Arkadaşlar ekşi sözlükte üniversiteler hakkında yorumlara bakayım dedim. Tercih yapmamaya karar verdim 😂 buraya göre hiç bir üniversite de okunmaz. Ankara üniversitesi.... Dağın başında it bağlasan orada durmaz okunmaz. Sakın mühendislik fakültesine gitmeyin , mühendislik fakültesi üvey evlat. Gereksiz bölümler açtılar, hocalar yetersiz, bu eleştirilere Yok diyenlere sus konuşma tarzı yazılar. Aybü.... Tarikat yuvası, kötü, şehirden uzak.... ancak merkezi fakültelerden habersiz yorumlar var. Bizim üniversite iyidir tıp, diş hekimliği, mühendislik fakültesi,hukul fakültesi merkezi konumdadır. cemaat vs yok diyenlere sus konuşma tarzı yazılar Gazi üniversitesi.... Eski binası var. Üflesen yıkılacak hocalar teknik eğitim mezunu vs yok bina eski ülkücü yuvası vs ama eğitim iyi diyenlere sus konuşma yazıları. Dokuz Eylül.... Dağın başında kurulmuş, ulaşım zormuş sırf bunun için öğrenci video çekmiş ama yine sus konuşma Marmara üniversitesi.... Lise 5 düzeyinde eğitim veren kampüsüne ulaşım sıkıntılı. Karşı çıkarsan sus konuşma. Diğer üniversiteler yazmıyorum bile. Ege, Hacettepe, istanbul ünv. Boğaziçi, vs hepsini okuyan yüzde 30-40 olumlu yorum ise yüzde 60-70 olumsuz yorum. Dikkat çeken kendi mezun olduğu üniversite olunca canım üniversitem ancak başka üniversite ye gelince eleştir sus konuşma tarzı yazılar. Egosunu tatmin yolu. Ben baktım tercih yapmayacağım galiba. ( şaka bir yana tercih sürecinde başka kaynaklar bulun, buradan her üniversitenin her bölüm'de okuyan vardır onlarla iletişime geçin) Bu süreçte başarılar.... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehdem0123 -- 2 Ağustos 2023; 1:8:43 > |
Ekşi Sözlüğe Bakarak Tercih Yapmayın. Üzülürsünüz
Makine Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Elektrik Elektronik Mühendisliği gibi mühendislik alanlarında üniversite seçerken, Ekşi Sözlük gibi kaynaklara güvenmek bir hata olabilir.
Gazi Üniversitesi köklü bir eğitim kurumu olsa da, Gazi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü hakkında doğru bilgiye ulaşmak için resmi kaynakları kullanmak gerekir.
Ekşi Sözlük'teki görüşler genellikle özneldir ve beni kandıramazsın gibi ifadeler yanıltıcı olabilir. Bu nedenle, üniversite tercihlerini yapmadan önce, aşağıdaki önerilere uymalısın:
- Üniversitelerin resmi web sitelerini ziyaret et: Bölüm hakkında detaylı bilgi, öğretim kadrosu ve imkanlar hakkında bilgi edinebilirsin.
- Mühendislik fakültelerinin öğrenci kulüpleriyle iletişime geç: Mevcut öğrencilerden bölüm hakkında gerçekçi görüşler alabilirsin.
- Kariyer fuarlarına katıl: Farklı üniversitelerin temsilcileriyle görüşerek bölümler ve kariyer fırsatları hakkında bilgi alabilirsin.
- Akademisyenlerle iletişime geç: Bölümün hocalarıyla görüşerek araştırmaları, ders içerikleri ve mezunların kariyerleri hakkında fikir edinebilirsin.
Unutma, üniversite tercihi geleceğini etkileyecek önemli bir karardır. Bu nedenle, kararını verirken güvenilir kaynaklara başvurmak ve gerçekçi bir değerlendirme yapmak çok önemlidir.