Şimdi Ara

Ekrem İmamoğlu'nun Dağıttığı Kitabda Skandal üstüne SKANDAL! Dar ağaçlı Apo'lu kitap! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
7.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşın anakartı yanmış galiba

• Demek ki üç dinin temsilcilerinin yanında bir alevi dedesi görseler git buradan senin ne işin var burada filan diyecek bunlar.

Türkiye’nin gerçeği yahu. Bu dördü bir araya gelir nedir ki? Hepsi barış ve kardeşlik içinde otursun işte.

Limon kumpası patlayınca nereden saldıracaklarını şaşırmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 25 Nisan 2020; 20:26:41 >
  • Tam mesai çalışmaya devam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aslanleo75 kullanıcısına yanıt
    Adam ..

• Aslanleo75 kullanıcısına yanıt
    Taklidini bile beceremiyorlar.

• Başlayacam alevinize sünninize. Yıl olmuş 2020 hala cahiliye döneminden kalma şeyler ile uğraşıyorlar. Şu akplilerden bir gün bilimi koruyan bir cümle duysam dişimi kıracam ama nerde... Alevilik falan daha önemli neyse.
  • Adam ben imamoğlu değilim dese, eve değilsin diyecekler.

• Şaşırdık mı tabikide hayır. Boş yapanlar yapmış yorumu yine :)
  • videoda da dediği gibi çok zeki olmanıza gerek yok sizin yerinizede zeka fişkiyeleri pardon zeka fışkıran böyle alimler var
  • "Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir"

Ekrem İmamoğlu'nun Dağıttığı Kitabda Skandal üstüne SKANDAL! Dar ağaçlı Apo'lu kitap!
  • Yanlış olan ne? Alevilik ayrı bir dindir. Buna mı kızıyorsunuz? Adam ne güzel ifade etmiş bunu basit bir resim ile.

Dedelerimiz Memlükleri ilhak etmeden önce pek Müslümanlarla savaşmamıştır. Onlarla olan savaşta bile ülemadan birsürü insan "müslümanlarla savaşılmamalı" yönünde rey bildirmişlerdir. Oysa İran ve İrana hakim olan Türk Alevileri ile yüzyıllarca savaşmıştır dedelerimiz. Ülemadan hiçkimse de karşı gelmemiştir zira Müslüman olarak görmemiştir. Araştırın bunları. Bu tarihi bir ayrıntı sadece. Yanlış anlaşılmasın maksadım provokasyon değil, ama tarihimiz budur yani. Bakın verilen fetvalara, adamlar açıkca belirtmiş herşeyi. Asker lazım olduğundaysa her ne "hikmetse" bu unutulup Alevi Kızılbaş askerleri ve süvarilerinden yararlanılıyordu. Ki çoğu zaman onlarla da savaşıyordu Osmanlı. Aynı Osmanlının Sırp Şövalyelerini de kullandığını unutmamak lazım.

Ayrıca bugün Alevilerin kendisi de ayrı bir dine inandıklarını söylüyorlar zaten. Bizim dinimiz farklı onların dini farklıdır. İbadetler farklı. O farklı bu farklı.

Nedir yani illa "onlarda Müslümandır" demekte ki ısrar? Kendileri bunu kabul etmiyor ki? Zorla mı adamları Müslüman yapacaksınız? İsteyen istediğine inanır. Yıl 2020 artık ortaçağda yaşamıyoruz ki. Geçmiş geçmişte kaldı.

Tekrar belirtiyorum, Alevilerle bir sorunum yoktur. Yanlış anlaşılmak istemiyorum. Fakat kendileri, kendilerini Müslümandan saymıyor.

Rahat bırakın artık Alevileri yahu. Onlar üzerinden algı ve siyaset yapmayın. Osmanlı ezmiş işte adamları bunu da inkar etmeyin. En ufak şeyde de sürekli hedef gösterildiklerini unutmayın. Empati yapın. Ozaman, Alevilerin neden fazlaca hassas ve alıngan olduklarını anlayacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İAmSterdam06 -- 25 Nisan 2020; 21:55:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ney kitab mı?
  • Arkadaşlar

Apo, gül, yok alevi ,yok bedevi vs hepsini geçtim

Birisi bana yahudi temsilcisinin sandalyesinin altındaki şey nedir izah edebilir mi?
  • (+) Mesajı Genişlet Bu üyeyi blokladınız 800 bin farktan sonra blok açılıcaktır...
  • Bence ironi içermiş .Aleviliği Diyanet saymıyor. Başka din olarak gören diyanet işleri başkanlığı. Bence yerinde bi alevî olarak hiç yadırgamadım. Bizler bir tek vergilendirmede dindaşız.

• hayır anlamadığım illa ki bu haberler akit denilen şerefsizler sürüsünden mi çıkıyor da öteki medya kanallarında bu tip şeylerin a harfinden mi bahsedilmiyor da böyle hıyarlar konu açıyor .
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Arkadaşlar

Apo, gül, yok alevi ,yok bedevi vs hepsini geçtim

Birisi bana yahudi temsilcisinin sandalyesinin altındaki şey nedir izah edebilir mi?
    Onuda Allah yazısına benzetmişler. Nasıl benzettiler henüz çözebilen yok

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.