Şimdi Ara

Eksik/hatalı ilanlar ve hayattan soğuma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun zaman malum siteden araba baktıktan sonra dün 2 araca gidip bakayım dedim.

1. araç sahibi aracı 2 ay önce almış, neden satıyorsun soruma "binmiyoruz" dedi sadece. Bu makul bir sebep değil bence. İlana içi dışı sıfır gibi (araç 2*17 model) yazıyor. Bir oturdum içine tavanda sigara yanığı. İlan seçeneklerinde Allah ne verdiyse seçmiş ağam, panoramik cam tavan, koltuk ısıtma vs. hiç biri yok.

2. araç daha da garip. Sadece arka tampon altında ufak tamir var denilen araçta, ilk sahibi arkadaşı "titiz" olduğu için direksiyon ve şanzımanı değiştirmiş keyfekeder (araç 2016 model). Nedense bu titiz arkadaşı dokunmatik ekrandaki hayvan gibi çizikten rahatsız olmamış. Neden satıyorsunuz sorusuna yine tatminkar bir cevap yok. Yok iki tane varmış da araç onlarda, yok birini satacakmış da vs vs vs.

Uzun lafın kısası boşa geçen 2 saat ve akabinde hayattan soğuma.

İilan yazarken belirli kurallar olsa. Kurallara uymayanlara kötü yorum yazılsa alışveriş sitelerideki gibi. Bence daha iyi olur.

• İlanlara yorum yazılırsa galericiler ortaklaşa herkese saldırır dediğimde bana galerici dedi arkadaşlar.

Ancak oyunda Türkçe yok diye oyuna 1 puan veren insanların olduğu yerde ilanları yoruma açmak bitmiş piyasayı çukura atmaktır. Neden ?

Düşünsenize siz araç satacaksınız galerici kar etmek için sizin aracınızı baltalıyor ben bu adamla görüştüm dolandırıcı diyor veya araçta hata var ilana yazmamış dikkat edin diyor. Şimdi işi gücü bırakıp böyle bir şey olmadığını mı kanıtlayacaksınız ?

Ha şuna da katılıyorum aracındaki özelliği bilmeyen adamlar ilan açıyor ama işte kötünün iyisi bu.
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Bu kesinlikle olası bir senaryo. Malum site bir şekilde bunu engellemeli.

Benzer sorun alışveriş sitelerinde de olabilir. Rakip satıcılar birbirlerine kötü yorum yazabilirler teorik olarak. Ama pek olmuyor sanırım
  • Birde 1975 model torosa 0km - işte 2019 model , otomotik vites işaretleyen tipler var.

1995 model tofasa 0 km yazan var . Böyle ilanlar gösterime girmemeli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

Birde 1975 model torosa 0km - işte 2019 model , otomotik vites işaretleyen tipler var.

1995 model tofasa 0 km yazan var . Böyle ilanlar gösterime girmemeli.
    Hocam araba 99.999 km'yi devirdiği anda durup kıpırdamadıysa 0 km oluyor Tofaşlarda. Adam ne yapsın

Bunun çözümü gidip sıfır almak. Ticarilerde otomobildeki gibi kredi limitide yok. Gidip arabayı 48 ay taksitle aldım, peşinat olarakta seramikle basamakların parasını verdim, ona da 6 taksit yaptılar. Bankada 200 küsür chip para verdi, 2 depoyuda ordan doldurduk

0 araba 0 sorun. Gerçi Fiat olunca arada sorun yaratıyor, onlarıda servis hallediyor. Arabayı aldığımdan beri periyodik bakım masrafı dışında tek kuruş harcamadım

Bende biliyorum Fiorino parasına ikinci elden passat-300C gibi bir araba almayı ama bu ülkede araba değil insanlarla uğraşmak dert. 0 araba = 0 sorun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Adamın neden sattığından sanane? Cevaplamış birde beğenmemişsin inanmamışsın. Araca bakarsın beğenirsen expertiz yaptırırsın işine gelirse alırsın.

