ve onu taktigimda da ayni sorun devam ediyor.

NOT : Bu videoyu aşağıda yoruma koymuştum fakat çok aşağıda olduğundan buraya atıyorum. Bu olay PC yi açabildikten sonra oluyor. Masaüstünde iken hiç bir sorun olmuyor.

Fotografin büyük hali

Sizce bu sorunun asil kaynagi ne olabilir ? Yardimlarinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rahmican ÜNLÜ -- 10 Eylül 2016; 20:20:17 >

• Rahmican ÜNLÜ R kullanıcısına yanıt
    Bunun kaynağını tekbir adımda belirleyemezsiniz , güç kaynağından tutun birçok komponenti değiştirip test etmek lazım en temizi ekran kartını başka bir makinede deneyin ,

Arada vga için kullandığınız dönüştürücü aparatı çıkartıp daha iyi bir monitörde DVI veya hdmi olarak direk dönüştürücüsüz deneyin,

Psu , ram , ekran kartı birçok şeyde arıza olabilir elektronik bunun düşünerek buluna bilecek bir yanı yok test edilmesi lazım
  • Başka hesapla yorum yazmak zorunda kaldımda yukarıdaki hesapta sıkıntı çıktı.

Şimdi hocam ben bu tür sorunla en az 10-15 kez karşılaştım. Ve dediğiniz gibi tüm sorunların neredeyse hepsi farklı nedenlerdendi. Ama genel olarak en çok PSU'dan kaynaklanıyordu. Ben bu pc nin PSU sunu tam 4 kez değiştirdim. Genelde hep PSU'dan oluyordu sorun. En son aldığım PSU sıkıntısızdı fakat şu an başka pc de deneme imkanım yok malesef. Ramları tek tek denedim şu an yine açılmadı.

Birde şu an güç düğmesine bastığımda pc ara sıra reset atıp duruyor kendi kendine. Ve bazen ekran geliyor biosa girdiğim zaman o fotoğraftaki gibi aynı ekran. Bir de kapatıp açınca arada ekran kartının fanları son hız dönüyor ve kapanıyor pc. Az önce ekran kartının macununu yeniledim.

Birde şunu sorayım. Ekran kartının güç kablolarını takmasam acaba ekran gelir mi ? Yani ekran kartında sorun yoksa bile güç kablolarını takmasam ekran gelir mi ? (Gelir diye biliyordum bir ara fakat emin olmak istiyorum) Ona göre elimde fazladan eski güç kaynakları var onları deneyeceğim.

Bu arada akşam kardeşim bulabilirse eve gelirken bu VGA-DVI dönüştürücü alıp getirecek. Bakalım onuda deneyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zibidim74 -- 9 Eylül 2016; 19:10:58 >

• Az önce yine ekran geldi bu kez video çektim. Bakyn bazy yerlerde pembe renkler var ve menüleri gezdikçe renkler üst üste biniyor. Bu görüntüyü sadece BYOS'ta alabiliyorum. BYOS'tan çykty?ym anda videonun sonundaki gibi pc direk kapanyyor. Sonra tekrar çaly?yyor fakat görüntü gelmiyor.

NOT : Açylan pencereleri f11 ve f12 tu?lary ile açmy?tym.

NOT 2 : ?u an pc onarIm ekranyna kadar geldi fakat arada ekrandaki bazI renkler de?i?iyor. Ama ?u an onarym ekranyndayym ve renklerde sykynty yok. Birde pc açylyrken gelen siyah ekrandaki beyaz yazylaryn yukarydan a?a?y bazylary baya bir açyk ye?ilimsi görünüyor. Bana sykynty ekran kartynda gibi geldi ama bilgisayar durmadan ''ki?isel bilgisayarynyz sorunla kar?yla?ty deyip kapatyyor'' Harddiskte hiç bir sykynty yokken bu sorunlar neden kaynaklanyyor bilmiyorum.

Bu arada ben Türkçe karakter kullandığım halde bu yorumda nedense çoğu Türkçe karakter siliniyor. Bugün DH Forumda sıkıntı var galiba zaten konuyu açtığım hesaba giriş yapamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zibidim74 -- 9 Eylül 2016; 21:16:49 >

• Bu konuda tahmini bir bilgisi olan yok mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pek yardımcı olan yok ama ben yinede gelişmeleri yazayım.

Şu an kasayı çalıştırdım ekran gelmedi yine tabiki. Bu şekilde uzun süre çalıştırdım pc yi sonra rest attım ekran geldi ve değişik renkler yoktu. Komple açıldı pc düzeldi sandım. Fakat 10 dakika sonra ekranda bembeyaz olup yukarıdan aşağıya eşit şekilde dağılmış siyah çizgiler oluştu ve öyle kaldı. Sonra tekrar reset attım bu kez yine açılmadı. Kısaca pc yi uzun süre açık tutup sonra reset attığımda arada sıkıntısız açılıyor fakat bir süre sonra gidiyor ekran. Büyük ihtimalle ekran kartı gibi görünüyor sorun. Sizin yorumlarınızı bekliyorum. Ekran kartını fırınlamayı düşünüyorum. Çünkü 2 arkadaşımında ekran kartları aynı bu şekilde olmuştu. İkisininde kartlarını kendim fırınladım ve aradan 6 ve 10 ay geçti hala çalışıyor kartları.

NOT : Şu an pc 1 saattir falan çalışıyor fakat arada ekranda küçük renk kaymaları oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rahmican ÜNLÜ -- 10 Eylül 2016; 18:41:17 >

• Yeni video ekledim. Herhangi bir oyuna giriş yaptığımda ekran bu şekilde oluyor. Videonun ilk saniyesindeki siyah ekrana da dikkat ederseniz, çünkü arada öyle kalabiliyor ekran.

Bu arada GPU Temp programı ile kart sıcaklığına da baktım 35 derecenin üstüne çıkmadı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.