Şimdi Ara

Ekşi Sözlüğe bakarak tercih yapmayın. Üzülürsünüz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
2
Favori
15.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynen bende seninle bir konuda paralel düşünüyorum gazi elektrik elektronik ve makine bölümü efsanedir ama gazi mühendislik bu Efsaneliği bilgisayar mühendisliğine yansıtamadı. Savunma sanayi ve bir çok sektörde gazi makine ve elektrik elektronik mühendisliği mezunu çalışanlar yoğunlukta ama bilgisayar mühendisliği daha az gibi, Bunun sebebi bilgisayar mühendisliği ingilizce olmaması diye bakıyorum. Ben bu nedenle

bilgisayar mühendisliğinde

ODTÜ

Hacettepe

Ankara üniversitesi ( İngilizce olanı yazarım, Türkçe olanını yazmam)

Aybü (Ankara yıldırım beyazıt üniversitesi)

Gazi yazarken

Makine mühendisliği tercihim

ODTÜ

Hacettepe

Gazi

Aybü yazardım.

Elektrik elektronik mühendisliği tercihim

ODTÜ

Hacettepe

Gazi

Ankara

Aybü yazardım.

Burada yıldız Teknik ve gazi üniversitesine, bilgisayar mühendisliğinde kızdığım tek nokta eğitim dilini yüzde yüz ingilizce yapmaması. Sizin açtığınız konuyu okudum. Hatta orada yorum yaptım. Gazi makine mühendisliği bölümü birincisi ingilizce eğitimin önemi ve staj ve savunma sanayinde işe girerken avantajından bahsetmişti. Bazıları kızacak ama mühendislik eğitiminde dil önemlidir. Ama çok bilgilendirici olarak yazmışsınız. İşten forumu okuyanlar için bilgilendirici bir sohbet oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehdem0123 -- 2 Ağustos 2023; 1:15:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ekşi sözlüğe bakmayın

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mehdem0123 M kullanıcısına yanıt
    Aynen dil olayı mülakattan bile kurtarıyor. Gazi makine ingilizce geliyorsa gaziyi Hacettepenin üstüne yazarım. %30 oluyorsa hacettepeyi Gazi'nin üstüne yazarım. Harici diğer hepsi için sıralamayı aynı böyle yapardım.

• Ekşide Bilkent endüstriye çok sövüyorlar beni üzüyorlar

• itü de çöp knk

• Bunun okulla bölümle de alakası yok. Çoğu konuda böyledir bu işler. Tatminkar olan bir kişi genelde düşüncelerini yazmayı pek tercih etmez, ancak herhangi bir konuda ufak bir noktayı beğenmeyen bir kişi o konuyu yermeye yer arar. Yemek sipariş ederken bile böyledir. Genelde de psikolojik olarak bir konu hakkında 40 olumlu 10 olumsuz dönüt görseniz bile kafanız hep o 10 olumsuz dönüte takılır.

• Tercih dönemi başladı. Bölüm okuyanları ve mezunları ile ilgili görüşün.

• Üniversitelerin kötü yönlerini ekşi'den, iyi yanlarını buradan öğrenin. 😁 lakin adamlar genel muhalefet takılıyorlar. Ama bazıları kulaktan dolma bilgiler yazıyor. Aybü olarak oraya bakarsanız kampüs çok kötü yerde. Ama tıp mühendislik diş hekimliği hukuk merkezde. Zaten bı durum puanlara yansıyor. Siz ne forum ne ekşi ile karar vermeyin. Araştırın. Herkese tercih sürecinde başarılar

• Sadece ekşi sözlük değil burada da rakip elemek isteyen yada kendi bölümünü yükseltmeye çalışan insanlar var. Kendiniz araştırın. Hiç bir okuduğunuz yorumu mutlak doğru kabul etmeyin araştırın. Rehberlikçilere gitmeyin. Rehberlikçilerin çoğu bilgileri eskide kalmış kişiler.

