Şimdi Ara

Ekşi Sözlük'e Baktıkça İçim Kararıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tamam hukuk okuyacağım diyorum girip yorumlara bakınca piyasada 100 bin avukat var 1000 liraya çalışırsınız hayatınız kayar yazıyor, psikoloji araştırıyorum yüksek yapmadan işsiz kalırsın iş bulamazsın 800'e anca çalışırsın diyorlar. Üniversite tercihi yapacaklara tavsiyelerde tıpa bile yazmayın diyenler var ne yazalım biz o zaman her bölüme bir şey buluyor çoğusu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Birkaç okulun öğrencileri dışında okulundan memnun olan bulmak o kadar zor ki. Bunun nedeninin tamamen yanlış bölüm okul tercihi olduğunu düşünüyorum. O yüzden birebir insanlarla konuşmaya çalışın, neden sevip neden sevmediklerini öğrenin. Adam oraya tamamen kişisel sebeplerinden "çok kötü yazmayın, mutsuzum" diyor. Biz de sanıyoruz ki kötüymüş, mutsuzmuş gidersek biz de mutsuz olacağız.
    Kısaca objektif değerlendirmeleri dinleyin, subjektifleri boş verin.
    Ekşi Sözlük'ü eskiden çok severek takip ederdim.

Fakat özellikle 2008 sonrası psikolojik sorunlarının olduğunu düşündüğüm bir yığın kitle siteyi resmen "işgal" etti. Kendileri mutsuz, vasıfsız ve ümitsiz; başkalarını da kendilerinin yanına çekmeye çalışan bir kitle. Kitle değil kütle bile desek yeri o denli vasıfsız.

Çekememezlik, kıskançlık, başarılı olanı alaşağı etme hevesi hepsinde tavan. Bilgi kirliliği yapma ve yanıltıcı entry'ler girme konusunda resmen arşa değdiler.

Bir insan nasıl her şeyden nefret edebilir ve dalga geçebilir diye hayret ediyorum bazen baktıkça. Adam 100 tane başlığa entry girmiş, hepsinde küfür nefret aşağılama gırla gitmiş.

O yüzden bilgi alacaksan gidip bence direkt kaynağından alacaksın. Sözlüklerde takma isimler arkasında önüne gelene nefret kusan tiplerden uzak durmalısın. Üniversite'de ilgili akademisyenler olabilir, facebook üzerinden doğrudan öğrencilere ulaşmak olabilir, linkedin gibi profesyonel iş ağından mezunlara ulaşmak olabilir; fakat sözlükler olmasın.
  • Sevdigin bolumu yazsan asgari ucrete calissan bile sana koymaz

Sevdigin icin farklı olursun gelişirsin o bolumde geliştirirsin kendini

Para zaten gelir

• ekşi sözlük hiçbir s..i beğenmeme timi hocam onlara göre odtü koç sabancı bilkent hariç çöp,gereksiz ve kapatılmalı
  • Anthelleth kullanıcısına yanıt
    Birkaç okulun öğrencileri dışında okulundan memnun olan bulmak o kadar zor ki. Bunun nedeninin tamamen yanlış bölüm okul tercihi olduğunu düşünüyorum. O yüzden birebir insanlarla konuşmaya çalışın, neden sevip neden sevmediklerini öğrenin. Adam oraya tamamen kişisel sebeplerinden "çok kötü yazmayın, mutsuzum" diyor. Biz de sanıyoruz ki kötüymüş, mutsuzmuş gidersek biz de mutsuz olacağız.
    Kısaca objektif değerlendirmeleri dinleyin, subjektifleri boş verin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-45CF968F0 -- 27 Temmuz 2016; 16:05:32 >
  • xTrNikola X kullanıcısına yanıt
    Sevdiğin işi yapmak önemli ama geleceğimi de düşünmem gerek, hem hukuk hem psikoloji ilgimi çekiyor ama yorumları okudukça daha da kafam karışıyor.

• insanlar genelde türlü sebeplerden dolayı belirli okullara ve belirli bölümlere bk atmaktan hoşlanıyor

ayrıca ekşi sözlükte önemli bir biliyormuş gibi görünüp bilmeyen insan nüfusu vardır, her yorum okunmalı ama her yorum ciddiye alınmamalı diye düşünüyorum
  • Ekşi sözlüğü fazla ciddiye alma, bir çoğunun tek derdi moral bozmak iyi bir şey yazmak için girenini görmedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ekşi sözlükte odtü itünün en iyi mühendisliklerine bile gömüyorlar. canı sıkılan giriyo bölüme sövüyo, zaten orda herkes ağız ishali okumaya değmez
  • Hepsi ayda en az 10000 tl kazanan (!) tipler. Boşver

• quote:

Orijinalden alıntı: Anthelleth

Tamam hukuk okuyacağım diyorum girip yorumlara bakınca piyasada 100 bin avukat var 1000 liraya çalışırsınız hayatınız kayar yazıyor, psikoloji araştırıyorum yüksek yapmadan işsiz kalırsın iş bulamazsın 800'e anca çalışırsın diyorlar. Üniversite tercihi yapacaklara tavsiyelerde tıpa bile yazmayın diyenler var ne yazalım biz o zaman her bölüme bir şey buluyor çoğusu.

