Şimdi Ara

Ekranın gitmesi - karaması - donması problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 2 gündür bu problemle karşılaşmaktayım. Bilgisayar ekranımda ilk önce donma oluyor, yatay birkaç çizgi oluyor, ondan sonra ekran sanki monitor kapalıymış gibi tamamen siyah oluyor, birkaç saniye sonra ekran normale dönüyor, fakat son birkaç seferde çok geç dönmeye ya da hiç dönmemeye başladı, ekran donduğu için de restart yapmaktan başka çarem kalmıyor. Bu donmalar esnasında ekrandaki görüntümü printscreen ile almak istediğimde de ekteki resimlerle karşılaşıyorum, oysa görüntü donduğunda karşıma bu resimler çıkmıyor ama print screende bunlar çıktı.

Bilgisayaraımda son günlerde parça olarka hiçbirşeyi değiştirmedim ve bu problemle daha önce hiç karşılaşmadım. Sadece kullandığım monitoru değiştirdim ama onu da değiştireli 3-4 ay oluyor belkidaha fazla, ama zaten aynı özellikleri olan monitorlerdi.

Bu problemin sebebi sizce ne olabilir ? Ekran kartı, ram vb. bir problem midir ? Yoksa kullandığım programlardan mı kaynaklıdır ? Bu problemi nasıl çözebilirim, yardımlarınızı rica ederim.

selamlar

• ekran kartı problemi gibi gözüküyor monitörle alakalı olsa printscreen de görüntü normal çıkar ekran kartının sıcaklıklarını bir kontrol et
  • merhaba,
    cevabınız için teşekkürler. nextsensor diye bir program bulup kurdum ve ekteki verileri verdi. bu program ekran kartı sıcaklığını vermiyor sanırım, bu sıcaklığı ölçebilecek bir program tavsiye eder misiniz ?
    Bir de ne yapmam gerekiyor acaba, kasayı açıp tozlanıp tozlanmadığına ya da bağlantılarına mı bakmalıyım ? Gerçi bu konuda çok tecrübeli de sayılmam açıkcası.

selamlar

• slm
    ilk başta benimde başım abu olay gelmişti windows xp den windows 7 yükselttim pc mi ekranım seninki gibi olmuştu ekran kartı yandı derken üstündeki fanın yetersiz olduğunu farkettim gidip 15 tl güzel bi ekran kartı fanı aldım taktım ilk başta sorun aynen devam etti sonra 10 15dk sonra ekran düzeldi sana tavsiyim ekran kartının fanını değiş
  • http://www.lavalys.com/support/downloads/ bu programla bakabilirsin
  • arkadaşlar cevaplarınız için teşekkürler

sizden bir de tavsiye edeceğim, ekran kartını değiştirmek, yenisini almak istersem, bilgisayarımın aşağıdaki özellliklerine göre nasıl bir kart tavsiye edersiniz bana ?

Anakart:
    Gigabyte GA-EP43-S3L (2 PCI, 4 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
    (http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-ep43-s3l_10/ )

İşlemci:
    DualCore Intel Core 2 Duo E7300, 2666 MHz (10 x 267)

Bellek:
    DIMM1: OCZ XTC Platinum OCZ2P8002G 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)
    DIMM3: OCZ XTC Platinum OCZ2P8002G 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)

Kasa:
    COOLER MASTER ELITE RC-333 390W MidT ATX SİYAH KASA
    Anakart: ATX, Micro-ATX
    -5.25" Drive 4(Harici)
    -3.5" Drive 2(Harici); 5 (Gizli)
    -I/O Panel USB 2.0 x 2, MIC x 1, SPK x 1
    -Soğutma Sistemi One 120mm Ön fan(optional),
    -Genişleme Slots 7
    -Power Supply Standard ATX PS2 /390W PFC

Oyun konusunda Ps3 kullandığım için bilgisayarımda çok fazla oyun oynayan birisi değilim ama yine de bazı merak ettiğim oyunları pcde de oynamaya çalışıyorum. En fazla 100 tl verecek şekilde ekran kartı tavsiye eder misini bana ?

selamlar

• arkadaşlar,

ekran kartı tavsiyeniz var mıdır acaba ?

selamlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gazın Takılı Kalması Sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • nvidia 9800gt 140 tl vatanda
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.