• Ben de geçen hafta aldığım aracı bu hafta sattım
    Hem de aynı fiyata
    Yaptığım 1000 TL masraf da eksi yazdı

Olabilir böyle durumlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İstisnalar dışında kimse aldığı aracı hemen satmaz. Genellikle alım yapıldıktan sonra kazık yediğini anlayan alıcı aynı kazığı bir başka alıcıya atarak zararını kapatmaya çalışıyor. Ruhsat tarihi 1 yıldan daha azsa uzaklaşmakta fayda var. Özellikle şehirdışına gidecekseniz, whatsaptan video isteyin, zor bir şey değil, eğer gizlediği bir şey yoksa ve aracına güveniyorsa seve seve atacaktır. Baktınız her şey yolunda expertixe sokun ve mutlaka aracı lifte kaldırtıp altına bakın, herhangi bir vuruk, yağ akıntısı vs var mı? Bununla da yetinmeyip ustanıza götürün, aracı ustanız kullansın, onay verirse son olarak hasar kaydını sorgulatıp aracı alın. Satıcı bunlardan birine bile yanaşmıyorsa o araçtan vazgeçin, para kolay kazanılmıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    Peki neden yaptınız bunu? Eminim makul bir sebebiniz vardır, "kullanmadım" demek dışında.
  • oquzdag O kullanıcısına yanıt
    Vallaha benim için önemli orası. Hiç tanımadığım birisi ile ticari bir münasebete gireceğim. Öncelikle güveniyor olmam lazım karşı tarafa.

Bana cevap verdiğini de düşünmüyorum. 2 ay olmamış aracı alalı, 200 km yapmamış daha. "Binmedik" gibi bir cevap kesmedi beni. "Midemi ağrıttı" deseydi aynı şeydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Probable_error

Peki neden yaptınız bunu? Eminim makul bir sebebiniz vardır, "kullanmadım" demek dışında.
    Tabii ki var ama bir satıcı size, sizin gerçek olup olmadığını bilmediğiniz birçok sebep söyleyebilir, araştırıp doğrusunu da bulamazsınız. Üstteki arkadaşın mesajında yazdığı gibi ruhsat sıralamasında en az 1 sene olması lazım diyor ya, ben böyle şeylere takılıyorum.

Mesela kendimden örnek vereyim.
    Biradere 2018 kasımda egea aldık.Bir miktarını da kredi çektik. Ben ödüyordum, işlerim ve maddi durumum biraz sıkışınca ,krediyi ödeyemediğimizden dolayı satalım daha ucuz birşey alalım dedik.
    Mayıs başında sattık aracı. Arada 6 ay var

İlk sahibinden hatasız,sıfır ayarındaydı. 18000 km de aldık, 24.000 km de sattık

Sonra birader dedi ki , otomatik bir araç alalım, küçük olsun, eşim de kullanmak istiyor. Uzun uzun araştırdık, gittik ilk sahibinden 2017 model bir 208 aldık tertemiz.(Egeadan gelenin bir kısmı ile krediyi kapattık, daha az paraya yani.)

Bursadan aracı gittim tekirdağdan aldım, gayet de titizlendik aracı alırken.
    Almadan önce peugeot servisine sordurduk, aracı gittik detaylı ekspertize soktuk, Aldık bursaya geldik.

Geldiğimizin ertesi günü aracı aldım peugeot bayisine götürdüm. Sağolsun servis müdürü ve şefi ahbabımız, herşeyine tekrar baktılar aracın herhangi bir sıkıntısı var mı diye. Hatta o gün 150 tl verip san sinyal camı kırıktı, onu servisten değişim yaptırdım.

Araca radyo güncellemesi yüklettirdim, şanzıman güncellemesi için de randevu aldım.

Aracı 2 gün sonra da servise götürüp şanzıman güncellemesi yaptırdım, 1 gün sonra gittim aldım arabayı.

Ha bu arada ne oldu?Yine ufak bir para ihtiyacı hasıl oldu.
    Ne yapalım diye düşünürken bir tane egea denk geldi.

Birader tofaşta çalışıyor, orada bir bölüm müdürünün altına sıfır olarak verilen bir egea satışa çıktı, hemen baktık araca kapora verdik.
    5.000 TL civarı çalışan indirimi ve 22000 tl de faizsiz 2 sene kredi kullanıp onu almaya karar verdik

Bu arada da ufak para ihtiyacını da 208i satarak giderebilecektik.

Daha Arabaya 300 km bindik , ilana koyduk,2 günde aldığımız paraya sattık
    ekspertiz, noter,yol parası vs derken 1000 tl de masraf etmiştik.

Hatta dalga geçti arkadaşlar, o kadar uğraştın niye satıyorsun diye :)

Nasip kısmet bazen böyle şeyler olabiliyor.Şimdi egea nın işlemlerinin bitmesini bekliyorum, pzts salı gidip alacağım aracı.

Yani özetle şunu söylemek isterim, bazen çok kısa süreli de olsa el değiştirmeler yaşanabiliyor.
    Sıfır araç alıp hemen satan insanlarda da bu durumlar olabiliyor

Yargısız infaz yapıp değerlendirmemek lazım herkesi

İyi forumlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.