Hocam o platform maalesef çoğu zaman kötülemekten ileri gidemiyor. Ve kötülemeleri için hedef bile lazım değil çoğu zaman sorsan sana yerdeki çakıl taşının bile bin tane beter oğlu beter özelliği sayarlar. Her mesleğin iyisi kötüsü var sen kendine güvendikten, işini iyi yaptıktan sonra hiçbiri dert değil emin ol

• -POWERHOUSE- kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hepsi farklı bir şey söylüyor kimi bölüm değil okul seçin diyor başkası bölüm seçin 4 yıl sonra sevdiğiniz işi yapın diyor. Arada çok faydalı şeyler yazanlar var ama bazısı kafa karıştırıyor.

• bilkent'e de çöp diyorlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesinlikle bakma ekşiye her mühendisliği gömmüşler insanın heves kaçıyor bakınca resmen türkiye deki bütün itici tipler bir araya gelmiş.
  • Büyük çoğunluğu ya işsiz ya da vasıfsız. Ekşi sözlük üyelerinin beğendiği bir şey görmedim ki? Varı yoğu eleştirmekten başka bir şey yapmıyorlar. O yüzden o dandik siteden bilgi alarak hareket etmek çok yanlış. Hele hele bir konu vardı beni benden aldı sözlüğün kız üyeleri sözlükte bildiğin kendini pazarlamış Yurt dışında yaşayan insanlara evlilik için çağrıda bulunuyorlar ama o bile türkçe

• Onlar genelde okuduğu bölümü son sene seçmiş, hakkında biraz bilgi sahibi olmuş veya birilerinin gazıyla hareket etmiş sonrada bölümü beğenmeyip kötüleyen adamlar. Onlara kalırsak üniversiteye gitmeyelim...
  • Hocam ekşi ciddiye alınır mı yav ne yaptın sen :P

• Ekşi sözlüğe bakmayın neyi beğeniyorlar ki geçende boğaziçine ne diyecekler diye bakıyım dedim oraya dahi laf atmayan yok.Yok şişirilmiş okul,mal okul,yok öyle yok böyle Allah tan bazıları kazanamadığım için bk atmaya çalıştığım okul felan yazmış belki de bu cümle her şeyi açıklıyor.Kimi kazanamıyor,kimi kazansa ailenin izin vermemesinden gidemiyor,kimi kıskanıyor sonuçta herkes her okulu kötülüyor.

• Anthelleth kullanıcısına yanıt
    Hocam asgari ücret 1300 lirayken 800 liraya nerede iş olur mu sence öyle her söyleyene inanmamak lazım. Gidip bu bölümü okumuş birilerini bulup konuşacaksın bu kadar basit

• Ekşi Sözlük'ü eskiden çok severek takip ederdim.

Fakat özellikle 2008 sonrası psikolojik sorunlarının olduğunu düşündüğüm bir yığın kitle siteyi resmen "işgal" etti. Kendileri mutsuz, vasıfsız ve ümitsiz; başkalarını da kendilerinin yanına çekmeye çalışan bir kitle. Kitle değil kütle bile desek yeri o denli vasıfsız.

Çekememezlik, kıskançlık, başarılı olanı alaşağı etme hevesi hepsinde tavan. Bilgi kirliliği yapma ve yanıltıcı entry'ler girme konusunda resmen arşa değdiler.

Bir insan nasıl her şeyden nefret edebilir ve dalga geçebilir diye hayret ediyorum bazen baktıkça. Adam 100 tane başlığa entry girmiş, hepsinde küfür nefret aşağılama gırla gitmiş.

O yüzden bilgi alacaksan gidip bence direkt kaynağından alacaksın. Sözlüklerde takma isimler arkasında önüne gelene nefret kusan tiplerden uzak durmalısın. Üniversite'de ilgili akademisyenler olabilir, facebook üzerinden doğrudan öğrencilere ulaşmak olabilir, linkedin gibi profesyonel iş ağından mezunlara ulaşmak olabilir; fakat sözlükler olmasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: urgot

ekşi sözlük hiçbir s..i beğenmeme timi hocam onlara göre odtü koç sabancı bilkent hariç çöp,gereksiz ve kapatılmalı

O üniversiteleri bile beğenmiyorlar kendileri Hardvard'ta okuyorlar zaten.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.