• Geçen günlerde tier tier üniversiteleri paylaşmış bir hocam vardı o listedeki hiçbir üni üzmez bazıları bir tık daha fazla sevindirir sadece

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba ben 36k yaptım ve ya eem ya da mm istiyorum ama hangi üni karar veremedim. gazide eem %30 ing tutuyor. ege de ise %100 ing tutuyor. hangisini seçmeliyim? makinede de gazi %100 ing tutuyor. Ne yapmalıyım?

• @epeolatry Gazi makine ve ee hakkında sizi bilgileneceğine inanıyorum. Ege de iyi bir üniversite ancak Ankara savunma sanayi açısından avantajlı. Gazinin en iyi iki bölümü bunlar. Ancak Yabancı dil eğitimi önemli. Gazi Makine%100 İngilizce ise düşünebilirsiniz. Ama bu bölüm de okuyanlar ile görüşün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehdem0123 -- 2 Ağustos 2023; 0:47:6 >
  • beyza_nur_b B kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Öncelikle ne istediğinize karar vermelisiniz. Üniversitenin müh fakültesi geçmişi ve kültürü çok eskilere dayanır. 1966'dan beri (Ankara mühendislik mimarlık akademisi) mühendis yetiştiren akademinin gaziye bağlanmış halidir Gazi mühendislik fakültesi. Makina özelinde rakibi ege hacettepe değil YTÜ'dür. İyi bir ortalama 3.00+ ile mezun olursanız, TUSAŞ roketsan FNSS türk traktör pi makina Nurol holding gibi Türkiye'nin en iyi firmalarında aday mühendis olabilirsiniz. Yurtdışı oranı da makina özelinde yeterince yüksek. Sadece makina mezunları airbus ve asml de tercih ediliyor. %100 ingilizce okumak ayrıca faydalı olur.

Elektrik elektronik de gayet iyidir ama rekabet çok daha fazladır ki bence eem de Hacettepe Gazi'nin önüne geçiyor. Yine de her türlü egeden iyi olduğunu düşünüyorum. LinkedIn'e verilerine göre de dediğimi doğrular nitelikte. %30 kısmına gelince bazı avantajları var. Örneğin daha fazla hoca opsiyonunuz olacak. İstediğiniz dersi hem ingilizce hem Türkçe dinleyebilirsiniz bu büyük bir avantaj bence. Dil olayını da halledilemez gibi görmeyin. İnanılmaz farklar yok aynı hocalar giriyor netice de. Yine de %100 ing olsa daha iyi olurdu tabii ama %100 olmuyorsa da üzülmeyin. Gazi makina da olduğum için ve üst sınıflardan yakınlarım da olduğu için dersler inanılmaz zor olabiliyor maalesef. Düzenli ders çalışmak şart. Yani tempoyu kırmamak gerekiyor. Eğer sebat ederek mezun olursanız, kesinlikle donanımlı ve sağlam bir mühendis olarak kendinizden emin bir şekilde eğitim hayatı geçirir sektörde de farkınızı ortaya koyarsınız. Ee de okumadığım için dersleri ve zorluğu kolaylığı açısından pek bir bilgi veremiyorum. Şimdiden hakkınızda hayırlısı olsun başarılar.

• Ekşi Sözlüğe bakarak tercih yapmayın. Üzülürsünüz

• Neden hocam

• Entry silindi mi bilmiyorum ama Bilkent işletme başlığında mezunlar işsiz kalıyor asgari ücretle çalışıyor diyen dallama bile vardı

• Bu arada ankara üni için olan doğru :S

• Ekşi doğru söylüyor. İmkanı olan çocuğunu yurt dışına, düzgün eğitim yapılan ve yaşanabilir geleceğin olduğu bir yere yollasın.

İmkanı olmayanlar, hayatta kalmak için kendine pratik çözümler üretmek zorundalar, kolay gelsin.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.