Şimdi Ara

ekranı ve klavyesi olmayan laptoptan harici monitöre görüntü aktarımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
23.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ekranı ve klavyesi olmayan bir laptopdan daha doğrusu laptop anakartından harici monitöre vga ile bağlayarak görüntü almak istiyorum. anakart sağlam bu kesin fakat kendi klavyesi olmadığından ve de usb klavyede de fn tuşu olmadığında fn+ f4 tuş kombinasyonu kullanarak harici monitöre görüntü aktaramıyorum. fn tuşu yerine geçecek bazı yazılar okudum mesela num lock+ shift fn tuşu yerine kullanılabilir gibi ancak bir işe yaramadı. acaba fn tuşu alternatifi olacak başka bir tuş kombinasyonu olabilir mi ya da görütüyü hariciye aktarmamın başka bir yolu? windows kurulu olmadığından herhangi bir program da yükleyemiyorum bu arada.

• Bios ayarlarına girebiliyor musunuz? Ekran ayarlarına bir bakın belki biosda harici ekran a öncelik verme gibi bir seçenek olabilir. Bunu da sağlamak için önce ekranı bağlayıp sonra açma tuşuna basmanız gerekecek.
  • Usb klavye takıp CTRL + P kombinasyonu deneyin. Ekran kartının sürücüsü yazılımıyla birlikte yüklü ise aktarması gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Selcuk Igci

Usb klavye takıp CTRL + P kombinasyonu deneyin. Ekran kartının sürücüsü yazılımıyla birlikte yüklü ise aktarması gerek

Ctrl+P yazdırma kısayol tuşudur.
  • lcd ekranı olmadığından biosa girebilme durumum yok. windows+p dir o ctrl +p değil. onu da windows kurulu olmadığından yapabilme imkanım yok.
  • laptop açılışta harici ekrana bağlıysa görüntü gelmesi gerekir arkadasın dediği gibi usb klavye bağlayıp formatta atabilirsiniz
  • bağlı fakat görüntü gelmiyor. gelmesi için kendi klavyesinden fn+f4 yapmam lazım ama olmadığından yapamıyorum. daha öncede başıma geldiğinden biliyorum. usb klavyede fn tuşu olmadığından bunu yapamıyorum. galiba tek çözüm fn tuşlu bir usb klavye almak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fn tuşlu USB klavyede de o özellik malesef yok. Daha önce araştırdım ama Fn tuşu olup da dahili klavyedeki tüm fonksiyonlara hakim olacak bir klavye bulamadım. Ses kumandası, açma kapama gibi fonksiyonları kumanda edebiliyor harici Fn tuşlu klavye. Araştırdığım klavyelerde o fonksiyon dahil edilmiş olanı hiç görmedim. Bulursanız bizimle de paylaşın lütfen.
  • Aynı sorunla bende karşı karşıyayım. elimdeki samsung nc10 marka laptopun ekranı kırık vga dan nasıl görüntü alabilirim? windows kurulu fakat açılıp açılmadığından emin değilim. Fn+f4 veya windows+p kombinasyonları işe yaramıyor.
  • çözümü şöyle.. diski söküp baska bir bılgısayarda kurma sansınız var ıse sıstem acılıyor. ve daha sonra harıcı ekrandan ıstedıgınızı yapabılırsınız. yanı diski sök baska pc de kur.sonra tekrar laptopa bagla... fn tusuna ıhtıyacın kalmayacak
  • Sonuca ulaşabildin mi ? Aynı dert benim başıma geldi.
  • Arkadaşlar, tuş kombinasyonlarıyla uğraşmanıza gerek yok laptopun kırık olan ekranıyla bağlantısını kesin (laptopun ekranının kapağını açıp, data ve güç soketlerini çıkartın). Böylece laptopun vga çıkışı birinci monitör çıkışı olacak ve direk görüntü alacaksınız. Bizzat denedim ve şu an kullanıyorum.
  • bidonanim B kullanıcısına yanıt

güncel mi?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.